Yes då blev vi uppflyttade till lägre klass Spår!

förutsättningarna var en löptik hemma och sen så har det hell regnat i två dygn oavbrutet och fortfarande så det var stora vattenpölar både på spår marken och på appell planen. :-/ men men träning ger färdighet!
Spåret gick kalasfint både på första apporten "som låg mitt i en stor vattenpöl" och även i första vinkeln, andra sträckan så tog han apporten MEN andra vinkeln var en fuling.. jag gjorde nämligen en vänster sväng i anslutning till en brunn där det var hög växtlighet. Tage missade att jag gjorde vänster sväng och gick runt "dungen" hmm tänkte jag, undrar vad han spårar nu!! :-/ men när han jobbar sig runt dungen så finner han mitt spår igen och han fortsätter spåra! <3 Men sen när vi går på sista sträckan så går han med högre nos. hmm trodde det var slut här.. men han måste ha hört mina tysta svordomar inne i huvudet phos mig, ELLER så jobbade han bättre än hans matte trodde :-/ för han fann även den sista apporten och vi kom till slut fram.. YES !! Men ännu högre joddlade jag YES när domarna gav mig 10p var!! yahe yes och återigen yes!!!
Sen tillbaka på klubben så var det dags för budföring.
Han och jag går som man ska till mottagaren och hälsar, sen går vi vår sträcka ifrån och vart ställer jag mig jo MITT i en vattenpöl. :-/ jaja dom sa ju vart jag ska ställa mig så då lyder jag!! jag skickar Tage och han springer med glädje fram till mottagaren men vägrar sätta sig... hmm... hon skickar tillbaka och han springer ännu en gång med glädje till mig och även här vägrar han sätta sig.... hmmmmmm..... ja visst jag stod i en vattenpöl men en brukshund ska i mina ögon sätta sig där jag sätter han.. jaja träning ger färdighet. vi fick 7 och en 6 på budföringen.
Lydnaden då .. ja jag kan ju säga som så att han tränger, sega sättanden, jag håller tydligen kopplet i kraftigt DK.. så vi fick nöja oss med 7 och 7.5 där.
framförgående gick jättelugnt och fint ut Men av någon anledning så stannar han upp vid domarna på tillbaka vägen och det blev att jag hann ikapp han och vi nollade detta moment. :-(
Platsläggande fick vi 9 o 10
Inkallning 9.5 och 10
Apporteringen då? jo som vanligt slamsar han innan han faktiskt tar apporten och sedan kommer han in med den i ett lugnare tempo. Sen tuggas det en hel del på den också.. så här fick vi 7 o 7
Hopp över hinder fick vi 9 o 9 han gnäller lite när vi ska förbereda oss.
Platsliggningen då! oj vilken pärs... Ja vi som har jobbat så hårt med våran platsliggning får en hund bredvid oss som inte är ense med sin matte alls i detta moment denna dag.. Han bråkar med henne redan när vi ska lägga ned dom, hon får honom i platsliggning när vi redan är ute på vårat avstånd. hmm osså ligger han såklart och gör lekinviter till Tage under hela ca2.45!! sen går han upp och han går fram till Tage, går runt Tage och sedan nos mot nos utmanar Tage..... åh där står man helt maktlös och ser hur Tage inte vill kliva upp men det blir för mycket!! Så Tage kliver upp.. då med raggen ända från nacken till svansroten.. så domaren bryter i tid och jag kan kalla in Tage innan det händer något.. puhhh kan jag säga.. denna jä...la platsliggning.. Men men Domarna beslutar att det blir omläggning och vi gör det efter lydnaden.
den andra platsliggningen ligger Tage jättefint och inga pip heller.. så duktig så men jag tror faktiskt inte jag varit så nervös på länge som jag var vid detta tillfälle.. vi fick 10 och 10 på detta moment..
sååå summan av kardemumman är att jag är väl egentligen inte nöjd med resultatet på Tages arbetskapasitet då jag skulle vilja visa alla hur duktig min Tage är när han verkligen går bra!!
men vi vart uppflyttade med 264,5p och 83p på specialen..


RSS 2.0