Tänk så orättvist det kan vara ibland

En nära vän till mig har presis gått miste om inte en utan två stycken släktingar som hastigt lämnade denna jord.
En annan är glad att man är frisk, mamma och lillebror har flyttat hit till kramfors, MH är planerad och bokad!! ja jag mår kanon förutom att man är trött dårå, ja tjejerna har ju aldrig hunnit lära sig att sova samtidigt hela natten och inte blir det bättre då det är nästan 30grader inne i sovrummet heller.
Men som sagt det finns alltid någon som har det värre... Just nu så tänker jag som sagt på min vän, det är alltid svårt tycker jag att stå på sidan och se en person som man bryr sig om lida eller vara ledsen. Men i vissa fall så kan man liksom inte trösta!! Hur mycket man än vill och känner så kan man aldrig vara ett tillräckligt stöd för viss sorg och det är väl när någon i ens närvaro går vidare..
Jag kan ju inte mer än tänka efter hur jobbigt jag tyckte det var när min mormor som stod mig väldigt nära gick bort, jag kan än idag få ont i hjärtat när jag tänker på att hon är borta och aldrig fick se mig så lycklig som jag faktiskt är idag, i min närvaro och i min familj, hon fick aldrig se mina kära döttrar som hon förmodligen skulle avguda och tala om för mig hur jag ska göra när och var som helst... Hon skulle ha gjort mina änglar till tiggande bortskämda ungar!! hehe men jag skulle hela tiden veta att allting hon gör och säger gör hon bara för att hon bryr sig och älskar mig och min familj...
Huvva nu fick jag kalla kårar i blodet igen, nä bättre upp Annica!! Jag tror ändå att hon är här! jag känner ibland hennes närvaro och då jag har mått dåligt så har jag haft detta att stödja mig på, så visst tror jag på spöken! absolut men dom är endast kvar som skyddande änglar och min skydds ängel är just min mormor....
Nä nu vart jag djup igen! I morgon så ska Linda ha avslutning på sin vattenkurs så då ska vi bada igen!! nice bara inte det där åskvädret som dom pratade om på tvn i kväll kommer. Jag och Linda ska träffas klockan 10 redan och träna lite lydnad innan vattenträningen!
Jo jag uppdaterade hemsidan med lite vattenbilder i galleriet om du vill titta!! kram och godnatt! och en sista tanke som jag försöker leva för; -Det finns alltid de som har det värre! och då när du känner som det är det absolut värsta som kan hända så kan du ju se fram emot att då kan det ju bara bli bättre! ELLER?

Vi är anmälda till MH

Japp nu är vi anmälda till MH i Timrå och detta kommer att äga rum den 18 oktober! kan det bli bättre? Då hinner han iallafall bli 13 månader!! kanon juh!! !!
Och sen är anmälan inskickad till Utställningen i Sundsvall den 11 oktober också!! Nu händer det grejjer igen, Härligt!!!!


Idag så lämnade vi in pärlan "bilen" på verkstaden, nu hoppas jag väl att hon ska bli pigg igen "hoppas" !!


hmm inte en bil till...

I går så var vi och tränade vatten! Å vet ni vad!! min lillkille bogserade en eka med två passagerare. Jätteduktig kille matte har, han simmade tom ut med matte sin för att sedan släpa in henne till land. Hmm ja bilen är trasig igen så hon står, nu har vi beställt en ny startmotor, kol och luft filter som vi kan hämta i morgon på Mekonomen till henne. Så idag så får vi använda samma bil jag och Östen. Han ska fixa lite grejjer så han kan bygga hundkojjan till Texas


Det går nog någon jä..el i mina relationer med bilar helt klart! vet inte vad jag har gjort mot bilguden eller vem det nu är som är såå himla dum. Min bil står igen!! och så tog jag Östens bil idag till Sollefteå för att kunna handla presenter till min mamma och Östen som fyller år i morgon. Jätte fint väder är det och shoppingen gick bara bra, jag fann allting som jag ville ha plus att jag fann presenten till Emelie också som faktiskt fyller sju år den 8/8! så nu är detta klart också. Men sen kom vi till sista presenten och då hände någonting såååå pinsamt, jag gick glad i hågen fram till kassan för att betala och då visar det sig att köpet blir avvisat!!! döööö
Nu visade det sig att det finns en gräns på mitt maestro kort och den har jag överskridit! hmm man får visst inte göra av med sina egna pengar längre! tydligen så har Nordea en spärr som gör att när man har överskridit en viss summa under en sjudagars period så spärras kortet ! hmmm ska till att byta bank tror jag bestämt...

Födelsedagarna gick kanon! Både Östen  och mamma var nöjda med paketen och de som var med och firade var: Pappa och Helena i sollefteå, sedan kom Linda och Lovisa, Anna och Agneta och självklart så kom Jan och Marianne med William också fast på dagen.

Idag så har jag varit på Timrå BK

Och figgat hela dagen.  Rottwailerklubben som hade ett MH, förutom Rottisar så var det en malle och en isländsk fårhund. Uch vad läskigt att se mallen och glädjen i kampen och dådkraften!! mmm finns det någonting mer exotiskt än ett kraftpaket som visar sina yttersta krafter? Nä liksom nu skönmålar jag henne men jag fick helt klart kalla korar som gick igenom mig och mina tankar på min Zorro väcktes åter till liv :-( Men tankarna försvinner inte heller, tur att jag vet att jag gjorde det ända riktiga när han fick sin sista vila. uch så tragiskt att behöva släcka den glöd och passion som en gång fanns hos hans ögon, i hans sinne och uttryck. nä nu måste jag sluta och tänka på framtiden i stället. Jag har ju en toppenhund som förhoppningsvis får vara frisk både höfter och mentalt, och epelepsianfall vill jag aldrig mer behöva närvara vid då iallafall inte på mina hundar.
Men dagen har iallafall varit för mig givande, och självklart så har vädret varit kanon också, ja kanske inte för hundarna men jag tyckte det var helt ok. solen glassade hela dagen och säkerligen minst 30grader i skuggan.. Så mycket vätska gick åt. Pyttipanna och rödbettor fick vi till lunch och det var jättegott.. Men dagen gick fort som bara den, inte förrän klockan 18 kom vi därifrån så jag var hemma igen klockan sju. Skönt att träffa familjen ja hälften iallafall både Östen och Ronnie var och jobbade redan men mamma och tre barn och en hund var glada när jag kom hem iallafall. I morgon så ska vi nog fara och bada då tydligen Östen har sagt det till sin son. Så vi får väl se vad som händer.. nä nu ska jag kolla tvn! kram så länge

hmm nu börjar jag bli riktigt ledsen..

Jag vill ha min tidning!! ja vita svepet alltså! Man kan ju undra hur många nummer som jag har missat?! jag har bara fått en tidning sen jag blev medlem och det är nr 1 2008.
Tack till Jill som har kullsyrran till Texas som förklarade det här med klippningen! tänk så olika det kan låta när två skillda personer beskriver ett och samma problem/sak!! Som jag skrev tidigare så är jag ju absolut inte någon utställnings människa men vart går gränsen då? Jag har ställt ut! Jag lämnade in han till ådalens hundhälsa för badning :-)  obs "han har inte så mycket päls att klippa" :-)) skämtosido! Jag planerar att ställa han även nu i höst då utställningen finns i Sundsvall, kommer inte ihåg när det var men iallafall.... Sen så kanske att man ställer han för sociala träningen och om vi kanske kan få en etta till så kan det ju vara kul. Om inte annat så träffar man ju en massa folk som man kan prata hund mee... hehe Men men mitt hjärta ligger ändå i hundens träning och mentalitet, och om man ska uttrycka hundens skönhet så tycker jag verkligen att skönheten kommer innefrån! så visst är jag också lite utseende fixerad alltid!! :-)
Angåeende den mentala biten så visst vet jag att jag kan göra MT provet OM jag kommer med så kommer jag att göra detta!! Men jag måste ju säga att titeln KORAD inte skulle sitta helt ivägen heller.. om han klarar provet..
Vad har vi annars gjort då? ja vad gjorde vi i går? Nä ingenting, jag och Texas tog med brorsan på en prommis men annars så vart det inte så mycket gjort, men det var också 25grader ute och solen glassade i stora lass. Under promenaden så såg man hur Texas letade vatten i diken mm, och sedan så kom vi fram till en faktiskt ganska stor vattenpöl! Texas rusade dit och började bälja i sig, sedan så gick han ned i vattnet och gick runt och drack som om han aldrig sett vatten förr. Man såg riktigt hur härligt lycklig han blev att se denna dynga! Såg väldigt kul ut ända tills han lade sig ned i vattnet, han täckte halva hunden med vatten och sedan så försökte han lägga ned huvudet också men det var som ni förstår för djupt.. hehe såg ut som en gråhund när han kom upp ur dyngan kan jag säga.. men söt var han ändå mattes lillponke.
Idag då? jo idag så ska jag försöka göra någonting vettigt med honom fast även idag så är det varmt och skönt för mig iallafall som älskar detta vädret, Texas däremot är väl inte riktigt lika förtjust i vädret.. 

hm ingen tidning idag heller!

Jag vill ha min Vita svepet idag!! eller gärna igår!! Ja det är klubb tidningen som jag väntar på från Vita herdehunds klubben! Tydligen så har jag fått någon utmaning där som jag inte visste om. Sandra som är Texas uppfödare undrade via msn om jag skulle skriva?? Säg vad? var min reaktion då jag inte fått tidningen och det är ingen som har frågat om jag vill skriva! hmm ja ja klart att jag kan skriva men om vad? Om min trotsiga könsmognade han valp? eller om min härliga träningskamrat, eller varför inte om det MH som jag tror kommer att bli någonting som inte många är van att se den Vita herden! hehe social? japp. Dådkraft? japp. Jakt? jepp. rädsla? hmm jo det blir han nog. jaja det är fortfarande ett tag kvar innan vi ska göra MH´t men han blir ju ett år nu i september! Så helst så skulle jag vilja göra MH´t i november men jag lär väl få vänta tills snön har försvunnit igen om man inte far till södern dårå! hehe nä så illa kan det väl inte behöva vara eller? hmm ska kolla tävlingskalendern om hur och när så vi kan ge Sandra uppfödaren ett förslag på datum! jag vill ju inte att han ska bli för "van" vid allting! ja han måste ju vara färsk för att få fram den optimala hunden i beskrivningen! Det som är trist redan nu är att jag tycker att det är sååå himla kul med dessa tester med mentalen så det jag redan nu har ångest för är att inte den VH hunden är en bruksras!! så då får jag aldrig se via poängen hur hunden verkligen är mentalt när han är äldre. men men vi får hoppas att VH hundsklubben tar tag i saken och blir en bruksras!! men men det är som sagt bara mina egna önskningar.
Jo härom dagen så fick jag en smärre chock! jag trodde att det var en kvinna som snackade skit på VH forummet där hon påstod att det fanns de uppfödare som klippte ned sina långhår till korthår och sedan tävlade som korthår!! hmm på världsutställningen dessutom!! hmm Någonting borde verkligen göras även på utställnings sidan verkar det som, eller om det är någon som far med osanning så borde hon få på nosen tycker jag. Men men sådan tur att jag inte har en utställnings vacker hund men när det är fusk så måste man ju få reagera, eller? Däremot så har jag en hund som klart kommer bland de främsta när det gäller mentaliteten kan jag tro! jag bara längtar tills jag får visa upp han!!!!! 
Vad har hänt idag då? jo Linda och Mats ringde oss och skulle till Nordvik och mentalskogen med grejjer, så Östen och jag hängde med för att hjälpa till. Vi fick skrammellådan på plats, Dumpens bräda hänger där den ska och även så fick vi dit skärmarna till spökerna. Vi märkte ut vart vi skulle ha spök skärmarna och vart ekipaget ska stå!! Nu är det bara en månad kvar tills vi ska ha vårat första MH och det blir för Landseer klubben. Ser mycket fram emot att även här få visa upp våran MH bana, som jag är mycket nöjd med!! Det vi sakna och behöver nu är en grävmaskin eller traktor!! vi behöver platta till och fylla ut den platsen som vi ska ha lilla bytet på, annars så har vi full koll på läget!! känns riktigt skönt . Tack för all hjälp som vi har fått!! Så är det någon som känner någon som har de redskap som vi behöver så skrik högt!! tiden börjar rinna ut och vi vill gärna få klar banan innan vårat MH!! Lillebror Ronnie har också varit till stor hjälp, han fick vara hemma med tjejerna idag och det var nog en pärs utan dess like för lilla lillebror!! :-)

Tisdag och jag kom till träningsplanen

Japp och jag fick nästan allting gjort som jag planerade i går. Jag la inte något spår men jag körde lite linförighet där vi endast gick två till tre meter innan någonting annat händer, sedan körde vi läggande, inkallning, ställande, apporteringen och slutade lydnadstävlingen med hopp över hinder. Platsliggningen gjorde vi också men inte förrän lite senare och med en tröttare hund. å sen hur gick det då? jo nu har matte fått nog med detta snosande så idag fick han inte en chans att snosa mer än på läggandet under gång!! där kunde jag liksom inte göra så mycket på det avståndet men men han förstod nog ändå med min korrigering på avstånd. sedan så gjorde jag en kortare avstånd från läggandet och då kunde jag få han att låta bli snusandet! så 1-0 till matte! sedan inkallningen gick bra och självklart även linförigheten också. Ställandet under gång gick kanon! men apporteringen gick som vanligt!! på hopp över hinder så försökte jag få han att tjuvstarta med att Eva fick säga kommendera två gånger! men icke sa nicke han gjorde det galant!!
Efter detta så komenderade jag Eva och det gick bra de med! Det ända var ställandet som fortfarande är osäkert, men läggandet va jättefint!! Kul!!
Efter detta så tränade vi lite på egen hand och då började jag med inkallande med ställande! och hahahaha vad roligt det är att springa och sen när matte säger stanna så blir han väldigt fundersam vad egentligen hon menar! men det ordnar sig det med. ett par gånger så fick jag han att stanna innan han kom fram ja eller framför mig iallafall hehe.. Men som sagt nytt moment som är såå likt vanliga inkallningen som i vanliga fall är så bra.
sedan så provade vi frammåtsändande till rutan, hihi igen! nog har vi lite valpjärna att jobba med alltid! men vi har iallafall börjat och det kommer nog att bli bra det med! lite bilder ska ni få se också!!

Här väntar Texas på att vi ska börja Lydnads träningen!

I väntan på lydnaden!!

här sitter vi fot och väntar på kommandot

ja nu kör vi!! nästa kommando är ??

Nu är det måndag igen!

Och i helgen så har vi varit i Ö-vik på paradisbadet. Östen, Jag, Ronnie, Alexander och tjejerna. Det var riktigt roligt att se tjejernas reaktioner på att få bada i så stort vatten.. :-) Sedan så var det Härnösands stadsfest som vi for till på Lördagen, Nordman var där så det var dom som lockade men även andra bra band som spelade. Det vart sent och vi var helt slut när klockan började närma sig tolv. hehe ja jag vet, men hur ofta tror ni att jag får sova ut på morgonen dårå eller kanske sova en hel natt utan avbrott då? Då kanske ni har överseende att jag är helt slut och tagen på kvällarna.
Söndagen så vart det iallafall lugnt, vi var hemma och jag städade som jag vanligen gör då söndagen kommer. ja vilodag existerar liksom inte här på söndagar. Vi åt pizza så lite slö var man iallafall. Alexander ifråga satte om jag inte orkade göra mat idag?! nä men pappa ville ju ha pizza och då vart jag också sugen på det försökte jag försvara mig med ;-( hehe ja vad barn har i huvudet med funderingar osv kan man ju bli oklok på.
Så i helgen så vart det inte någon hundträning ;-{ Nä jag vet jag ska ju tävla snart igen också.. hmm får liksom kamma mig nu igen. så i morgon så får vi prioritera detta på morgonen,  jag tänkte att jag far till klubben och lägger ett spår och sedan kör jag lydnaden under tiden som spåret ligger. Eller så blir det nere på Evas åkrar nedanför henne. Men lydnad måste det bli i morgon iallafall. och sedan någon mer gång denna vecka... Jag ska köra lite förflyttningar och sedan tänkte jag att jag skulle köra läggande inkallning och ställande, och avsluta med apporteringen. är vi på klubben så tar vi hoppet också. Jag tänkte lägga in framåtsändande i rutan också om det hinns med. Så vi får lite variationer på träningen. så ja nu har jag bestämmt mig för att träningen blir på klubben i morgon där både hinder och koner finns.......... så det så!! Så nu ska jag messa till Linda och Eva för att berätta att klockan 10 så far jag till klubben för lydnadsträning!! Ha det bäst tills nästa gång!!

I dag så ska vi ta barnen till paradis badet!

så några träningar blir det inte förrän i kväll om någon annan är sugen! annars så får jag väl lägga något spår då! kram så länge

Idag så har vi röjning på Nordvik

Ja godmorgon på er alla, idag så ska vi se hur mycket vi få gjort. Skönt att veta att vi är ett par stycken som kommer iallafall. Vad jag tror och hoppas att alla kommer är  Jag som tar med mig Östen och Ronnie. sen har vi Linda som tar med sig Mats. Gunnar och Agne våra trogna hjälpande händer kommer också. Även Raili och Eva kommer till Nordvik för att hjälpa till. Skönt då det känns som vi är en styrka som förmodligen kommer att få en hel del gjort idag. Vi ska försöka få tag på ev en traktor som kan platta till och sedan kunde Linda ordna med sågspår som det lät!! kanon juh kanske vi kan få våran bana att fungera redan den 3augusti!! det skulle ju vara kanon!! men men jag återkommer om hur dagen har gått när vi kommer hem igen!! kram på er alla så länge

japp nu är vi hemma igen och det känns jättebra! Jag tror vi är klar med all röjning nu är det bara resten kvar ;-) Vi ska få tag på en traktor så vi kan platta till och sedan lägga dit grus och sågspån! sedan är det dags att bygga upp banan!! det känns väl inte sååå långt bort eller. Vi har bokat in ett nytt datum redan och det blir på måndag.

Idag så har jag haft lydnadsträning!

Hela dagen så har jag varit på utviksgården och haft lydnad med schnauser hundar! hehe såg lite coolt ut tycker jag när Texas låg platsliggning bland alla schnausers. hehe såg att några tog bilder så förhoppningsvis så får jag ta del av dessa. Jag vet att dom tog gruppfoton nu innan vi åkte hem iallafall där både Barbro Börjesson och Anders Nyman också var med. Anders höll i tävlingslydanden och Barbro i vardagslydnaden, båda två är stora instruktörer i mina ögon.
Min Texmex då? hehe nä då han var duktig  idag igen. Han visade sina båda sinnen idag, i förmiddags så visade han sitt nyfunna sinne dvs flummiga hunden. Han gick och snosade och myste helt enkelt av livet. Anders som har vana att se dom här ungtjurarna eller vad man ska kalla han i detta tillfället. ja Texas menar jag! Log litet när han såg oss, han försökte få bort detta olater som Texas har lagt på sig sedan våran debut, luktandet och framförallt nonchalerandet för matte, genom att få oss i språng march frammåt och åter. Men så fort vi gick vanlig march igen så började han snusa.
När vi gjort en linförighet utan dess like hehe så fick jag tipset att byta till kedjan i stället och sedan att jag ska förbereda eller snarare packa ihop honom innan jag går ut på planen oavsett om det är träning eller tävling och sedan när vi går in på planen ska Texas veta vem som bestämmer och att det är allvar när vi kommer ut på planen.
Sagt var gjort så jag böt till kedjan och sedan började jag med förflyttningar och lite linförighet innan vi skulle ut på planen. jag provade även med apporteringen som också gick bra, ja han tog apporten iallafall hehe. När vi kom ut på planen så var det ett annat ekipage som kom ut och jag tyckte vi skulle köra linförigheten igen, ja de tyckte Anders också. Och hör och häpna men det fungerade!! Sedan så bad jag också att han skulle titta på apporteringen och ge mig råd för fortsättningen, Texas tog apporten innan kommandot och matte sa NEJ!! och vad säger Anders dårå? hehe jodå att man aldrig får säga nej under inlärning!! självklart! och sedan att vad gör det om han tjuvar på apporteringen? tävlingsmässigt så betyder en tjuvstart en åtta och det är bara en koff på apporteringen. Så han menar att vad gör två poäng?? vilket han självklart har helt rätt i. Missar man första priset pga dessa två poäng så har man inte heller  någonting i tvåan att göra! och det är ju presis så det är. men men tillbaka till min tjuvstartande hund dårå. jag böt utgångsstället då självklart inte Texas ville ta apporten efter korrigeringen, Så vi börjar om igen och han tjuvar på apporten och på håll fast så håller han kvar apporten i munnen!!!! ja jag blev helt chockad själv och jag böjde mig ned över hunden för att klappa han och inte ens då släpper han apporten.. mycket imponerad matte ska jag säga! sedan så efter mycket beröm och klappande så tar jag i apporten och säger loss.. hehe det gick det också han höll ända tills jag sa kommandot!!
Ja nu efter den här dagen så är både matte och hund mycket trötta och det blir nog en ganska tidig kväll..
men men nu har jag berättat vad vi har haft för oss idag. och en härlig dag har det varit. sol hela dagen och när jag satte oss i bilen för hemfärd så kom regnet! snacka om tur med vädret!!
Tack Anders och framförallt Helene och Erik för att jag fick vara med på en händelserik dag! kramizz

japp nu är jag hemma igen

spåret vart lite konstigt formulerat men det vart lagt iallafall, tyvärr så räckte inte den sidan av dungen till på längden så det blev kanske ett 60m innan första vinkeln och dessutom så vart apporten lagd för nära svängen om man ska gå efter reglerna men men. Sådan tur att jag inte är någon regelverk då! hehe Själva spåret  kanske blev 60*120*60m långt vilket inte är något appell spår jag vet men ändå! Dessutom så hann jag bara lägga ut två apporter plus slutet! men det gjorde heller ingenting för mig idag.
Efter spårläggandet så åkte jag till klubben och tränade, japp idag skulle jag min herre inte komma undan så lätt. Jag började med platsliggningen och som jag trodde så lärde han sig någonting nytt på tävlingen! japp man kan kliva upp och gå till matte utan några som helst tillrättavisningar! hmm nä inte den respons som jag hoppades på men inte heller helt oväntat med tanke på hans humor i vanliga fall. Dessutom som sagt så är han 10mån och könsmognaden börjar komma fram och även trotsen som växer med tiden.
Men men som sagt jag tog tjuren vid hornen och jag vann!! inte utan kamp må ni tro men skam den som ger sig. Idag så har Texas och jag haft den första riktiga kampen på vem som egentligen är master!! Och det känns skönt att jag fick vinna detta. Nog om detta men hur det gick till då? nä jag spöade honom inte med något vasst föremål det ända som blev sårat var nog hans stålthet/manlighet!
Första platsliggningen så la han sig fint och väntade tills jag gått på lagomt avstånd för att vända mig emot honom och sedan låg han där och tittade på mig en stund. Sedan tyckte han det räkte förmodligen och reste sig glad i hågen och gick emot mig. Utan några som helst kommentarer så mötte jag honom och tog han tyst i halsbandet, gick tillbaka till utgångsläget och lade om han. Obs att han inte på några som helst sett försökte visa att han var osäker eller låg.. Han lade sig ytterligare en gång utan några kommentarer och låg och väntade igen tills jag hade gått hela vägen bort och vände mig om. då reste han sig igen och jag röt till ett NEJ och sedan med bestämda steg gick jag åter igen och lade om han. detta fortsatte ett par gånger till och nu tappade jag tålamodet. Jag gick till han och lyfte honom tillbaka till platsen och sedan lade om honom. nu börjar även Texas att visa lite trötthet och underkastelse äntligen. Så gick jag igen för hundraåttionde gången kändes det som iallafall till baka igen på rätt avstånd, vände mig om och stälde mig med en säkert grym blick på han, och hör och häpna han låg kvar!! Han låg en hel minut utan tindens att tänka kliva upp, efter denna långa minut så lade han ned huvudet!! härlig syn vill jag låva och mycket beröm fick han på avstånd!

Texas låg i hela två minuter och låg fortfarande kvar när jag kom fram och skulle sätta upp han.
Mycket beröm och sedan tog vi tag i lydnaden!! hela lydnadsettan plus fritt följe klarades av elegant! matte vart mycket nöjd, jag hoppas att det håller i sig tills nästa träning som förmodligen blir redan i morgon!
Sen spåret då! jo visst spårar han och han finner ju pinnarna men han nosar på dem och går vidare!! hehe mer apportering av träföremål som han bara hatar!! får lägga annat i spåret så han plockar upp det!!
hehe kram på dig så länge !
Evelina mår bättre idag iallafall och det känns skönt! ingen feber men hon fick en alvedon i morse för öronvärken iallafall! kram så länge


Dags att ta tjuren i hornen

Japp nu är det slut på slöandet så idag så ska jag till Klubben! jag tänkte lägga ett spår och medans detta ligger så kör vi på lydnaden!! japp två flugor i en smäll liksom och Alexander kommer inte förrän i em så jag hinner gott när jag ändå tänkte åka dit kl 10!
Jag har smsat Linda och Eva men Eva har varit hos tandis stackarn så hon kände inte riktigt för träning idag. Linda däremot vet jag inte om hon kommer, hon har inte svarat ännu men det märks. annars så får jag träna själv och det går ju det också..  Tänkte lägga ut apporter i spåret idag också då det gick så bra sist och sedan ha barnvagnen ställd i den riktning som spårslutet ligger.. ja vi måste ju ta vara på dessa hjälper som finns.. hehe Lydnaden har jag funderingar på att köra hela lydnads ettan och sedan efteråt påbörja appelllydnaden också. Ja man måste ändra lite på träningarna tror jag så han inte tycker det blir trist och enformigt.. ja vi får väl se! kram på en stund så hörs vi sen!!


bra Eva!!

klart vi kommer igen!! debuten var ju bara början! hehe man skulle kunna tro att vi aldrig har tränat alls men men vi kommer igen och mer träning på gräs kanske!! och gärna där det gått löptikar också, ja iallafall för min och Texas del.. Men nu har vi en månad på oss till nästa tävling och då ska vi ha fått in ja eller vad ska jag säga.,.. det är ju inte så att han inte KAN heller snarare mognaden och hans vana att träna på mer luktande platser som ska ändras!! vi får fara till Härnösand och Sollefteå eller varför inte till timrå för att träna !"onsdagsträning" vilken dag dom nu har den!! fler platser så fixar min könsmognande trotts till hund detta också! nu flyttar ju mamma och lillebror hit så då har jag ju barnis med mig om inte annat!! hehe
Nä då jag ljuger inte när jag är glad och possitiv, känner mig faktiskt inte äns besviken.. så det är bara att köra vidare! jo jag tänkte börja på rally lydnad nu också för att bryta av lite från all lydnad!! måste försöka ha roligare !! och då är väl rallylydnad kanske det ända rätta!! Nej då jag ska inte sluta med spåret eller söket heller för den delen.. men men man får väl klona sig kanske! hehe kramizz


Evelina är sjuk igen

öronfluss! :-(

haha jo visst har jag haft en spännande dag alltid!

Arbetsintervjuvn gick bra tror jag, det kändes iallafall bra. Sen åkte jag hem till Anna och Agneta som hade hand om tjejerna under tiden och att dom skulle ha dem i kväll också. kanon barnis!! när jag kommer dit så gjorde Anna lunch makaroner och falukorv och sedan så satt vi och snackade en stund innan jag for iväg till nästa grej, jo just det tävlingen. Hmm ja vad ska man säga mer än nä inte platsliggningen, en tia på tandvisningen, femma på linförigheten och nolla på läggandet och ställandet , inkallningen fick vi en åtta på då han tog en tripp på baksidan om mig innan han kom in, apporten tog han faktiskt men sen vände han på huvudet och spottade ut den, hoppet gjorde han kanon men han glömde kommenderingen!! hmm ja helheten fick vi en sexa på då han förmodligen var charmig eller något!! hehe men men jag är inte besviken faktiskt, många bortförklaringar har jag och framförallt så platsliggningen.. men men det får ni läsa om mer på prov sidan!!
Tillbaka till anställningsintervjuven dårå. jo dom hör av sig i mitten av augusti för ev en vidare intervjuv.. sen börjar utbildningen i september ifall jag får jobbet!! vilket jag hoppas av hela mitt hjärta, det känns som om det här jobbet är mitt och det är bara så att jag är som gjord för jobbet!! bara Folksam förstår hur mycket dom behöver mig så är det klart sen!! hehe kram på er alla och godnatt!!!!!!

Idag så är det den stora dagen!

hmm konstigt att man sover så illa, svårt att somna in och tjejerna har ont i munnen pga tänder som kommer så dom vaknar till ett par gånger per natt och skriker. hmm sen vaknar dom vid 6,30 och tycker att mamma ska vara glad och pigg. hmm kanske inte konstigt om man går och gäspar hela dagarna i ända. men men om sådär en 10år så kanske jag kan få sova ordentligt hela natten. ja den som väntar får se....
Idag så ska jag ut till Svärmor och lämna bensin så hon kan klippa gräset, sedan klockan 14 får ni hålla tummen att anställningsintervjuven på Folksam går bra. Klockan 18 i kväll så är det upprop på Kramfors BK och Texas första officiella tävling... hmm detta kan bli en mycket intressant dag och jag behöver alla tummar jag kan få och "nyckelpigor har jag hört ger tur" så jag ska ta och köpa mig en låtsas då dom annars bara flyger iväg. haha ja som turen kanske? hehe nä nu får det vara bra med morgonskrift, jag lär ju höra av mig och säga hur det har gått med både anställningsintervjuven och tävlingen, så på återseende!! kramizz

ja idag så är matte nöjd igen!


och det känns faktiskt bra, fast jag hade tjejerna med mig som självklart gapade allt dom hade så skötte sig Texas ganska bra ändå, Nä det är sant jag är inte helt nöjd men men när kommer jag att bli det då? ja säg det.. Eva tyckte tex häromdagen att han gick jättebra medans jag tyckte att han nosade!! hhmm ja hur ska jag kunna se någonting när jag tittar rakt fram då? hmm tur att Eva och mina andra träningskompisar står ut med mig och mitt gnäll.. hehe kanske inte är så faligt ändå .. Men men i morgon så är det den stora dagen då vi ska debutera på off, lydnadsprov.. och detta på hemma planen! ja vi får väl se hur det går.
det jag är mest orolig för är platsliggningen som han kan men om han inte vill så reser han sig upp och kommer till matte! hmm jo det är ju bra att han inte går till någon annan hund iallafall!! hehe peppar peppar ta i trä..
nä nu ska jag gå och sova lite så jag orkar med morgondagen.
Ska ju även på anställningsintervjuv på Folksam också, detta sker klockan 14 och sedan klockan 18 så är det tävling!! ha en bra natt och morgondag!! kram

och kul var det!


första badet!


mamma har köpt en pool som vi kan bada i och självklart så är brorsan med och visar hur kul man kan ha!

så här snygga var vi på midsommar!!


Texas är nu Tävlingsmyndig!!

är jag inte fin så säg!
ja iallafall på lydnaden dvs 10månader! Grattis till mattes guldklimp!
Hmm lite fel på skärpan kanske!

lite bilder kanske kan pigga upp

för den här vackra blomuppsättningen!!
Tackar för denna härliga blom uppsättning från Timrå BK!!

hej hopp igen!

nu är det dagen före den första off lydnadstävlingen och jag känner mig ganska lugn hmm önskar jag kunde göra det i morgon också. men men jag ska gå dit och träna! jag ska inte räkna med något första pris i morgon för då blir jag förmodligen bara besviken. I kväll så ska lydnadsgruppen träna så jag hoppas att allting går bra idag, då finns ju chansen att jag känner mig lugnare i morgon också. jaja slut tjatat om detta nu. Vi mår iallafall bra. Syrran har flygit till Cypern med sin familj och är borta i två veckor. målnen hänger över oss och bara väntar på att jag ska gå ut så dom kan spotta på mg.. hmm
Flickorna är friska och glada, men de där tänderna spökar så dom åker på dåliga magar och feber rätt som det är och det är inte så kul. nä nu ska jag gå ned och klippa klor på Texas och dricka lite kaffe! men ha det bäst så länge..

Idag så blir det nog en varm dag

solen lyser och klarblå himmel, dessutom så verkar det vara vindstilla. och klockan är bara 07,17
Ja kan det bli någonting annat än lydnadsträning en stund nu på förmiddagen och ska sedan till MVC klockan 11,30. Därefter så åker vi till Sollefteå och hälsar på plast mormor och morfar, Helena hade inte sovit någonting igår så då bestämde vi oss för att vi skulle träffas idag istället. och det gör ju inte någonting för en som inte har några andra planer. På lördag så ska jag få jobba!! och på söndag också som personlig assistent i Bollstabruk. och sedan var det söndagen den 20 också har jag för mig.
Jo igår så sökte jag jobb igen!! hehe Folksam  som fick mailet, jag hoppas verkligen att jag får napp den här gången. sen ska jag söka till lunde också där dom söker kontorsmöbel säljare, ja söka kan man ju alltid göra så får vi se vad som händer sen. jag ska ned till dagis och hälsa på idag också tänkte jag. får se om jag hinner det. Jag måste ju höra när vi ska ha inskolning för mina småtjejerna!! hmm känns konstigt att man ska lämna bort dem till någon annan när man ska jobba.. men men det finns ju barn som har gjort det förr och mina är väl inte sååå speciella kan jag tro. jo för mig och mina ögon såklart, men det är det nog fler föräldrar som känner så.
Nä nu ska jag gå ned och dricka mer kaffe och se vad nyheterna och vädret har att säga! kram på er så länge

klart Eva att det går bra

Hehe kul när folk tar efter och gör som jag säger men när folk säger till mig som jag säger då känns det konstigt!! Hehe men det är ju så det ska vara också!! TÄNK POSSETIVT!! Tack Eva jag kan behöva påminnas om det också ju närmare tävlings dagen jag kommer!! hmm men men som sagt det går nog bra, hunden kan ju och jag ska BARA låta bli att vara nervös och  trampa på honom... :-(
Nåja nog om detta! jo idag så har vi spårat och det gick kanoners!! jag var orolig att han inte skulle komma ihåg eller någonting annat, det ända som var är att han hörde tjejerna för väl före sista vinkeln så han vek av rakt emot vagnen. hmm kanske skulle ha dem som slutapport! hehe Mer får ni läsa på hemsidan som handlar om bruks och spår.
I morgon så funderar jag på att köra lydnad på förmiddagen för sedan så ska jag till sollefteå och hälsa på barnens morfar och plast mormor..
Jo idag så har jag ju varit flitig vettja. Först i morse så for jag till banken för att ta ut pengar för att sedan betala bilverkstaden sedan sist. och sedan for jag till Eva och medans vi la spår så kollade hennes karl på min bil. hehe den verkstaden är bara bäst. för när Eva och jag kom tillbaka efter spårläggandet så var bilen klar, klockrent va? Medans spåren fick ligga så blev jag bjuden på kaffe och mackor! hehe ja jag sa ju att den verkstaden var bra ;-) När vi sedan fikat så ringde dom från bemanningen och hade massa jobb åt mig  i kramfors, så jag fick be att återkomma när jag kom hem och hade almanackan bredvid mig. Väl hemma så ringde jag dit och fick mer uppgifter. Efter detta så for jag ned på stan och uträttade både apoteket, konsum och sedan Terrakotta för att hämta paket. Sedan gick jag till Arbetsförmedlingen för att skriva in mig som arbetssökande vilket jag inte fick! det får jag inte förrän tjejerna är minst ett år gamla. hmm då vill jag ju redan ha ett nytt jobb!! men men jag fick två säljarjobb utskrivna iallafall som jag kan söka.. hehe någon nytta ska dom väl göra hehe.. Och tjejerna har inte sovit mer än powernaps på hela dagen så ni må tro att dom var trötta nu i kväll men jag kunde hålla dem vakna till klockan 18 iallafall. så för hoppnings vis kanske dom kan sova hela natten inatt!! hehe peppar peppar ta i trä.
nä nu ska jag uppdatera hemsidan lite och berätta om lydnad och spårträningar som har vart.. kram och hej

RSS 2.0