Torsdag och i morgon så vabbar jag

Ja då tjejerna är sjuka fortfarande, men nu är det Evelina och förra veckan så var det Felicia. Och Östen har vart hemma så jag har kunnat jobba, Men nu måste han få komma ut ifrån huset han också. O ikväll så är han i Örnskölds vik!! förstå vad han gör där?! hehe
I kväll så har jag pratat med Linda igen  och det  kändes skönt då operationen har gått bra och det verkar bli bättre och bättre "peppar peppar ta i trä"
Tage är tyvärr fortfarande halt men jag tycker att han är bättre ändå, förmodligen så är det väl en sträckning som är seg och inte vill gå över, men men det är ju inte vår eller sommar ännu heller!! så han hinner friskna till :- ) Ska försöka ett nytt försök att träffa Mimmi och Tony på Söndag och träna lite gå i koppel, och sedan ge lite råd och tips på aktivitetsövningar!! Och då banken inte alltid är på G så får du gärna komma med förslag om olika övningar!! alla tips är välkomna!! och vill du inte skriva här så maila mig på [email protected]
nä nu ska jag ändra lite på hemsidan då utställningen tyvärr måste framskridas då inte det känns som jag har dom pengarna att lägga ut just nu!! men ha det så länge!!

I dag så har jag skirvit i vh hundsforum och även hemsidan min

Om Lindas och mitt träningsläger 2009!! Så om du inte har läst det redan så går du in och läser detta!! så himla enkelt att man går in på min hemsida och klickar på Träningsläger 2009! Hehe lätt va!?
Nä skämtosido, men ni som ha Vitherde och även Landseer folk får mer än gärna skicka det vidare så det sprider sig då jag vet att inte ALLA läser den här bloggen :-)
annars så är jag på väg att gå ned och göra mig i ordning då vi ska på tvåårskalas idag! hurra hurra för olivia!!
kram på er alla

Fredag idag!

oj vad fort den här dagen har gått. Jag jobbade visserligen bara till 14,45 som vi alltid gör på fredagar men det känns ju iallafall som man går halvdag!! sååå himla skönt..
När jag väl kom hem så åt vi gott och drack en öl till maten, hehe alkisar som vi är så blev det en folkis att dela på!!
Grattis till Marie Carlsson som är min kusin och blir ett år äldre idag!!
Sen så pratade jag med Linda idag och det går som vanligt upp och ned!! men dom mår bra idag iallafall. saknar er massor!!
kram så länge

Torsdag idag

och jag sitter på jobbet igen!! hmm
I går så hade vi möte hemma hos mig och det var gruppen som planerar ett poängsystem som vi ska presentera på årsmötet för instruktörer och även alla andra som hjälper till i klubbens regi. I dag så fick jag svar att Vitherdehundsklubb tackade nej till mitt "Texas pris" skumt, men säg vad som förvånar en i den klubben nufötiden. tråkigt att det ska behöva vara så här att det är några som inte får som dom vill med vissa grejjor och då ska dom motarbeta allting annat också!! är det så att det är för klubbens bästa? hundens bästa? eller är det helt enkelt så att man vill få sin sak sagd och går det inte dennes väg så måste man protestera helhjärtat?? Hur som helst så känns det trist att det ska behöva vara såhär!! men men sånt e livet
Annars så sitter jag här och längtar hem, idag så har jag hela familjen hemma och sjuka :-( Alexander kom igår och då var Östen redan vid insjukning, och idag så är det tjejernas tur.. Skönt är det så länge en annan får hålla sig frisk iallafall. Peppar peppar...
Så nu efter jobbet så ska jag hämta upp brorsan och skjussa hem han, och sedan så ska jag fara och handla lite så vi får någonting hem till det tomma kylskåpet. Potatis och köttbullar var ett önskemål idag så det får man väl försöka ordna till. Hoppas alla mår bättre snart så alla blir glada och goa igen. nä slutspurten nudå!! kram så länge

Tisdag igen

Dagen började väl inte som den bästa men den utvecklade sig ganska bra ändå. Trött och elendig kände jag mig och tanken på allt som är just nu så var jag inte på mitt topp humör inte. men men dagen gick mot sitt slut och då visar det sig att jag faktiskt har sålt två stycken abonemang och har två till på gång så det är väl inte fy skam.
Sedan om man bortser från jobbet så är vi förskylda allehop i familjen och jag känner att jag är i bristningsgränsen av vad man klarar av som anställd. Jag vill ha en betydelsefull dag, jag vill längta till jobbet! jag vill längta hem och jag vill alltid må bra och ha glada personer bredvid mig!! sån vill jag vara!!
Träningstider med lydnads gänget börjar närma sig och vi ska visst börja redan nu på tisdag!! guuud så roligt att få komma igång "igen" fast det är ju att börja om igen. men men vi får ta det lugnt och ta träningen succesivt för att se hur pass medgörlig han är min lilla Tage!! hmm han är ju ändå bara fyra månader så det är ju inte så att man kan kräva någe mycket av han, men man kan ju alltid sitta bredvid och miljöträna. sen så får han lära sig att matte tar hand om andra hundar också så nog lär det bli högljuda protesteringar kan jag tro. men men ska jag kunna hålla kurs nu i mars så lär jag behöva träna han med att jag håller på med andra också. 
Stackarn, mycket han ska lära sig i sin unga ålder. men men sånt e livet!! och det har gått bra förr så varför ska det gå sämre nu ? nä just det!! och ska man bli brukschampinjon så måste man stå ut med en del hehe
Ser mycket fram emot våra träningsstunder!! och snart är det vår!? eller !? idag har det säkert kommit en dm snö igen hmmm om det ändå ville ge sig någon gång så vi får komma ut i snöfri skog någongång!!

Åh vad helgen har gått fort!!

Och jag har ju redan skrytit om att jag kunde bryta Tage på Rådjuren! Och vet ni vad?? Dagen efter dvs i lördags så gjorde jag det igen!!! fast då var det fyra rådjur som stod och blängde på oss!! haha ni må tro vad stolt jag är!!
Sen är det ju så att i fredags så var jag på kick off på jobbet, och guud så roligt vi hade. vi sjöng åt gott och skrattade massor.
Lördagen och Söndagen så gick jag valpspecialen! och Tage var med såklart! så vi fick visa upp honom lite på ett samarbetsmoment och sedan ett hundmöte. och jag fick många bra tips och ideér på hur vi ska få den perfekta brukschampionen hehe Jag tror alla tyckte att han var jättefin och han tyckte att alla människor var jättebra och ville
Kicki Sporong från Sollefteå BK och Studiefrämjandet var en av lärarna så då passade jag på att höra med henne om vi kunde få lite bidrag till våran Norrlands grupp, OM vi får igenom det!! Och det var inte några problem alls, så då kan vi köra både kurser och föreläsningar i Vitherdehunds  klubbs regi. sååå himla coolt Ja jag tror verkligen på idén och nu har jag tom gått valpspecialen så jag kan hålla valpkurser också hehe
LINDA!!!! Nu kan vi köra igång!!! Så KOM hem!!! Vi har mycket att planera nu!! :-)
Samuel verkar må bättre enligt mitt sista samtal med Linda iallafall. Så nu håller vi tummen att han fortsätter att gå upp i vikt så dom slipper åka tidigare till Uppsala. Den 28januari så är det planerad operation iallafall och jag önskar jag kunde vara med er och stötta vid er sida..
Nä nu ska jag väl jobba lite igen då! kram så länge

Har stött på Råddjur nu!!

Hihi glömde ju att berätta att jag har brytit Tage på råddjur!! hehe det vet han förmodligen inte ens om han undrade säkert bara vad skutton jag röt till för.
Vi gick ut en morgon som vanligt och Tage kissar nästan utanför dörren "som vanligt" som tur var så motade jag inte bort han som jag brukar försöka för att få han att inte rasta sig presis utanför huset!! Vi har ju en dunge där han kan springa och kissa i, nä då det är inte så lång sträcka.. Men hur som helst så när han väl stod och kissade så ser jag i skymningen hur det rör sig nedanför trappan som leder till där vi har bilarna. Ops ett råddjur som står och glor på oss.. Jag tittar på Tage som vädrar högt med nosen och ryter i ett NEJ till han. Han bryter sitt beteende och kommer till mig, självklart får han massor med beröm. Jag berömmer honom samtidigt som jag ser att råddjuret springer iväg bort bakom Bastuhuset.. skönt tänker jag då försvann hon. Men kan du gissa vad vi möter när vi också kommer runt hörnet!! Jo då Råddjuret står ännu en gång och glor på oss!! hmm Ytterligare en gång så börjar Tage vädra högt och dessutom så blev han nog ganska förskräckt på hur stor och nära hon stod
Ännu än gång så fick jag till ett NEJ! och kallade in han till mig! hehe HAN kom ytteligare en gång och jag känner mig ganska stålt över mitt och hans agerande!! Det är inte alltid man får sådana här tillfällen i handsken!!
sååå himla nöjd är matte Annica nu

Torsdag och veckan börjar närma sig sitt slut

I går kväll så kom Tony, Ronja och Mimmi på besök. Hon såg jättefin ut,  jag klippte klorna på henne och ställde oss på vågen. Mimmi vägde 12,6 och Tage 15,9. och i dag så blir mina älsklingar hela 4 månader gamla!! Bilder vart ju tagna också såklart men dom publiseras senare. Framtiden ser ljus ut tycker jag, våren kommer närmare och det blir ljusare varje dag. Så snart så är det tid för spårläggning så vi får komma igång ordentligt. Två stycken klövar ligger och väntar på sitt uppdrag i frysen hemma. Tack för det Anna!
I går så sökte jag fyra jobb och två av dem hörde av sig redan i går. men om det är intressant är för tidigt att säga. Det som står högst på priolistan nu är Skolan och pluggandet, guuud så jag längtar tills webdesin kursen kommer igång. Har ju redan ett uppdrag i Västerås där ett nystartat företag ska ha en hemsida. Sedan så har jag och Maria på jobbet lite annat som vi filosoferar på. så nog kommer jag att ha att göra alltid!! och Sedan framförallt så är det ju så att jag får det på papper att jag kan göra hemsidor!! såååå f... ing nice säger jag bara.
Nä nu ska jag jobba lite igen!! kram så länge


Onsdag hela dagen

hmm nu sitter jag här på jobbet igen och har boooring!!! men men jag måste väl jobba lite ändå då!! kram så länge

Tisdag idag!

Och nu sitter jag här igen på jobbet! hmm längtar tills klockan ska gå så jag får gå till skolan!! hehe japp jag ska börja läsa igen och detta på distans, Jag kommer att läsa Engelska och Web desin så det ser jag mycket fram emot.. Förhoppningsvis så kommer jag att kunna starta mitt företag där jag får ha webside uppbygge på sidan om.
Jag ser att plusgraderna håller i sig så halt som attan är det ute nu, och stackars Tage har fortfarande problem med haltandet. Men men så snart han är pigg igen och vädret tillåter så ska vi köra igång. Min plan är att köra brukslydnaden och försöka att köra målmedvetet och bara göra det roligt och försöka få han att utnyttja det för att sedan göra linföringen och fria följet mer intressant och roligt!! Kom gärna med förslag!!
annars så kommer jag att köra viltspåret till fullo. Självklart så kommer jag att jobba med söket också då vi ska bli proffs på det också hehe. Nä nu måste jag nog börja jobba igen, ha en bra dag sålänge!! kramizz

jaha nä toolboxen är ur funktion så jag kan inte göra så mycket annat nu än att sitta och vänta att den ska komma igång igen. Dagis har hunnit ringa och guess what!! Felicia har förmodligen maginfluensa igen, hmm stackars liten. Mammas gullunge som jag förstod att någonting inte stod rätt till när hon vaknade och gallskrek ja säkert varannan timme i natt. Jobbigt som döden men men så är det väl att vara tvilling mamma, bara inte Evelina också blir dålig. håller tummen hårt och hoppas hoppas. Hm vad ska jag skriva om nu då?

Jo Linda och jag ska hålla ett tränings läger eller långhelg där vi ska ha prova på i år så får vi se vad gängen säger vad önskemålen kan vara till nästkommande år. I år så tänkte vi ha Spår, Sök, Vattenarbete, Lydnad, Viltspår och sedan friskvård och eventuellt så kommer en domare och pratar om hur viktigt det är att så många som möjligt gör MH på sina hundar. Vi kommer först att bjuda in ekipage från Vitherde klubb och Landseer klubben. l mån om plats så kommer vi även att ta in andra ekipage. Men mer om det kommer ut på rasklubbarnas hemsidor. och säkert på min också!!
Linda ja! min kompis och hennes nyfödda son Samuel. Ja han är väl inte nyfödd längre men hon ligger iallafall kvar på Sundsvall och dagarna ser annurlunda ut, ena dagen är det bra och på bättringsvägen sen rätt som det är så kronglar någonting. uch stackars er, jag lider med er verkligen!! Tänker på er mina bästa vänner!! och saknar er till förbannelse hmm nu svor jag dessutom!! uch och fy men förlåt :-( Men vi saknar er massor ska ni veta!!


Måndag morgon!!

och här sitter jag på fikarasten och bävar mig för mitt tandläkarbesök som jag ska till klockan 10,40! Jag ska nämligen göra en rotfyllning!! huhuhu :-(
Mimmi går det jättebra för hos sin nya fodervärd! och det är sååå skönt att känna att hon fått ett permanent hem där dom ger henne den kärlek och omsorg som hon ska ha. Jag hoppas och tror att jag kommer kunna ta med mig "ägaren" när jag ska ut på mina träningar. Valpkursen som jag ska gå med Tage här på kramfors BK kommer Mimmi också att gå med sin nya kamrat. Det ser jag mycket fram emot också.
I dag så var det 5plusgrader ute!!! härligt att våren börjar närma sig, tyvärr så var det halt som bara den på backen men det får man ju leva med eller hur?! Snart kan vi börja vårat viltspår!! japp nu ska vi köra stenhårt på det så vi är tävlingsklara när dom är 9månader!! sen ska vi satsa på Viltspårs championatet!!
I går så blev det inte någon sökträning heller :-( Tage är halt och jag hade ont i ryggen och huvudet så vi blev ett radarpar som fick snällt stanna hemma. fast det var sååå fint väder. Jag hoppas vi är fit for fight nästa träningspass. Men nu i helgen som kommer så är jag upptagen med valpspecialen både lördag och söndag!! och dessutom så jobbar jag lördag kväll mellan 17-21!! Jag hoppas det kommer att gå bra för Maria på jobbet att jag får börja klockan 17!!
Måste komma ihåg att tala om det. nä nu ska jag gå och fika! kram så länge

ONT ONT ONT!! jag gjorde inte någon rotfyllning idag, de drog ut tanden istället!! hmm så nu gör det ont.
jag satt presis och skrev ned hur långt som helst här på bloggen men sen så gjorde jag en förhandsgranskning och då försvann min fina insändare eller vad det nu kan ha blivit av det hela. Hur som helst så försöker jag skriva det igen.
Östen pratade med Tony idag och han berättade att det går jättebra med Mimmi, guud så skönt att höra. Jag har anmält mig och Tage på en valpkurs här i kramfors, Mimmi och Tony är anmälda och tydligen så är Bandit och Carla också anmälda!! hehe jätte nice!! för ett år sedan så var jag den ända i kramfors som hade en vit herde hund och nu är vi tre som ska gå samma valpkurs!! sååå fa....ng nice tycker jag. Jag hoppas dom blir sugna att följa med och träna lite bruks också... vore så himla kul om vi kunde följas åt och hjälpa varandra så framgångarna blir många!! hehe inga höga planer alls som vanligt!!

Sen satt jag och funderade på hur kul det skulle bli om vi fick starta våran Norrlandsgrupp, nu börjar vi bli en hel del med vitingar här uppe och det vore ju kanon om vi kunde få ett aktivt gäng som regelbundet hade träffar där vi tränar, utbildar och har skoj ihop. Självklart så får stockholmarna eller varför inte skåningarna komma och gästspela med oss!! Kanske tom vi skulle kunna köra KM- Norr också hehe kul vore det och jag vet många som är sugna på att hänga på!!

Sen har vi det där med SBK frågan också, Jag fattar inte vad det sitter i att vi inte kan få bli SBK-anslutna.. ingen Schäfer? nä Vita herden är av en egen ras så det menar jag med att jag har inte någon Rottwailer eller Riesen heller!!
Som jag ser det så skulle det bara blir fördelar med en SBK anslutning. Fler utställningar som dessutom är billigare än SKKs utställningar är idag. Vi skulle ha tillgång till fler meriter såsom Brukschampionat eller Korning. Det finns ju vissa uppfödarpriser också.. Och även om vi blir en SBK anslutna så menas det ju inte att man MÅSTE träna och tävla bruks aktiviteterna. det finns många som har brukshunds raser som bara använder dom till sällskap eller utställning eller kanske lite lydnad också..
Men om man ser det som det är; vad tränar man med sin VH idag? jo man tränar lydnad och agillity, vi tränar spår, sök. rapport och viltspår.Det finns även Tjänstehundar och assistent hundar inom VH rasen, så som jag ser det så är det bara ett skumt motarbetande när man säger att man inte ska gå med i SBK. Jag personligen tränade även vatten med min Texas vilket han fixade kalasbra.
Annars har vi ju vallhundsklubben?! hur många tränar seriöst vallning med sin VH? och om vi nu skulle gå med i den klubben så vet jag att om man ska få avla på sin Border collie tex så måste man ha ett arbetsprov som innefattar vallningen. och som jag sedan vill påpeka är att idag så är det väldigt svårt för dom som har BC att komma med på dom tävlingarna och proven. Hur bra skulle det då gå med VH? bara en tanke som slog mig.
nä nu har jag förmodligen ökat spänningarna hos vissa igen, men men det är ju som sagt min blogg och där får jag skiva mina tankar och funderingar som jag vill. Passar det inte sig så sluta läs!!
ha en jättebra kväll och sov gott!!

I dag så tror jag faktiskt att jag funnit Mimmis fodervärd

Mimmi blir kvar i kramfors! Det gillar jag, hon kommer att gå kurser på Kramfors BK och jag kommer kunna ta med henne på utställningar, träffar osv. Så det känns väl bra tror jag. hehe kontroll freak eller ??!! Ja ja men ska hon bli min stamtik på framtida avel så vill man ju veta vad det är för en flicka som jag har i linjerna.. Hon är grymt söt tycker jag !! och mentalt är hon presis som jag skulle vilja ha en valp.. Ja hur mycket bättre kan det bli om jag dessutom får följa hennes utveckling, framgångar och motgångar..
Ja vi får alla hålla tummen för att det går som det ska med allting!! kram så länge

hmm trista väder

Idag när jag vaknade så var det 23,5minusgrader ute så någon premiär på sökträningen blev det inte :-( men men det kommer fler veckor så premiären är ju bara förflyttad!! hehe
Mimmi söker en ny fodervärd igen!! Jag hämtade henne igår efter två dagar och nu är vi på jakt efter ett aktivt hem där Mimmi får jobba!! Det fungerar inte att ha henne som en enbart sällskaps hund! hon måste få jobba och då får du den fina och mycket bra hund som Mimmi är!! Så kommer du på någon medans du sitter här och läser så hör av  dig!!
nä nu ska jag kolla mailen igen! kram så länge

God morgon i -17 graders kyla

brr liiite kallt blev det idag. Hoppas inte det håller i sig tills på måndag då vi ska ha våran första Sök träning !! hehe japp nu är det dax. Nu har jul och nyår varit så nu väntar vi oss vår och solsken!! och vart trivs man allra bäst om inte i skogen bland kall snö med en värmande vårsol! och hundar som bara älskar sitt jobb och visar med all kraft hur gärna de vill nå ut till figgen som ligger i snögömmorna.
hehe jag kan försköna allt när jag är på det humöret!! men det här är faktiskt någonting som jag håller kär, jag hoppas att Tage också kommer att finna träningen lika mysigt som jag och de andra hundarna. Ingenting går ju upp emot detta och för att inte prata om gänget som jag tränar ihop med!! ska försöka mig på lite bilder på träningskamraterna. men allting tar ju sin tid!! jaja vi får börja med att komma ut på träningen! kram till alla mina träningskamrater, nu kommer ytterligare ett yrväder ut i skogen med sylvassa tänder och vill ha massor med godis!! hehe längtar sååå

Nu har Mimmi blivit Härnösandsbo

Japp idag så for Mamma och jag till Härnösand och levererade Mimmi, jo Tage var också med såklart. Resan började klockan 10,30 och vi var hemma igen helt slut klockan 17,30! pust vilken dag det blev.
Först så for vi till Härnösand där jag och mamma gick in med Mimmi till hennes nya hem, Tage som fick sitta kvar i bilen skrek och protesterade högljudt. Presis som om han visst vad som skulle hända, eller så var det bara det där LÄMNA INTE MIG HÄR SJÄLV!! När vi kom ut igen så var det tyst i bilen, pust så skönt! vill ju inte ha någon skrikhund i bilen när man lämnar denn... En bild på min ängel!



Hmm ni må tro att det är tomt här hemma nu när ängeln inte är hos oss. Tage ligger på köksgolvet och ser fundersam ut vem han ska leka med nu. Men men det är väl säkert även här som min ångest kommer fram och saknaden eller är det sveket jag känner mig skyldig till? hmm tomt är det iallafall och det kan jag säga att både jag och Tage känner iallafall med säkerhet.

Sedan for vi till Sandra och där blev Tage väl bemött av alla kamphundar!! hehe min kaxige kille var inte så kaxig längre, när hela gänget kom och skulle hälsa och busa och visa vem som egentligen är den som bestämmer. Haha Tage tog så lite plats som han bara kunde, men det löste upp sig senare och då gick det riktigt bra. Inte lätt att komma hem till Mamma och hennes flock med Mormor i täten heller. Ändå tror jag bara det var hälften av Sandras hundar som kom ut. hehe får väl se hur det blir den 18 då vi ska gå på promenad tillsammans med kenneln!! Korvgrillning är utlovat också.. mums.......

Vackra Mimmi åker till Härnösand

Japp nu har jag fått tag på en ny fodervärd då den andra inte blev så bra som jag hoppades på! Nu sak Mimmi få komma till härnösand och bo hos en mamma som heter Ann och hennes dotter som inte var så gammal. Ser fram emot att träffa Ann och hennes dotter.. I morgon så far jag dit och lämnar Mimmi på prov hos henne i en vecka för att förhoppningsvis när den veckan har gått få skriva foderavtal med henne.. här kommer en bild på min skönhet Mimmi!!

vackra Mimmi

Är jag inte snygg så säg!!

promenad på nyårsafton!!

Mattes snyggingar

På Nyårsafton så gick vi en långpromenad för att försöka göra vovvarna lite trötta till em då alla smällare skulle komma!!
Hehe det blev en riktigt provpromenad med massa nyheter för vovvarna, vi mötte en skoter, hundmöten blev det och en tant som kom på en spark!! hehe mycket olika saker fick vi socialträna oss på. bilar och lastbilar kom det också i vår promenad så nog blev det mycket för godingarna... Men det som jag inte riktigt hade räknat med var ju smällare och raketer mitt på ljusa dagen!! så vi skott tränade och så också. hehe
På kvällen så låg hundarna och sov och det ända dom reagerade på var att vi människor sprang ut och in hela natten!! hehe kul var det! och några rädslor fann vi inte idag!! skönt för det.

Gott Nytt 2009!!

hmm har inte hunnit sitta här någe vidare!! men men nu när julhelgen och även nyår är över så ska jag försöka hinna med både bloggen och bilddagboken ska vi ju inte prata om!! hmm kommer ta evigheter så mycket bilder vi har att lägga in. både jul, ronnies 25årsdag och även nyår!! hmm hundbilder såklart också

kram så länge


RSS 2.0