Träning med Två hundar!! ;-)

Ja som ni sett förmodligen så har Mimmi kommit hem igen! Vad som hänt osv vill jag inte gärna skriva här på internet. Men Mimmi mår bra och jag håller på att fixa ordning henne med päls och klor. ;-) Hon känner sig trygg här hemma och har Tage som bara älskar henne till sambo. Vad jag kommer att göra är inte spikat ännu, råkar jag stöta på en intresserad fodervärd som vill träna och tävla med henne så kan jag absolut tänka mig att låta henne gå till en fodervärd igen. Men som det ser ut just nu så kommer Mimmi bli kvar tills jag har gjort MH den 29maj och sedan höftleds röntgat henne.

Dagens träning började lite annorlunda;
Tage fick sitta kvar i bilen och Mimmi fick komma ut först! Endast förtroende och glad träning kör vi.  
Vi lekte in lite inkallningar, följa john och gå förbi Baniq och Linda. Började klicka in henne med köttbullar. Och sedan in i bilen.


Ut med Tage som var lagom taggad kan jag säga, snacka om avundsjuka!! hehe. Mattes kille där.
Linförighet för att få styrsel på hopplärkan sedan en platsliggning 30m ifrån mig som stod och pratade med Linda som tränade in riktning med Baniq. Tage ligger jättefint i 5min och sedan går jag tillbaka för att ge han godis och beröm för att sedan lämna han igen. Han låg sammanlagt ca 10minuter och sedan tog jag upp han och gick fria följe, i form av vanligmarch, språng march, vändningar på stället och vanliga vändningar, vi backade och gick sakta.
Sedan gjorde vi fjärrdirrigering på ca 1,5m avstånd, samt med Linda som störde bakom honom.
Jag bad Linda dirrigera läggande under gång, inkallningen och ställande under gång.
Och så avslutade vi med apportering med först ettans och sedan appellens.
Summan av kardemumman med Tage var att han inte hade samma tempo i tillbaka gången på apporteringen så den gjorde vi igen med en springande ifrån matte. Hastigheten kom tillbaka som på beställning. åh så jobbigt att känna sig så nöjd. det är ju fortfarande nästan tre veckor kvar... hoppas han håller i sig i samma goa och framgångsrika sett på tävlingen..


Efter apporteringen så satte jag in Tage och tog ut Mimmi igen och klickade upp köttbullarna!! Mimmi tycktes trivas bra med sin träning och Matte var mycket nöjd med båda kanonhundarna..

Dagens träning

I dag så blev det Linförighet först och sedan platsliggning 8min. Ställande under gång och inkallning. Läggande under gång och rutan. sedan la jag in ställande även i framför gåendet och sedan rutan!

Linförigheten gick bra idag också, det jag kan känna är att jag skulle vilja ha snabbare sättande.
Platsliggningen gick jättebra även den, 8min fick han ligga och jag gick 30m ifrån han. Sedan när jag kom tillbaka till han så kom grannen ut med sina hästar! så passande så jag gick ifrån igen men bara två meter framför han för att ev hjälpa han om han behöver.. men grabben låg och såg visserligen ut som en svan med denna långa hals och näsan doftade så högt han kunde, ;-) men han låg kvar utan min hjälp..
Ställande under gång provar vi mest för att påminna och se om han kommer ihåg och det gör han.
Inkallningen går rakt och med säkerhet och ett mycket bra slut..
Läggande är han också jätteduktig på så det är kanonkul, så jag har börjat springa och lägga han under språng.. vilket också går bra.
Framförgående har ju också gått jättebra med olika transportsträckor så han aldrig ska veta när det är slut! Så idag så har jag lagt in ställande i slutet också. han vill gärna vända upp mot mig så jag har börjat kasta bollen över huvudet nästan presis när jag har komenderat stå! så på så sett så har han inte hunnit vända upp mot mig.. så ja det fungerar just nu iallafall ..
Rutan har jag också graderat upp med ett ställande i rutan, jag har en godis på slutlinjen och sedan han sprungit dit och tagit den så lägger jag in STÅ och det fungerar kalas , ja idag iallafall ;-)
jag är sååå sugen på att lägga in krypet frammåt också men jag ska hålla mig ett tag till. Just nu så kryper vi bakåt!!
Ja vad mer kan man säga än att jag är nöjd även med denna träningsdag!! ha en bra dag alla goa och glada!!

Jaha nu har vi tränat igen

Idag så tränade vi först linförighet, lite seg i början och sättandet var lite slött idag.. men efter lite uppiggning så fungerade det igen!
Platsliggningen blev 5min idag och det fungerade med rådjur i skogen och hästar som stod och blängde. så jag är helnöjd.
Lite mer linföighet och det blev bra.
Sedan ett framförgående utan att klaga på. snabbt ut i koplets längd och sedan drar vi matte genom planen, matte säger stanna och Tage vänder sig mot mig och undrar när belöningen kommer... ja vi får jobba på att inte vända upp mot matte..
Jag körde även rutan och det fungerade (självklart inte helt klar) men fungerade bra ändå..
Sedan övade vi på krypet också, men där är det låååångt kvar..
Jaja huvudsaken är att vi är klara till tävlingen om en månad och det känns som vi är det!! så tar vi de andra momenten när det kommer.. hihi
kram på alla


Tage och Jag på Lydnadslägret i Timrå 2009!

hihi ja vad kan man säga..

Idag så är jag så där nöjd igen!!
platsliggning 5min med främmande människa som gick emellan oss
linförighet klockrent
framförgående så springer han 50m utan att tveka, och jag i släptåg
inkallningen gick super
läggande kanon
ställande strålande, han flyttade en tass sedan komandot.
apportering ! jo ettans kanon, appellen blir de lek med apporten (måste jobba hårt med det)
en platsliggning med min rygg vänd emot och pratar med Linda! kalasbra, något pip men sedan helt tyst.

Nu väntar jag bara på att klubbens bana kan bli isfri så man kan använda hopphindret också!!

sen provade jag kryp bakåt och det gick inte lika bra idag då han vill bli som en skruv istället för att backa..
försökte sätta han framför (ipo) och mata med godis, nä han trivs vid min sida! så det måste vi också jobba på..

Allatiders träning idag igen och jag kan inte mer än applodera åt min Mirakel Tage!!

heeeej

Nu har jag något att skriva om igen! hmm vet inte riktigt om jag törs skriva då ni kanske tycker att jag skryter.
;-) Men det gööööör inget för det gör jag så gärna nu när det går sååå himla bra med träningarna för Tage och mig. Det känns liksom som om poletten har trillat ned och vi har blivit ett team!
En helt sjukt klart härlig känsla kan jag lova! Detta är väl första gången någonsin tror jag som jag känner att vi är redo för tävlande.



Men jag får hoppas att känslan sitter kvar då det är dags!! hihi kram på alla bloggare..

Mattes kille


1500m

idag så vart det 1500m igen i simhallen!! Träningen blev det värre med men men får ta igen det i morgon kanske hihi kram på alla

Ja så var vi på träning igen!!

Blev inspirerad av att åka och kolla på skyddsträningen i torsdags! ;-) så nu längtar jag ännu mer till IPO lägret i sommar!!
Dagens insperations källa är nog solen helt klart! plusgrader och sol ger en massvis med energi! Så vi kan ju säga att min stämning var massor med possitiv energi så om det är därför som det gick så bra hela dagen eller vad det nu var.. bra vart det ändå..
Började med att åka och simma 1500m! sen lite bastu och sedan en kaffe och kexchoklad.
Efter det så for jag till klubben med Linda. Började med en snabb rastning med lös hund. sen så tog jag in han och gick under städat förhållande så gick vi in på planen. Snabba korrigeringar och linförighet med vändningar, backar, sidoförflyttningar och korta passager.
Sedan en platsliggning! Han ligger klockrent nu, jag går och riggar en ruta, och ställer ut en skål med godis för framförgåendet. Sen går jag tillbaka och förbi Tage som fortfarande ligger lugnt. jag ställer mig bakom Lindas bil och han ligger fortfarande bra, något sträckt hals fick han men inte någon tidens till att stiga upp eller krypa. Sedan så går jag till klubbstugan och pratar med Linda vilket blir ca60m från Tage som fortfarande ligger snyggt kvar!! Ja det var ju inte någonting att klaga på iallafall.. matte är nöjd igen.
På med kopplet igen och värmer upp han igen med korrigeringar, sedan spring och sakta. snabba korrigeringar hjälper kanonbra idag.. vi har kort koppel och jag har tom lärt mig själv att jag ska hålla kopplet i vänster handen. Mycket bra följsamhet även i detta moment.
Framförgåendet gjorde vi en längd på ca 50 m sträcka. då det känns som att han börjar hajja vad han ska göra så försvårar vi situationen genom att fortsätta ut från planen, och mycket riktigt så trodde Tage att momentet tog slut med det att planen tog slut. hmm där får vi komma på fler svårigheter... Men annars så går han eller nä han springer gärna!! ut i stramt koppel och släpar mig i sitt framförgående. Men han bär högt huvud och inget nosande!!! så nog är vi på gång iallafall..
Sedan så gjorde vi lite mer linförighet och sedan så gjorde vi läggande under språng!! åh vad det gick bra!! sååå himla glad. det syntes bromsspåren i snön och jag har en kanonglad hund som bara älskar att jobba!!
Efter det så provade vi rutan! men nä där har vi lite kvar med konerna att jobba bort!! tänk att de ska vara så roliga och lockande att putta på med nosen. hmm ytterligare en uppmaning lägg inte några godisar på koner under träning!! mycket svårt att jobba bort!! hmm
men men summan av kardemumman är att Matte är helnöjd med dagens träning!!

Sen när vi kom hem så ville tjejerna åka pulka så då tog vi fram selen och pulkan och tog en vända här i området! som vanligt så gick det också bra.

ha en strålande hälig kväll alla goa och glada!! och glöm inte att lämna en komentar att du har varit inne och läst!! kram och hej

tage
här under våran kanonplatsliggning!!


Träningen fortsätter..

Mitt nya tänk är att jag försöker vara på samma plats för att få den säkrare platsliggningen och nu känns det som om jag har kommit till att förflytta oss till en annan plats!
Platsliggningen; han är het som vanligt men när jag väl lagt han så ligger han! jag tvingar inte honom att ha nosen  backen nu när det är snö och is som är såååå himla god att slicka i sig. Det som jag fokuserar på är att han absolut inte får ha någon passion till att kliva upp. Dagens platsliggning började jag med att gå ca 30m ifrån då jag vill prova utöka för att även där se till att provicera fram ett fel. Men han ligger lugnt och fint medans jag står på 30meters avstånd också. Så jag går tillbaka en bit och ställer mig bakom bilen vilket han inte heller brydde sig så mycket om. Sedan började jag göra iordning rutan och sedan några extra konor bredvid, och sedan belöningsskålen för framförgåendet ställer jag proviserande en meter bakom rutan och med det så blir det en gång emellan alla konor  så det blir lite proveserande även där!!
När jag vänder mig mot Tage där han ligger platsliggning så ser jag att han ligger lugnt MEN har span på någonting i skogen! så jag får gå förbi snövallen som hindrade mig från att se de 10 rådjur som stod och betade eller vad dom nu gjorde i skogsbrynet!! hmm ok det vart en ännu större provesering än jag trodde och min lill gubbe ligger kvar!! Guud så nöjd jag är, måtte det fortsätta i dessa banon så ska vi snart få till tävlingarna också!!!
Linförigheten; Ja vi fortsätter traggla som igår och det gick kanon, vi fick även här störning av grannen som var ute med sin hund så det blev ju bra det med..
Framförgående; kalas bra, han gick eller sprang rakt och igenom mina störningskonor!! ingen tindens att vilja ta dom istället!! mycket nöjd igen
Rutan; nä där har vi en hel del kvar!! han hade glömt vad han skulle göra. Han sprang till konerna och in i rutan men belöningen (dvs köttbullen) fick ligga kvar för Tage kom liksom inte på vad det var han skulle göra i rutan!! hmm ok vi fick backa och börja om. kopplade honom för att sedan gå in i rutan tillsammans och visa på köttbullen och sedan gick vi tillbaka till utgångsstället. Jo jag tog bord de andra konorna också då han gärna drogs även dit när han märkte att jag inte var nöjd med resultatet.
Vi gick kanske bara 8m från rutan och nu gick det bra, rakt på kött bullen!! också gjorde vi det igen och igen!! sen backade vi till 15m ifrån och skickade han på rutan. inga problem!!
Kryp; ja vi fortsätter vårat tragglande på samma sätt som jag har påbörjat, vi kryper bakåt!! och lika kul är det ännu!!
Summan av kardemumman då; Jo som jag skrev på facebook! nanananananana nanananananaaa jag är sååå nöjd med min slyngel i koppel, tror faktiskt att pengen börjar trilla ned på rätt plats!! hi hi gogogo
ha en jättefin dag alla!!


Dagens träning

Platsliggning i ca 10min; det gick utan några problem alls, jag hann göra iordning rutan och ställa ut en skål med godis bredvid rutan sedan bara stå och blänga på han och sist men inte minst så ställde jag mig bakom bilen.

Linförigheten; jag har ändrat på retningen lite. Jag håller kopplet i vänster hand på linförigheten (självklart med bågen) och då går han mycket bättre på min sida. Tanken kom när jag var på brukslydnadslägret i somras då en av deltagarna gjorde det. Hon var dessutom en domare!! Så då eftersom Tage har en tidens till att vilja gå lite före mig i linförigheten så tänkte jag att när vi går fritt följe så går han bättre!! hmm blonda lockarna fick fundera lite! (eller vänta!! jag har ju färgat håret juh!) Kanske är därför det funkar hehe vem vet..
Hur som helst så går vi med stora framsteg även här, några tior lär vi tyvärr aldrig gå för då jag föredrar en glad och possitiv hund vid min sida än en som har det perfekta fotgåendet. Han håller ändå koll på mig!

Framförgående; Jo nu har jag köpt en vit genomskilning burk på dollar! och japp den är såpass osynlig i snön så knabbt jag ser den men jag vet att den finns där. Så min tanke är att vi ska få Tageskallen att tänka lika. Så jag började med ett vanligt framförgående och det gick bra men lite snett. sen förde jag honom så han råkade stöta på skålen. och där ligger en köttbulle!! du !! han fick större öron än vanligt och ville ju bara till denna skål igen. så jag drog honom därifrån och sedan krävde jag fotgång ifrån utgångsläget och sedan på kommando släppte jag iväg han. Han släpade mig ut till skålen med hög skalle och i full galopp!! Jag är mycket nöjd!!!

Rutan; Linda fick hjälpa till att ställa skålen i slutlinjen på rutan och sedan försökte vi oss på ett avstånd på 15m. Jo då nog sprang han rakt in till rutan och sen så manglade han ned varenda kon! :-( inte riktigt till min glädje MEN! då slog det mig ytterligare att ALDRIG någonsin igen använda en kon i inlärningen av framförgående och sändande!! nop nu har jag lärt mig någonting igen!! hihi. Men men jag gjorde så att vi gick närmare rutan och visade skålen igen, han är taggad som vanligt och kutar rakt ut till rutan, jag ser att han börjar snedda mot konen och  jag får till ett "NEJ!" Tage tar korrigeringen och stannar upp och tittar på mig för att jag sedan kan säga "Rutan" igen och han går till godisskålen!! hmmm vad mer kan jag säga än JIPPI!! han börjar fatta även här!!

Kryp; vi fortsatte våran träning med att krypa bakåt men nu har jag även lagt in kommandot "kryp". Tage blir lika taggad i detta moment och så gott som det kan bli efter andra försöket så är matte även här mycket nöjd!!

slutklammen är att Matte är mycket nöjd med dagens träningsresultat och laddar inför morgonpasset!!
ha en strålande dag alla!!


Dagens lydnadsträning

Idag så fick vi "lite" störning på platsliggningen! åtta stycken rådjur gick i skogsbrynet bredvid och titta nyfiket på när Tage låg som förstelnad i platsliggningen. Sedan så provoserar matte honom extra genom att gömma mig halvsynligt bakom bilen. och så kom det en hund som flög i mattes koppel pga alla lekinviter som han gjorde åt Tage. Sist men inte minst så kom Linda och figgade lockande på han. hihi gissa om matte vart stålt när han faktiskt låg kvar...
sedan gick vi linförighet och det är som om det sitter i ryggmärgen ;-)
Sedan kom vi eller snarare Linda på ett sett att påbörja kryp utan att blanda ihop med platsliggningen! Jo jag la honom framför mig, sedan gick jag böjd emot honom med en kröpt hand med köttbulle i, jag manar han att backa i kryp. Vi menar att kan han krypa bakåt så kommer det inte vara några problem frammåt heller, (hoppas)! hihi och dessutom så tyckte Tage att det var störtkul!
Sedan provade jag apportering med en glad och sprudlande hund!! nä det gick inge vidare. men men vi fick köra en ettans apportering och sedan avsluta glada i vågen!!
Vilken kanonstart på säsongen nu efter  all isande kyla!! here we come!!


RSS 2.0