i kväll så jobbar Östen igen

så då fick mitt spinningpass bli indraget. men jag pratade med Susanne och jag kommer kunna träna två gånger i veckan hedan efter!! kanon juh!!
Min dator fick jag hem igår men idag så lämnade jag den åter, någonting med programmet som störde tror jag, jaja fråga int me.... i morgon så skulle den förmodligen bli klar igen så nu håller jag alla tummar jag kan..
idag så skickade jag in företagsreg.också!  och igår så bokade jag domän namn och ja i mars så fick jag ju godkänt kennelnamn!! så nu snart så kan min hemsida döpas om och förändras till en företags sida som heter Divatorpets
där kommer jag att ha olika  hushållsnäratjänster och även vissa hund kurser att finnas. Jag kommer att försöka hjälpa ekipage som kanske inte har fått sin grundlydnad och sin sociala träning från början. Eller omplaceringar eller bara ledarproblem eller problemhunds träning. Ja läger kommer jag ju också att försöka anordna, vilket redan är på gång för visso. :-)
Lägret som Linda och jag anordnar kommer att bli på Lappudden, du kan gå in på www.lappudden.se och titta så fint det är där. Jag och Linda var där idag och bokade stugor och grillkåta. sååå himla nice, dessutom så får vi bada hundarna på plats och skogen ligger straxt intill. Lydnaden kan man ju köra vart som det finns plats. Nu längtar jag massor tills detta projekt blir.
Träningen blev inställd idag och i morgon också för då ska jag gå i skolan. Man måste ju det också ibland. Men nu är jag som ni förstår jätte taggad!! håll nu tummen för att allting går som det ska.. kramar!!

hmm hade prov idag så träningen blev inställd för mig och Tage

I dag så hade jag word prov!! och det gick nog bra tror jag. Men men tiden gick fort så när jag skulle till träningen med Linda och Eva så hade dom tränat klart... hmm trist men Tage fick lite bilträning också hehe, nä då han har inga problem med att åka bil men däremot så är han van att det ALLTID händer någonting om man åker bil.. och det vill vi ju inte ha en skällig hund som blir jätte arg och säger många saker när matte lämnar bilen!! nääääääää inte den här matten iallafall. hmm kan bli så pinsamt när man är på klubben, det räcker ju med de hundar som redan skäller där utan att min också ska göra det. Så det vart nog en nyttig träning med att sitta tyst i bilen iallafall.
I kväll så har jag haft våran första allmänlydnadskurstillfälle. Eva och Margareta var självklart där också. Ekipagen var inte sämre än några andra som man sett. Två av dessa kursare var det som hade problem med otrygga hundar men det ska vi nog få bukt på ska du se. Känns riktigt roligt att ha kommit igång att ha kurs igen. Hoppas bara att östens jobb tillåter att mina kurskvällar går bra. men men vi får väl se, har man jouren så har man.
nä nu ska jag kolla lite tv innan sovdags.. kram så länge


Idag så gick träningen bra igen!!

Hundträningen gick jättebra även fast man började dagen med -15grader kallt
uch och fy nu tycker jag att våren kan komma på riktigt!! Men dagen visade sig bli bättre än den började. Solen kom och värmde upp våran träningsplan och hundarna gick kanon bra alle hop. Eva och kira fick gå först sen gick Linda och Harry. och sedan tog vi fram eliterna Baniq och Tage!!
Mycket nöjd med dagens träning är jag. Tage är sååå duktig och förhoppningarna blir högre. Hmm när kommer bakslaget!=))???
jo missfärgningen vid hans ögon har jag köpt botemedel till också så jag har börjat med den behandlingen idag. så nog ska han få bli snygg han också!! här kommer en bild från ikväll.


tycker redan jag ser förbättring!!
mer bilder finns ute på bilddagboken!

skönt med ett spinningpass

Så himla skönt att Östen har fått ett jobb här i stan för en gångs skull! han kommer hem på nätterna och ofta till middagen.. Tyvärr så har alltid det några sämre vibbar eller vad jag ska kalla det, han vet aldrig hur länge på kvällen han kommer att jobba då han tydligen har jour.. hmm inget possetivt som inte har något negativt med sig. Såå mina planer med min tävlingslydnadskurs går visst åt skogen, ja jag har ju inte lust att betala 7-800kr för en kurs och sedan inte veta när jag kan gå. Däremot min egen kurs som jag håller med Eva och Margareta kommer jag att fullfölja. faa..n i värsta fall så får jag ta med mig brudarna då, blir lite tungt att ha dom med men vad gör man inte..
Annars så är planerna fullt igång med min företagsidé. ska bara ordna med af skattsedel och hemsidan sen är vi igång..
Tage och lydnaden då?? Jo då det går frammåt och det går bra dessutom.. hehe alltid bra. men vi är bara och snosar på lydnadsettan ännu.
platsliggningen jobbar vi på varje gång såklart, liggandet har han fattat tycker jag men jag vill att han även ska ligga med huvudet nedlagt så han ser riktigt avslappnad ut. och tro det eller ej!! men han har hajjat att han får godis om han lägger ned huvudet och godis vill han ju ha såklart!!! hehe duktig kille.
Linförigheten jobbar vi sakta men säkert på också, vi gör enstegs förflyttningar och vändningar och "oftast" så är han så konsentrerad så det går jättebra.
Sitt stanna kvar och inkallningen är fortfarande uppdelad men han sitter jättebra också. tom bollar och andra ekipage kan gå emellan mig och Tage.
läggandet har vi påbörjat med lek och det fungerar jättebra även det, MEN när vi har kört läggande så tror han att han ska fortsätta med liggandet i alla andra moment.. där gick valphjärnan i kras!!
Apporteringen leker vi också in för tillfället. han tycker det är kanon att bära men att lämna tillbaka är lite värre med. så jag får jobba mer på bytes övningar!!
nä sen har jag nog skvallrat klart för ikväll. Jo min dator blir lagad nu idagarna så då kommer jag att kunna uppdatera hemsidan också!! därav att allting skrivs här eller i bilddagboken. kram så länge


Idag så tar vi det lugnt

Lydnads träningen blir inställd idag då varken jag eller Linda har barnvakt så blev vi lite slöa så idag får Tage, Harry och Baniq vila idag. Däremot så kommer Linda och Mats med barn såklart till oss och vi ska äta middag ihop så det ska bli gott och roligt. nä nu vet jag inte riktigt mer vad jag ska skriva just nu, så hej på ett tag

och idag så har vi tränat lydnad igen

Idag så var Anna Wedin med oss och tränade, kul med en massa ny störning. Men det var inte någon dirrekt störning verkade Tage tycka, värre var det med dom där stoooora sakerna som gnägga och åt hö!!!!!!!!!! Vilka bästar till hund och så dom luktade sen då!! åsså tror matte att jag har tid att konsentrera mig på henne!! hehe nä nä det där går jag inte på.
Lydnaden gick iallafall bra trots störningarna. Nja det var väl inte bara hästarna som var störningen idag heller. Vi var på ny plats, hästar som stod och blängde på oss och sedan en ny hund med sin matte!! så nog måste väl matte ge med sig att trots alla störningar som vi utsattes för idag så gick det bra.
inga bilder idag tyvärr men vi får se i morgon eller på söndag!! Fast nog har vi en bild som vi tränar på!! :-)
kram så länge

Mattes tjej har varit hemma och hälsat på!!

åh vad glad jag blev när Tony ringde och frågade om han och Mimmi fick komma och hälsa på!! japp självklart!! Mimmi verkade må jättefint och hon var så lycklig att få komma och leka med brorsan!! hehe för det var verkligen bara fokusering på brorsan. Jag passade på att fota en hel del såklart och en hel del bilder finns på bilddagboken (länk galleri).

Jo sen ringde Helene i går och frågade om jag fortfarande ville gå tävlingslydnads kursen. Japp klart jag vill! Helene tyckte kanske inte att det var så nödvändigt med kursen för mig. Men jag sa att med Helene och Anna som instruktörer så vet jag att jag kommer få många bra tips och råd på vägen och dessutom så blir det en puch i rätt riktning och lydnaden kanske man tom kan lära sig att tycka vara kul också!! hehe vem vet.

Men lydnads träningen har vi såklart redan börjat jobba på och Linda och jag har träffats varje dag nu den här veckan och tränat våra yr skallar. Hennes Baniq är visserligen äldre men då Linda har varit på BB så länge så har träningen liksom glömts bort i unga Baniqs skalle. Men både Baniq och Harry har ju allting klart i bakhuvudet så det är ju mer eller mindre en påminnelse för dem. iallafall Harry som är kalas duktig som vanligt!! Baniq är också otroligt duktig, har en grund i hela lydnads ettan. inte illa va!! Tage då? hehe vi har en låååång väg att vandra, men vi kommer att vandra långsamt men säkert frammåt och till sommaren så är planen att vi startar lydnads ettan.
Platsliggningen går sakta men säkert frammåt, vi jobbar även på att försöka få han att lägga ned huvudet på platsliggningen. sedan har vi linförigheten och fria följet, där går det också jättefint och kontakten börjar bli jättefin, självklart bara korta sträckor och vändningar. Läggandet har vi börjat jobba på också och samma som ovan så går det också sakta men säkert. Apporten leker vi in också så gott det går. Sitt stanna kvar sitter jätte fint nu faktiskt, idag så bollade Linda framför och emellan oss under momentet och det var svårt ska ni veta, sen fick Tage sitta och jag trog lite i kopplet för att framkalla fel så vi kunde korrigera. men jag behövde inte korrigera många gånger, det där fattade han dirrekt. vad har vi mer gjort då? hmm nä nu kommer jag inte på någonting för tillfället så tills nästa gång får ni ha det så bra. Jo Tony kunde visst datorer han med så han tog med sig Östens datorburk i går!! så nu håller jag tummen att den går att ordna till så vi kan ha den tills jag har råd att laga min andra.

Jag  vart förvånad över storleksskillnaden som faktiskt det var på mina änglar och blev ju tvungen att väga in dem. två dagar efter sexmånaders dagen. och hör och häpna!! Mimmi vägde 17.5kg och Tage vägde 26kg!! hehe nästan 10 kg som skilde dem så ni förstår nog skillnaden på dem utseende mässigt. här kommer en bild som smakprov



Tage och Mimmi 6 månader gamla


Äntligen så är alla friska igen

men hostiga men friska för övrigt. Så i morgon så blir det dagis och skolan!! Även Östen ska plugga här i början på veckan i Sollefteå. tydligen något intyg som måste uppdateras var tredje år. Så det är ju bra att vi har lite att göra!!
Datorn min är fortfarande trasig huhuhuhuhuuuuuuuuuuu Jag vill ha min dator!!!

Idag så blir vovvarna mina hela sex månader!! GRATTIS GRATTIS till mina snyggingar!! Och det har vi Tage och jag firat med våran första sökträning. hehehe faktiskt så blev jag glatt överaskad!! Tage tyr sig gärna runt mig och ja så att man nästan kliver på han ibland, inte någonting som jag någonsin har varit van vid med de andra hundarna. Så då tog jag för givet att han inte kommer att springa ut så lätt till figuranterna. Så jag förvarnade figgarna om det och att vi absolut inte behöver trigga han "så stressad ändå" . Ja det där med stressen hade ja ju rätt i men men med godis hjälp så behövde man inte övertala han många gånger för att han skulle gå ut till figgarna!! förvånad men självklart mycket glad att han visade att jag hade fel. Han är så otroligt glad och fin hund så jag får nästan ångest när jag tänker på hur jag ibland har kallat han för fegis. han är liksom inte FEG, han är däremot inte lika modig och tuff som de andra hundarna som jag haft. Så det blir nog bra med den här också. vem vet!! kanske går bättre på lydnadsplanen istället då!! :-) den som lever får se.

Nä nu ska jag kolla lite mer på tvn innan sängen väntar, och föresten så är det fyra landseer och tre vita herdar som har anmält sitt intresse till lägret vårat!! sååå himla roligt det också. kram så länge

Felicia är dålig......

hmm kan inte mina änglar få känna att dom har det bra någon gång? varför ska dom råka ut för allting och alltid vara sjuka? Jag undrar hur många gånger jag har tänkt tanken att -nä nu finns det inte någonting mer! eller nu orkar jag inte mer! Men av någon konstig anledning så klarar man det igen och igen och igen.. Skumt så nu kommer min nästa fråga: Hur många reservdunkar har man? ja vad jag menar att när man känner att nu räcker det nu klarar jag inte mer... osv så kommer det alltid fram en extra dunk med kraft för att klara nästa problem eller sjukdom. Hmm är det så det ska vara att man känner att nu är det nog den sista reservdunken vad gör jag sen??  Ja det är många frågor jag har i huvudet nu, kanske att det beror på att jag inte har sovit någonting överhängande mer än två timmar i streck de senaste nätterna. eller tom de senaste veckorna.. ja ja men på något konstigt sett så får man styrkan ändå. är det inte konstigt tycker du?
Men men nu är det Felicias tur igen. hon har haft hög feber sen i onsdags och i går så var jag inne på Akuten med henne för hon hade så jobbigt att andas, hon kändes överansträngd fast hon legat i soffan och vilat hela dagen. Evelina tyckte syrran var tråkig då hon gång på gång blev bortputtad när hon försökte få Felicia att vara med i hennes lekar. Konstigt egentligen men det verkar presis som om dom förstår varandra på en helt annan plan än jag förstår någon av dem. Förmodligen så är det det där tvillingsnacket som man har hört talas om, att tvillingar har ett eget språk och förstår varandra bättre än någon annan. Synd bara att inte Evelina heller kan tala om för mig vad som felar och vad jag ska göra när ingenting är bra eller till belåtenhet.. Uch och fy för sjuka barn som inte kan berätta vart dom har ont....... Vi for iallafall till Akuten igår efter ett samtal med sjukvårdsupplysningen. Min bror Ronnie och Emma följde med oss TACK och lov för det. Annars vet jag inte hur jag skulle orkat köra hela vägen fram och åter och dessutom ha med Evelina som börjar bli trött med all rätt. Vi kom hem igen klockan 22.30. då hade felicia fått hjälp med andningen genom en syrgas som dom hade på sjukhuset. syrgasmasken var inte någonting som Felicia tänkte ta utan våld!! hehe kämpe in i det sista. Men hon fick i sig medicinen iallafall och genast så lät det bättre i luft rören.
Idag så tycker jag ju inte dirrekt att det är någon förbättring men febern är lägre iallafall och det är ju bra. vi fick med oss en flaska bricanyl som vi ska ha i reserv. Så nu är det bara att hålla tummen igen... måtte mina änglar få bli pigga och krya snart och få behålla hälsan dessutom..
Annat som har hänt är att jag ska på anställnings intervjuv i slutet på månaden till sollefteå och företaget heter Finnmera. Det är utgående samtal här också men en större grundlön. Så vi får väl se hur det går.. Nä nu vill jag inte skvallra något mer för tillfället, kram på er så länge!!

Jag har INTE ont i rumpan idag..

hehe nä fast jag spinnade i går men med mitt nya sadelöverdrag. Det fungerade kalas!! jag kände att jag var nervös och började få ont redan innan jag satte mig på cyckeln, men nu så vet jag ju att jag kan köra det här utan pain in the as!! så att säga.
Men innan spinningen så var vi på öppna förskolan och BVC. öppnis var en ganska ny sak för mina kickor, jag tror inte jag har varit där sen dom var bäbisar och det var ett tag sen nu. Tjejerna hade jättekul och bilder finns i bilddagboken. Å på BVC så mätte vi 85cm och vägde 11.5 och 11.7 så fortfarande så skiljer det 200gr som det alltid har gjort hehe vilket jag tycker är ganska konstigt. Men så är det sen de föddes så har det hela tiden skiljt 200gr, Evelina som är en minut yngre är två hundra gram tyngre hehe .




En bild på brudarna när vi är på Öppna förskolan.

I går så var vi på klubben

och skotttränade hundar och ungar! hehe jo då det stämmer faktiskt, Felicia och Evelina satt i pulkan och jag och Tage tränade lite sitt stanna kvar i skottträningen! Tage är helt skottfast "döv" !!!

(TagE)-Männsiskor är jättetrevliga och vill förmodligen pussas med mig om bara matte släppte mig ur synvinkeln!!  Dom andra hundarna verkade jätte roliga men återigen så håller matte ett vakande öga!! suck.....Kan man få byta matte eller??
Medlemsmöte var det och eftersom de småa var med oss så tyckte matte att två var nog att hålla reda på där inne så jag fick stanna i bilen. hmm elakt tycker jag. MEN då kan man ju passa på att skälla på alla som går utanför..... vilken fröjd!!

Ändan är Räddad!!! nu är det bara att spinna på!!!! Tack älsklingen min!!



och så här ser det ut när "vi" packar för klubbverksamhet!!



åsså jag dårå!! Mr wolf Tage!!


hmm datorn har fått virus så nu är den döööööööööööd...........

Hej och mm jag har sorg!! Min fina dator är inte så aktiv idag. Syster yster min käraste vän!! Tack för att du suktade mig att ladda hem nya gubbar till min msn! mm när jag laddat hem den så laddades visst hem rätt mycket virus också... Jag körde mitt virus program fyra gånger men den kunde inte ta bort allt, han visade att virus hade brutit sig in i maskinvaran och slog dessutom ut antivirusprogramets brandvägg.. när jag väl fått iordning på telias antivirusprogram och dess brandvägg så startade jag om datorn!!!!!!!!!!!! mycket klantigt av mig, för sen startade hon inte någe mer... buuuuuhuuuuuuuuu så jobbigt nu när jag har börjat plugga också så ligger det ju inte bara hemsidor och bilder där den här gången!! näää även skolarbeten!!!! hmmm Men som räddare i nöden så ringde jag Eva och fick låna hennes man hehe ja han ska titta på datorn inget annat!! hihi Så nu håller jag alla tummar att han kan rädda det som finns i burken....
Annars då? jo jag har ofantligt ont i röva idag... jag började nämligen på spinning igår och med det får man ont i baken... Men effektiv träning var det iallafall.. Så idag så har jag skickat Östen till biltema för att köpa en cykeldyna vaderad som jag kan ha när jag spinnar!! hehe

tjejerna roar sig!

Så här ser det ut på Sågvägen när tjejerna leker själva!!

RSS 2.0