Brukscupen är gjord idag!

åh meer kan ni läsa på hemsidan under bruks/Lydnad

Åh vilken kille jag har!!

Jo då jag menade Tage såklart!! hehe Vi har ju påbörjat spåret och lagt godisspår i ca 70m. Det är som om han inte har gjort annat så han tog nästan alla korvbitar som låg i spåret. Men apporterna som ligger i spåret skiter vi i. hehe Ja vad ska man begära då?
spår 2 gjorde vi också ca 70m och samma visa igen, han hittade nästan alla korvar då med, men glömde eller sket i apporten som ligger i spåret. Slutet däremot kom han på att man skulle ha jättekul med så den tog han upp och slängde i väg igen!! jippi!!
I dag så lade vi spår nr 3! Och detta spår blev mycket längre, jag lade till en sväng och spåret var säkert en 150m om inte längre. men jag lade bara en apport (kampleksak) och sedan en slutapport (kampleksak) och sedan mindre med godis än vi brukar. Linda och jag bestämde oss för att vi skulle gå och titta på den andre dessutom så svårighetsgraden blev enorm idag... hmm tänkte jag att ja ja det får gå som det går..
Men vad hade jag att oroa mig för då?? jo det märktes på Tage att det var ett längre spår, men han fullföljde spåret och gjorde det kalasbra. Han hoppade som vanligt över apporten fast det var en favvo sak, men han gick över den efter att han nosade lite (jo då! jag försökte få med glada röster och rop att han skulle plocka upp den! :-) men han ignorerade mig också.) han skulle spåra!!
Ja inte är jag missnöjd för det inte, i viltspåret så ska han ju inte ha några apporter alls i spåret och det är ju framförallt det som jag kommer att tävla först och främst. Sedan så får jag jobba på apport markeringarna på sidan av. Det känns som om jag inte vill börja bråka i spåret då han spårar så bra..... Baniq gör det ännu bättre kan jag ju säga!! hon är ju också inne på sitt tredje spår i år. hon fick prova sparsamt förra året men inte alls mycket. I år är hon nu efter tre träningspass appellklassredo!! Go Linda Go Baniq!!
Bilder finns i bilddagboken www.hundannica.bilddagboken.se eller via hemsidan under galleri på hundsidan!
men ett smakprov ska ni iallafall få!!

Go Tage Go!

Idag så var det promenader och stadsträning

Morgonen efter att vi lämnat barnen på skolan och dagis så for jag och Tage till Anna för en promenad. Solen stod högt på himlen men tyvärr så blåste det kalla vindar. men en helt klart godkänd dag för en promenad!!
När vi tagit den promenaden så åkte jag och Tage hem igen, för att sedan hämta vagnen innan vi gick för att hämta tjejerna. Då vi hämtat tjejerna så gick vi ned på stan! promenaden gick jättebra och Tage gick lös mest hela tiden. När vi väl var nere på stan så kopplade jag upp han.
Tage visade ingen stress alls när vi gick på stan, vi provade att gå igenom alla människor som var där och som vanligt så fick vi många blickar på oss ;-)
Vi satte oss på en parkbänk, eller ja jag sitter på parkbänken. Tage lägger sig snart ned bredvid och tjejerna sover redan. Jag tycker det är kalas att inte Tage visade någon som helst stress, både möte med andra hundar och framförallt massa människor. Det var vid lunch tid också så det var många springande yrande människor som stressade förbi.
Sedan när vi suttit en stund så gick jag för att handla på Hemköp. Där gick gränsen även för en snäll och lugn MR Tage!! Han blev bunden utanför, vilket jag inte har gjort förrut. och han visade högt och tydligt sitt missnöje. hehe inte många som vill gå fram till en sådan "kamphund" hehe alltid någonting bra med det dåliga. Nä då jag ser problemet och skall ta tag i den omgående.. Han måste ju kunna sitta bunden och jag lämnar utan att hela stan ska höra vart vi är.. Ska vi dessutom bli bevaknings ekipage så måste vi jobba sten hårt på det momentet!! Så ni som tränar med mig PÅMINN om detta.
Sen när vi kom hem så fick han prova sitta i linan en stund också, och tro det eller ej men han tystnade till slut!! hehe nä han blev inte hes heller. Jag höll självklart koll under hela tiden han var bunden och mycket högljutt berättade Tage genast sitt missnöje. men den här gången kunde jag vänta ut han då inte vi sitter mitt inne i stan och folket blänger!! hehe så han tystnade faktiskt och tillslut så låg han lugn och fin på sten hällen utanför. Jag kunde tom gå ut och belöna han men rösten och han låg kvar!!! så tack och lov att han inte är en stressad individ och att han är så lättlärd!!
Men som sagt vi får ta nya tag i morgon också. I morgon så ska vi prova på Spåret och träna lite mer lydnad också.
Nog för ikväll!! godnatt och sov gott även om solen lyser dig i ögat! den finns förhoppningsvis där i morgon också!!

Nu är den klar!!

Hemsidan är under uppbyggnad fortfarande men nu gäller www.divatorpets.se
kram så länge

Idag så gick träningen bara bra igen

det märks att han är ung och att valphjärnan inte alltid hänger med liksom... men men det går en dag i sänder. Idag så tränade vi sitt stanna kvar. Han fick sitta still medans jag dirrigerade Linda och Baniq ett tag. sedan så lade jag han så han fick ligga plats stanna kvar i resten av momenten. hehe han var kanon duktig och jag blir så impad när han faktiskt ligger kvar både under inkallning, apportering och även när Baniq får leka själv med bollen. Jo då lite pipande blev det men jag tycker han gjorde det kanon bra ändå. Sedan var det vår tur, vi började med linförighet men jag har snöat in på sättande idag då jag har märkt att han fuskar och sedan blir det slött liksom. och jag vet ju att han kan sitt!! så idag så gav jag mig attan på att träna detta. Ja det fungerade ganska bra, men vi märkte snart att han gick ned sig så då böt vi metod. Men men jag har iallafall tränat det idag. Sedan gjorde vi läggande under gång, och det är nästan samma där att det blir slött, och det vill vi ju inte ha. men då jag gick tillbaka lite och gjorde en halvhalt när kommandot kom så gick det bättre. Inkallningen gick kalas. Ställande gick ganska bra det också, han stannar men det är ju inte något färdigt moment ännu. men men som sagt, vi har ju tid på oss. Apporteringen går sakta men säkert frammåt det också.
Ja slutsatsen då? jo då vi är och petar i alla momenten nu i lydnadsklass1. så frammåt går det iallafall.
Registrerings beviset på företaget Divatorpets kom idag!! jippi!! och sedan fick jag mail om att domänen är klar också!! så nog går det frammåt alltid!! jo så inom kort så kommer hemsidan www.divatorpets.se komma att fungera. Måste bara göra klart den först...
Hemsidan och träningslägret är iallafall bokat och utlagt på hemsidan min nu, så nu är det bara att hålla tummen att vi får in tillräckligt med vitingar och landseer hundar så vi inte behöver ta in andra raser. Jo då i vitingarna så ingår vit schäfer också!!!  även oreggade jill!! hehe kram

Nu sitter jag här igen!

Morgonen börjar närma sig dag och jag har sovit typ mellan 22.30 till 02.00! sen fick jag sova i en timme till och sedan igen. hmm klockan fem så vaknade Evelina som har sovit bra inatt och var klarpigg!! åh vad jag älskar mina barn!!! Och ikväll så skall jag jobba på parken i bollsta, ska stå i baren och se ut som en pippilångstrump eller hur det nu blir. Ska iallafall ha flätor och sedan röda kinder och fräknar!! hehe lär ju bli jättesnygg!! men men i baren så får man ju alltid uppmuntran och erbjudanden hehe så det spelar säkert inte någon roll hur man spökar ut sig.. Men missförstå mig rätt nu!! jag tycker det är kanon kul att jobba i baren, jag har ju en hel bardisk emellan mig och kunderna så vat ever!! hehe bara det att jag önskar att jag var lite piggare bara. men men sån e livet.
Idag har jag inte tränat någonting heller men igår så var vi ute till Linda och fick lite gjort iallafall. men men det är ju påsk och man måste ju va ledig någonting!! nä nu ska jag gå ned och kolla in kylen lite!! kram sålänge


Nu sitter jag här...

och fundera på nästa steg!
Jag ska försöka göra flygblad som jag kan sätta upp i affärerna runt om i kramfors. Nästa steg blir flygblad i de andra närmaste städerna. Åh vad jag vill komma igång nu!!!!!!!!!
nä nu ska jag fortsätta med planeringen. kram så länge!!

Nu kör vi....


Nu är hemsidan till företaget divatorpets utlagd.  adressen är www.divatorpets.com
För gärna vidare till vänner och bekanta om mitt nystartade företag.

Idag så gick träningen bra igen!

fast han var lite trög med att få ned huvudet så idag så blev det en ca 20minuters platsliggning.. hehe japp och visst jag fick tillrättavisa han några gånger men han låg!! och tillslut så fick jag ned huvudet också.
Härligt nog så har ju isen och snön försvunnit från våran träningsbana på latberget!! MEN då är det lera istället!! hehe inga primadonnor som är med och tränar med oss inte. men min vita hund var inte vit när vi var färdiga!! hehe
Sen så har jag bokat domännamnet också, divatorpets.se (Men den är inte färdig ännu!!) blir det för kennelsidan. och företaget blir divatorpets.com
Nä nu ska jag fortsätta!! kram så länge

Idag så har vi tränat lite Linda och Jag med våra hundar!

Som vanligt så gick det bra. lite problem med inngången för Tage men jag  tror nog det släpper snart. sedan så låg vi platsliggning och det var oklanderligt, se bilddagboken!! Fritt följe och linförighet har vi såklart tränat också och även lite läggande och ställande.
Sen har jag beställt visitkort idag och så här blev de!!

Så nu är vi på gggggggggggggggggggggggggggggggg!!!!!!!!!!!!!!!!!

RSS 2.0