spåret går kanon juh

På dagens träning blev det ett appellspår som låg i 50minuter. Så körde vi på med lydnaden.
Lydnaden blev fria följe med inlägg av ställande, sedan körde vi rutan och inkallning med ställande. Fria följe vill han gärna tränga mig så det måste jag försöka jobba bort. Ställandet fick vi också finjustera då han brukar ta flera steg när jag lämnat han, men jag tycker jag fick bra respons på det idag. Inkallningen gick ovanligt bra det också så jag är mycket nöjd med lydnadsträningen idag. Självklart så gjorde vi platsliggning utom synhåll också och det fungerar bra det också :-)
Spåret fick som sagt ligga lite längre och inget godis alls i spåret, bara apporter. Vid slutapporten så fick han godis iallafall. Han spårade mycket bra idag och i ett godkänt tempo. han tog diket istället för första vinkeln "trodde jag" men han var tydligen kissnödig mitt iallt så han gick ned i diket och kissade sen kom han upp och fortsatte spåra. Apporterna markerade han svagt men med min röst och kropps språk så fick jag han att gå tillbaka till apporten och visa vart den var :-) De andra två vinklarna tog han mycket bra och även alla tre apporter kom in!! så jag är mycket nöjd med min gubbe idag igen :-)
Mimmi tog jag fram linförighet och det börjar bli ganska bra nu ;-) det är lång väg kvar men jag ser framgångar.. Sedan provade vi början på apporteringen och det blev lite galet i början då hon skulle ta den och börja leka. Men jag kortade kopplet och visade henne hur jag ville ha det. Efter en stund så förstod hon också så nu öppnar hon munnen och tar den och sen släpper väldigt fort MEN vi är ju på rätt väg.
Så matte är mycket nöjd även idag med Mimmi!
så vad är slutsatsen då?!
ja det kan jag tjata om hur mycket som helst att jag är JÄTTE NÖJD!!

ja då vi tränar för fullt!!

men jag hinner inte riktigt skriva alla gångerna bara!! Träningen går frammåt och Tage är kanon duktig. Här hemma så ligger han nu utan pip och gnäll så vi får väl hoppas att han även gör det på lördag! :-)
Inkallningen går bättre och bättre MEN han stannar egentligen bäst när han ser bollen!! så i morgon så fortsätter träningen med det!
Rutan fortsätter vi jobba som vi har gjort, det har ju gett resultat och det är ju då det går som bäst!!
läggande är som vanligt bra så där försöker jag träna upp sättandet, då han har tendens att sätta sig snett..
Fjärrdirrigeringen känns också otroligt bra! på tävlingen så kom han fram lite men under träningen så finns inte det problemet!! så vi fortsätter träna som vi gör med det.
Ja annars så har jag lagt in metall apporten vilket inte är lika mysigt att leka med i munnen!! så jag hoppas det ger resultat även på träapporten när den kommer in igen!!
Summan då! jo jag är mycket nöjd med Tages träningar och vi fortsätter gladligen och hoppas på ett första pris på lördag då vi ska till Sundsvalls BK!

Mimmi fick också träning på riktigt idag!
Platsliggning med synlig förare bara sex meter ifrån henne och utan andra hundar! men det fixade hon galant!! blev fel en gång då jag belönade med rösten så trodde hon att hon fick komma! men jag visade mitt missnöje och lade om henne!! denna gången så hjälpte jag henne med ligg kvar efter belöningar och sen även när hon ska sätta sig!! DUKTIG TJEJ!!
Linförighet eller snarare början till det börjar hamna på plats nu! hon matas vid min sida och under gång! sedan utökar jag och ger henne inte hela tiden utan lite då och då! självklart så har jag hela tiden godis i handen!! men det blev framgångar även för mimmi gumman idag!!

Sen så har jag ju själv varit i Skolan idag!! och så hann jag med att simma också!! så det blev idag 1000m! och 40min!! men jag kan lova att det kändes att det var ett tag sen som jag simmade! skönt att känna när man har jobbat hårt med kroppen!!

Så summan av denna dag är såklart!! Toppen!! ha en kanon dag du med!! :-) <3

Dagens träning

Idag och även i går så tränade vi på inkallning med ställande och sedan rutan och sist men absolut inte minst platsliggningen.
Ställandet under marschen har varit lite svårt för Tage då han så gärna vill till mig. Men det finns en sak som faktiskt han gillar större och det är just föremål! och när vi kan leka ihop dvs träning så blir det som optimal bonus för Tage killen.. :-)
Vi har fortsatt kasta bollar över huvudet när jag kommenderat stanna! och jag tycker det fungerar bra :-) idag har jag tagit steget längre och bara ger hand tecken utan boll och sen vid bra ställande så får han belöningen. :-)
Rutan fortsätter vi mata på att gå rakt ut och inte stanna förrän jag säger till! dvs jag skickar han och så får han inte belöning om han inte fortsätter gå tills jag komenderar Stanna! :-)
Platsliggningen har jag också tränat vidare på. jag har lagt in pisksnärt medans han ligger och hoppas på att det gör att han förstår att han SKA ligga oavsett vad som händer runt om oss.. :-)

I kväll så är det dags för lydnadsgruppen och vi ska nog ta en powerwalk till tränings platsen :-) och sen hem igen!! kanon att kunna träna platsliggningen med andra hundar!

ha en kanon dag så hörs vi igen!!

Dagens träning och gårdagens resultat!

Dagens träning gick ut på gårdagens resultat på lydnaden! Det var helt klart så att vi inte har tränat tillräckligt på både inkallningen med ställande och på platsliggningen utom synhåll! Så det vart det som vart prio i dagens träning.
Platsliggningen försökte jag mig på redan som första momentet på lydnaden. Men det var inte bra, för nu låg han och pep och då Linda säger till han så piper han ännu mer, dessutom så var han på väg att sätta sig flera gånger också. hmm nä tänk ytterligare ett steg!!  Jag bryter momentet och går och korrigerar upp honom! Sen lägger jag upp honom igen och nu ligger han tyst, en stund efter att han ligger lugnt och tyst så går jag tillbaka till han för att lösa upp honom ur konflikten.
Vi bryter och gör någonting annat innan vi kör igen!

Inkallningen eller snarare Ställandet som vi fick justera och försöka leka in. Jag började med att skicka iväg honom åt ett håll, sen ropade jag på han och när han kom så komenderade jag "stanna" och så slänger jag bollen över huvudet på han. Sen för att få upp tempot så slänger jag bara en annan boll åt andra hållet när han vänt upp mot mig. Den träningen var riktigt rolig tyckte Tage och sedan så lärde han sig dessutom snabbt så jag kunde börja kräva ett ställande redan idag. Så vårat tränings resultat gick så bra att han tillslut inte bara stannade, han backade ett steg dessutom vilket såg mycket snyggt ut!! ;-)

Efter vårat nöjda ställande så kör vi platsliggning igen. Denna gång så har Linda godis i sin hand och jag lägger Tage som tidigare. Tage fattar galoppen och ligger lugnt och tyst så Linda får möjlighet att gå fram och belöna hans fina platsliggning. Då den här platsliggningen gick så bra så bröt jag tidigare och kommer fram och belönar han!!

Ja vad kan man säga för slutsats på dagens träning då? jo då om vi bara fortsätter så här och tränar så får vi nog vårat första första pris i lydnadsklass 2 om två veckor! :-)



Ställandet!!



Här är resultaten från Tävlingen:
Platsliggningen                 0.0
fritt följe                          8.5
läggande                         9.0
Inkallande med ställande  5.0
Sändande med ställande 10.0
Apportering                     7.0
Fritt hopp över hinder       6.0
Fjärrdirrigering                 8.0
Helhetsintryck                  9.0
summa                        125.5p

Ja vad säger man om detta då? nä inte illa för en debut där jag inte hade förväntat mig så mycket heller..
Men men nästa gång så har vi första priset!! kram på alla!!


Se där nu är jag här igen!

wow vad tider går fort, hmm vi har visst lkl2 tävling i morgon och är vi väl förberädda??      ......     ...... NÄ!
Men men vi går dit och gör så gott vi kan och så ser vi vart vi ligger om inte annat ;-.) dagens träning gick kanonbra iallafall.. det är hopp och apporteringen som jag inte har tränat så mycket på men som sagt vi går dit och kolla läget,, vi deltar iallafall så ser vi hur det går.
Dagens träning så gjorde vi fria följe, här tycker jag som vanligt att han är mycket "med" kan tränga lite väl mycket ibland men är han uppmärksam så är han helt klart med.
Rutan tränade vi utan konor idag! humm ja man kan ju undra vad jag ville ha ut för det. och det är en bra undran men jag tänkte se om han går ut rakt ut och fortsätter tills jag säger till.. Gjorde han det? ...   .... njäa är nog svaret på detta. första skicket gick han rakt ut men då stannade han lagom där konorna brukar stå!! hmm han ser dem kanske i huvudet! ;-) men jag nöjde mig inte där för det var inte det min träning var tänkt.. Så vi gör om, jag skickar igen och nu fortsätter han tills jag stannar han! YES!! MEN då gick han inte speciellt rakt ut från min synvinkel.. hmm då lägger jag ut leksaken som jag brukar lägga ut utanför rutan. och sänder han igen!! klockrent!! så jag slutar där..
Fjärrdirrigeringen tyckte jag att han tog sig frammåt ett steg :-( menmen vi körde på och vi utförde momentet ändå!!
Platsliggning utom synhåll tyckte jag gick aldeles strålande!! :-) Baniq fick ha sin sittning utom synhåll tillsammans med Tages platsliggning. Och båda två uppförde sig galant..
Inkallning med ställande då! ... ... hmm ... ... jaja han kommer han stannar och han kommer in till utgångsläget! MEN lite lång stopp sträcka dårå.. hehe
som sagt nä vi är nog inte klara för ett första pris men vi är på go väg och i morgon så åker vi till Ö-vik och deltar i lydnadsklass 2 så får vi se vart vi hamnar! wich us luck!!


RSS 2.0