Glad första advent! Idag så tänder jag lj...

mms_img44554 (MMS)

Glad första advent! Idag så tänder jag ljus för mormor, morfar och morbror. RIP


Japp så har vi provat Mimmi också på skyddet

Igår så åkte vi till Sollefteå och tränade ett skydd pass med hundarna. Tage fick komma ut först av mina två och han kom snabbt ihåg vad som skulle göras!! duttig kille.. Så nu måste vi jobba på hans höga förväntan när skotten går.. deras skott är ju bara 4mm och det låter som ett pisksnärt!! hmm vad är det som vi tränade en hel vecka i somras jo att när piskan låter så ska man komma igång! och det är inte Tages svaghet att komma fort i gång. :-) och även :-( Men vi ska jobba på det för Tage tycker det här är kanonkul!!
Mimmi fick också komma och prova och hon är ju också som galen att kampa så hon kom igång ganska fort hon också även fast hon inte alls visste vad som förväntades av henne. hon skällde och gjorde utfall mot kudden :-) så hon tyckte också detta var en kanonsport!! så förhoppningarna är att jag kommer köra på med IPO och försöka tävla båda i denna underbara sport. Men vi får se hur utvecklingen sker :-)
Men förhoppningen ligger där iallafall.. :-)


hmm så blev lägret inställt pga för många avhopp...

Ipolägret som jag såg så fram emot blev inställt pga för många avhopp. Men tur är väl att Linda min goa vän är bundis med Jenny (ja hon har ju valp därifrån) Så vi ska få komma upp på lördag och träna med dom ändå. :-) Så det blir en halv dag istället för två och en kväll.. jaja bättre än inget och jag tror ju att man kan få ännu mer hjälp när vi är i träningsgruppen också. så jag klagar inte och så får vi se fram emot nästa års ipoläger istället!!
Skolan går vidare och jag tycker det går bra dessutom.. så jag är nöjd med tillvaron. kram på er

Mimmi på plats liggning

mms_img58336 (MMS)

Mimmi på plats liggning


Men huuuuga vilka kanonhundar jag har!!

Jättestålt är jag över både Mimmis och Tages träningspass idag. Mimmi jobbade jag position med och både i koppel och sedan kom jag på att det var bara ivägen så vi kopplade lös. Jättefint arbete gör hon och matte är jättenöjd, vilka framgångar på bara någon gång.. sen gjorde vi inkallning med sittande framför, sen kallade jag in fot och försökte få henne att gå runt vid kommandot fot. Lite ovant kan jag ju säga när man har kört vänster kroken så länge.. men men ska man så ska man.. läggande under gång tränade vi också och det fungerar också sisådär såklart!!
Vi är ju inte klara ännu men om några gånger så ska vi nog blir tävlingsklara med Mimmi också :-)
Tage körde jag igenom tvåans lydnadsprogram och framförgående... känns riktigt bra så man kanske skulle försöka sig på en tävling till i år.. hmm få kolla tävlingskallendern om det finns några tävlingar kvar.
Nä nu ska jag fortsätta med lite plock här hemma för att sen fara till Bion för jobbkväll igen. kram på alla


En nostalgi bild som togs för två år sen!

Åsså har jag med Railis hjälp fått ihop en stamtavla på de små

Tack Raili för att du hjälper mig med allt! kramen

Nytt IPO läger på gång..

Japp nu har jag anmält oss till IPO i Sollefteå igen. Ska nu prova Mimmi också för att se HUR hon reagerar. Spännande ska det bli, men Tage ska få följa med han också såklart och kanske att man hinner träna lite med båda.. ;-)


Lite nostalgi sen i somras då vi hade IPO lägret!

Kul är det också att redan nu så har jag bokad valp!! OJ så snabbt det gick och det känns ju såklart jättekul. Jag ser verkligen fram emot att få träffa både Tarja och Yukon, de som har träffat Yukon säger att han är jättetrevlig och stabil i mentaliteten också och det är ju det som jag känner är bland det viktigaste i min avel. Ja självklart att de får vara friska också ;-) Sen att han tydligen var kritvit också gör ju saken bara ännu roligare. hmm undrar hur svårt på en skala och lämna ifrån mig valparna.. Ja om det överhuvudtaget kommer några valpar hehe man vet ju inte det heller juh.

Denna vecka så har vi höstlov och det började vi fira med magsjuka.. Evelinas lilla mage kunde få ur sig så mycket är ju nästan imponerande.. Att hon har ont kan man ju också förstå. Men magen har lugnat ned sig nu och båda tjejerna ligger och sjunger till djungelbokens låtar. haha vilken nattmusik va. men det är faktiskt en sagobok på cd som dom fick från Linda när de fyllde år sist.

I morgon så blir jag hemma också med tjejerna, hmm funderar på om man ska försöka fara till Sundsvall eller nåt kankse.. roligare än att sitta hemma iallafall men vi får se hur de mår i morgon. Onsdag så ska vi till morfar och Helena i sollefteå och hälsa på.


RSS 2.0