Ok nu är det dags..

Efter denna helg och väl genomfört MH med 1a på skottet så finns det ju bara en grej kvar! håll tummen...

Rutan, fritt följe och en lååång platsliggning..

Idag så började vi med fritt följe, långa transporter och många vändningar, backande och heltom. Sprong och sidförflyttningar.. och jag tycker att Tage är verkligen taggad nu när vi försvårar momentet och är med på en helt annan nivå.. så det känns mycket bra!!

Efter detta så fick han ligga platsliggning medans vi höll på med Baniq. Tage fick ligga på ena delen av planen och jag ställde mig på andra sidan och sen hade vi Baniq och Linda emellan oss. Jag hjälpte Linda att lägga ut godis också. Så det blev säkert en 10-15minuters platsliggning på morgonen..

Sedan så gjorde Linda en ruta och vi provade på det igen. Och till våran förvåning så gick det mycket bättre än jag förväntade mig. Jag gick ut och la en boll på en osynlig hylla i slutet på rutan, sen skickade jag han och han gick ut dirrekt och hamnade rätt i rutan.. Förvånad och störtglad så slängde jag bollen över huvudet på han och han fick belöningen bakom rutan. Jag sprang in i rutan och tog emot han när han kom med bollen. så böt jag ut bollen mot godis efter att vi lekte lite. Jag avbröt leken och gick till utgångs stället igen och skickade han igen. Samma sak igen fast nu hade han förväntningen av bollen så han vände själv upp emot mig men när jag bara stod still och tittade på rutan så fortsatte han in i rutan.. man såg riktigt hur han fick tänka till HUR SKA JAG GÖRA FÖR ATT FÅ BOLLEN!! ;-) Man såg riktigt hur han jobbade..
Sen fortsatte jag så ifrån alla fyra sidor. och när det gick lika bra då så lade jag av!! sååå himla nöjd igen..

Sen åkte jag ut till klubben ikväll och trodde Lydnads gänget skulle vara där :-( ack vad jag bedrog mig. Så jag och tjejerna åkte egentligen ut i onödan då jag fick träna själv ändå. men men nu fick jag lägga han på gräsmatta och korrigeera bort nosande i den. Sen gick vi långt fritt följe och sprang och lade han under språng. vändningar och ställande under mars. osv.. Sen provade jag såklart rutan också och det gick lika bra nu! men tyvärr så fick jag ha med mig tjejerna som också gärna slänger boll och ropar på Tage under momenten.. hmm jaja det är väl det som kallas störning på hög nivå.. ;-) Men jag är nöjd med Tages prestationer även ikväll så ja det är väl som vanligt att man är kalas nöjd!!
ha en bra dag!! kram

Lkl 2 och spår..

Idag så tog vi nya tag och körde igenom lkl 2! allting fanns där men en hel del finputsning på rutan, fjärren och apporteringen behövs.. Så vi kör på.. Platsliggningen gick bättre än förväntat!! han tom låg mer fokuserad på vart jag tog vägen än att titta på något annat.. så nu kör vi på med lkl 2 träningen..
Spåret däremot fick vi ett riktigt bakslag :-( han fuskar och går över apporten och vinklarna genar han över så näää det där går vi inte med på.. mer träning på spåret!!
summan av kardemumman då?! jo jag tror att han är bra trött idag efter både lydnadstävlingen i lördags och sen utställningen i går.. så vi kämpar vidare och gör ingen större sak av det misslyckade idag..

Där satt den!!

Dagen bjöd på en mycket värmande sol!! Men det gjorde inte så mycket eftersom Örnsköldsvik BK gav en mycket trevlig stämning och glada människor. Sen att vi fiick till platsliggningen gjorde ju inte saken sämre dirrekt!! ;-)
resultatet blev iallafall så här:

Platsliggning 9p
Tandvisning 9p
Linförighet 7p
Läggande 9p
Inkallning 9p
Ställande 7p
Apportering 6p
Hopp över hinder 10p
Helhetsintryck 8p

totalt så skramlade vi ihop 164p och en tredje placering!!

Slutsatsen då? jo nä inte är jag helt nöjd med arbetet idag. Platsliggningen fungerade och det gjorde att jag redan där hade vunnit det jag ville!! 
Men linförigheten gick han som i en annan värld, han strosade med mig men jag fick påminna honom ett antal gånger vad det var vi höll på med egentligen. Sen satte han sig inte i halterna osv osv, så där kan vi prestera mycket bättre :-)
Ställandet gick han några steg så där måste jag komma på hur jag ska stanna han på ett bättre sätt.. 
Apporteringen ja vad säger man, han tjuvstartar och det låter jag han göra också. Men att jag sen ska lägga in ett bra kommando i momentet!! hmm och dessutom så tuggade han lite på apporten också. men som sagt hur mycket ska man lägga ned i den apporteringen då.. det är ju bara lkl 1 som apporteringen är sådan. ;-)

Ja annars så är jag hel nöjd!! jag lät Tage stå istället för sitta vid tandvisningen, vilket gjorde att han fick neddrag i poängen men gjorde ändå det hela mycket bättre än annars. 

nä nu ska jag nog försöka sova lite så man orkar upp i morgon!! Sundsvalls utställning på G!! ha en bra dag! kramen 

åh dagens träning gick finfint

Idag så tjatade vi på med lydnaden och allting gick kalasbra även platsliggningen!!! så nu har jag förhoppningar mot ettan i helgen!! kram till alla

härliga sommaren är på G!!

och idag så är jag otroligt nöjd med hundträningen igen!! Tage gjorde en grymt bra linförighet, läggande och ställande var också kanon, inkallning körde vi och sedan så gjorde jag ett frammåtsändande med kommandot LIGG efter en sträcka, sedan så gjorde vi läggande under språng och avslutade med fyra platsliggningar!! <3

Och träningen gick kalasbra, under linförigheten så gjorde vi en lång språng march och han sprang jättefint vid min sida i svängar och halter så var han mycket MED!! sååå roligt att han verkligen gör allt när han är på detta humör!!<3
Läggande har jag inte haft några större problem med men jag tränar det en gång ändå så man vet att den sitter..
Ställande har jag kommit på att jag måste låta lite mer bestämd på ställandet vilket jag inte har velat vara då jag är rädd att han ska lägga sig istället.. hmm men egentligen så har jag inte haft några problem med detta moment heller förrutom att han kan gå något steg.. men men man vill ju ha perfektion i arbetet.. Man tränar väl för 12an??
Inkallningen var inte heller något att klaga över, han gjorde en jätte fin inkallning.
Jag gjorde framåt sändande med kommandot Ligg efter 15meter, vilket också gick bra men han vänder upp mot mig innan han lägger sig.. så det får vi försöka jobba bort..
Sedan gjorde jag en språng marsch och lade in läggandet under språng. första försöket vart han osäker och gjorde ett halvläggande, dvs att armbågarna inte slog i backen. Men andra försöket så gjorde han även här ett jätte fint läggande...
Som avslutning så gjorde jag en platsliggning medans Linda tränade Baniq.. den platsliggningen blev ca10min.
Efter detta så fick han ligga bredvid en sittande Baniq för att träna bort att han ställer sig alt sätter sig vid avlämnadet vid tävling!! Första försöket gick klockrent!! han gick upp halvdant så jag fick gå tillbaka och banna han.. Vi valde att byta plats och göra om försöket dirrekt efter misstaget. Och det gick jättefint!! han låg kvar!! yes!!! Men så utmanade vi ödet och provade igen på den plats där han tidigare gick upp, och han kom ihåg även nu så han låg kvar!!! yes yes yes!! så nu har vi funnit ett nytt sätt att träna in platsliggningen och ska nöta på tills på Lördag då det är dags för nästa lydnadstävling!!
Sen avslutade vi med fjärrdirrigering! och även här gjorde han ett grymt arbete!!
Mimmi tog jag ut och tränade HÄR kommandot! Det gjorde jag genom att ha båda två hundarna lösa och sedan ropade jag in, Tage är en duktig lärare också. Så han gick egentligen fot medans jag lockade och plockade med Mimmi. det gick jättefint och Mimmi är en duktig elev. <3 Sen gjorde vi valpinkallningen och det känns som om jag kan börja ställa krav även på Mimmi nu:-) så vi får börja med lite mer lydnadsmoment hedanefter. :-)

20grader varmt och vila dag!!

Dagen är en dagen efter work dag.. jag jobbade på parken bollsta igår och kom hem sent. Så i morse så brydde ju inte jäntorna sig någonting om det att mamma kan vara trött.. Nä då det var bara att kliva upp och känna värmen som redan så tidigt gjorde sig känd.. Japp det vart strålande solsken och träningsintresset fick ligga på is.. Så voffarna sprang runt och lekte mest hela dagen på tomten och sedan låg dom i någon skugga som dom kunde hitta. Två gånger rök dom ihop om ben.. hmm konstigt att Tage går fram överhuvudtaget!!! men men han är ju inte så smart alla gånger så .. Ja ja jag fick iallafall bryta dom två gånger och ingen vart skadad.
Planeringen har iallafall gått frammåt tycker jag. jag har skickat ut mail till våran gamla lydnadsgrupp och frågat om några är sugen på att hänga på.. så första tränings passet blir på Tisdag!!
Sååå bra då hinner jag lägga med andra hundar också innan Lydnads tävlingen i Ö-vik!! Måtte killen ligga kvar någon gång!! så vi kommer ifrån denna klass och kan börja med nästa!! ;-)
MH för Mimmi är också klart! den 29maj så går hon MH tillsammans med sin pappa, några av sina kullsyskon och även en halv bror. såå det ska bli riktigt roligt faktiskt..
Utställning är ju också på G!! det är ju i sundsvall som jag ska ställa Tage. Hmm nu när man tänker efter så skulle jag ha ställt Mimmi också men men försent att ändra eller lägga tilll.. så då får vi se vad den här domaren tycker om min mirakel Tage! 
Nä nu ska jag fortsätta här och sen blir det sängen så man orka upp i morgon!! kram oc hej och sov så gott!!

spår träning idag!!

och det gick sisådäringa om jag så säger!! ;-) Jag började med att lägga ut ett spår åt Linda och Baniq sen ett åt Tage och sedan ett till Mimmi! så nog har jag fått motion alltid ;-)
Efter att spåren låg i 40min så gick linda på sitt. och sedan gick jag på med FERRARIN!!!! Nu var det länge sen som vi gick skogsspår och det gillade han skarpt!! hmm han började med att gå över en apport, men det kom han på så då gick han tillbaka till apporten fast inte samma väg i snåren :-/ Så vi börjar trassla in oss, och sen tycker han att det tar alldeles för lång tid att vänta på att matte trasslar upp allting så när han går på spåret igen så är han dundertaggad!! och han går ned med nosen och spårar som en Ferrari!! hmm men hans matte är inte någon släpkärra som kan hänga med i denna fart, och inga vantar hade hon heller så det slutade med en frispårande hund!! och JO då visst spårade han som en guud men i snabb hastig het. så han drog! jag gick emot vägen och Tage kom tillbaka när han spårat klart! hmm nä det där var vi inte nöjd med alls...
Så Jag funderade tillsammans med Linda och vi kom fram till att det är Tage som jag ska tävla just nu så Mimmi fick stå över sitt spår. Jag vill ju att Tage ska lyckas och detta tillsammans med mig!!
Det som hände på Mimmis spår var att han är fortfarande HET men han stannade upp vid köttbullarna eller ja han gick tillbaka och åt upp dom! bättre terräng och köttbullar i spåret så fick vi till ett bra arbete tillslut!! hmm om han bara kunde bli trött någon gång så blir säkert detta kanonbra!! ;-)

Träning av spår idag

Och jag la ett spår till Tage med lite olika föremål i spåret! dessutom så gjorde jag mycket vinklar och många apporter  och köttbullar i spåret. Spåret fick ligga i ca 45min.
Tage tog upp spåret som vanligt vid bilen ;-) men vid spår starten gjorde jag lite annorlunda än vanligt. Jag tvingade han att lugna ned sig innan han fick gå på spåret. Han gick på spåret ovanligt lugnt :-) han fick köttbullar redan i början av spåret och intresset höll sig lugnare än vanligt. vilket är kanon juh!! Sen tog han vinklarna jättefint och lugnt även här. När vi kommer fram till första apporten som var en apportpinne så hojtade jag såsom att spåret var slut!! vilket fick han att ta upp apporten och komma till mig, där bytte jag ut pinnen mot favvo bollen!! hihi ja det kan man kanske fundera på vad jag tänkte då!! men jo så här är det att japp han gick upp i varv och var den glada och possitiva hunden som bara man kan älska och hata.. Men vi kampade lite med bollen och sedan kommenderade jag loss. han fick sätta sig vid min sida igen och jag la undan bollen. När jag var färdig så tog jag han i selen igen och påvisade spåret! japp han gjorde det!!! han gick tillbaka i sin lugna och harmoniska spårning och jag GICK efter han.. Så kom vi fram till de saker som jag aldrig förrut hade i spåren.. och han blev mycket fundersam och stannade upp vid sakerna tittade på mig och tänkte gå vidare, men då tog jag fram bollen igen och visade att jag ville ha någonting iutbyte!! hmm jo då han hajjade igen och sprang för att hämta saken och lämnade den och vi fick kampa igen!!  Ja så fortsatte vi i både vinklar och böjjar och olika föremål i spåret!! slutapporten fick naturligtvis vara slutet!! Men vi avslutade med att han fick komma in med den så vi kunde kampa även här!! men med bollen som han sedan fick bära stolt tillbaka till bilen!! Sååå himla nöjd med spåret och hunden såklart!!

Mimmis spår fick också ligga i ca 45min och där fanns köttbullar och två leksaker!! Hon är ju som sagt inte alls van med arbetet men det hon gjorde var att hon jobbade HELA tiden och jobbade sig fram igenom spåret med vissa utsvävningar men hon fann köttbullar och leksakerna!! sååå kanon duktig!! och för att vara den andra gången som vi lade spår till henne så gjorde hon ett kanonarbete!! Vilken tik!! fantastiskt vilket ämne att jobba med!! sååå nöjd även här!!

Sedan tog vi Lindas Baniq som också jobbade på jättefint och vi kände oss mycket nöjda allehop!

Efter detta så tog jag ut Tage som fick ligga platsliggning medans vi fikade!! så han fick säkert ligga en 10min medans vi fikade. Inga problem här inte!!
Efter det så avslutade vi med budföring, Linda fick en favvoboll och jag hade den andra. Vi skickade från mig som första och sedan fortsatte vi fem och avslutade sedan hos Linda!! Såååå himla skönt att han börjar även här att hajja att man vet aldrig NÄR bollen kommer!! Även nu gjorde han matte jättenöjd!!

Så summan är väl att matte är mycket nöjd med dagens jobb med hundarna!! kram på alla och i morgon ska vi spåra igen!!

Hmm tävlingar står mig upp i halsen!!

nä Strängnäs gick det inte så bra på! började med att han slarvade MASSOR i spåret!! så jag tog beslutet och bröt han innan sista pinnen. mm det kändes som rätt beslut då pga att jag vet att han KAN och vill inte att han ska flumma så i spåret. Jag hade gjort samma på träning och kommer förmodligen att göra samma igen på tävling om det skulle fortsätta!! Sen hade vi budföringen där han inte ville komma tillbaka till mig så jag fick lägga in stora DK och fick in han vid min sida igen. ja sen fortsatte tävlingen i stort sätt på samma flamsiga sett. 20grader och solsken låg säkert lite bakom valphjärnans molekylval idag... hmm eller som Roger döpte om han till Ferrarri!! hehe ganska passande namn men  även en ferrarri behöver en förare för att komma någonstans.. Så summan av kardemumman var att -Ja nu har vi deltagit i första appellen i år!!

Nu har vi idagvarit i Timrå och deltagit även där!!
Den där förbenade platsliggningen!!! ja han ställde sig IGEN!!! så 0p
Tandvisningen 7p
Linförighet 5,5p han låste sig i någonting i skogsbrynet :-(
Läggande 10p
Inkallning 10p
Ställande 8,5p då han gick något steg
Apportering 8p tjuvstart :-)
Hopp över hinder 9p
Helhetsintryck 9p
så summan här är 139.5p så visst går vi för ett första pris! men denna fördemade platsliggning!! HJÄLP!! sökes

Ja jag är supernöjd med de andra poängen men så är det väl alltid!! det är ju första priset man tävlar för!!

RSS 2.0