Så är man i Strängnäs!

Helgen bjöd på glada besked tycker jag. Tage och jag var i Ö-vik och tävlade och han kändes himla vimsig.. hmm hur för jag över det självsäkra i både mig och hunden från sidan av planen till mitt på uppvisningen?? Till saken hör att jag kände att Tage och jag inte var riktigt så bra som vi brukar och kan vara!! men det är ju possitivt med tanke på att vi gick därifrån med 157p! Så här hamnade betygen:

Platsliggning 9
Tandvisning 8
Linförighet 7
Läggande 7
Inkallning 9,5
Ställande 7
Apportering 6,5
Hopp över hinder 8
Helhetsintryck 8       poäng 157
Tävling ö-vik

Sedan på Söndagen så var vi på utställning med Mimmi som dagen till ära även började löpa! Men kritiken hon fick var:
Typ. huvud- Stark nacke. Bra öv & und linje. Goda vinklar. Bra pigm & pälskvalité.
Bra temp, MEN beh, mer ringträning & diciplin. Som är viktig för utställning.
pris 1 och HP
1a pris och HP

Hihi ja vad säger man om det? jag har odresserad hund!! hihi Jo men faktiskt så finns förklaringen i att hon är helt enkelt aldrig tränad!! Nu när hon kommit hem till mig så har jag börjat med vardagslydnaden på henne så den är helt klart på god väg. Så jag förstår vad hon menade med diciplin och ringträning.. ;-) Vi ska jobba på det!

I går så började färden ned till Strängnäs, vi som åkte var jag, mamma, tjejerna och Tage. Resan på börjades kl10,30 hemifrån och vi var nere vid 16,30, lång resa tyckte tjejerna och Tage var inte helt missnöjd när han kom ur bilen heller ;-). Men men nu är vi här och Tage accepterar folket i trapphuset och ligger mest och funderar på om vi ska göra någonting snart! ;-) Japp det ska vi!!
För idag så ska vi lägga spår! japp nu blir det förhoppningsvis ett om dagen förrutom på fredag då jag förmodligen ska till Hemmesta och hälsa på syrran och hennes änglar.
Och på lördag så händer det!! uppflyttning eller ej?! det är frågan, men det känns lovande efter tävlingen i lördags tycker jag. Men men nu är det ny plats lite annorlunda moment och andra människor och hundar så vi får ta det som det kommer. Men hoppas måste man ju få göra. ;-)

Äntligen är allt klart inför söndagen

Ny stamtavla och sedan till Nyland för att intyga att Mimmi är vaccinerad!! sååå nice tycker jag så nu kan jag släppa det iallafall och åka för att visa upp den finaste vita herdehund tiken som jag känner ;-) Jo då på Söndag så ska vi till Sollefteå och ställa ut Mimmi! premiären är det dessutom så jag hoppas det blir bra ..

Men innan dess så jobbar jag på bion, i kväll har jag maskinjobbet, i morgon så klipper jag isär och sedan ihop film, städar på bion och sedan maskinist på kvällen, Fredag så ska jag jobba i kassan på bion! så jag finns på Bion om någon söker mig! ;-)

Sedan så har vi år 2010s första Lydnadstävling på lördag! japp jag och Tage åker till Ö-vik för att försöka oss på vårat efterlängtade första pris i lydnads klass 1! Men det är ju bara uppvärmningen nu inför vårens alla tävlingar. Redan nästa helg den 24april så tävlar vi ju appellen i Strängnäs, så den färden börjar redan på måndag. En veckas semester och träningsvecka i Strängnäs hoppas vi på fin väder och trevligt sällskap ;-)
Ja målet är då som ni säkert förstår att få Tage att ligga på platsliggningen!!!!! och gör han bara det så är det bara att köra! ;-) kram till Alla!!

Oskulden är tagen

På spårsesongen såklart!! ;-)
Jag fick meddelande av Linda i morse att spårmark har funnits!! kanon sa jag och började genast packa ihop mig och hundarna så vi kom ut. Jag gick i en mycket gäggig mark men men vad gör man inte? Spåret fick ligga i en halvtimme och det blåste kraftigt. Men men ska vi tävla om närmare än två veckor så lär vi få gå ut i de omständigheter som ges..
30min fick spåret ligga och sedan gick jag med Tage i koppel fram till spårstarten, Tage spårar hela vägen från bilen! Väl framme vid spårstarten så selar jag på han och sätter på spårselen, lugnt och fint gick detta till också. :-) sen så på spåret! klockren spårupptag och fram till första apporten som han dessutom tar upp och vänder upp mot MIG!! wow har aldrig hänt kan jag ärligt säga, så vad gör matte då?! :-/ Jo hon hoppar högt och ropar in han sååå duktig som han är!! Men det matte glömde var att det inte går att belöna Tage på det stojjiga sättet! hmm Måtte man lära sig det någon gång hihi..
Men resultatet blev iallafall med mitt utfall att Tage hoppade jämfota och tappade apporten i luften som sedan hamnade i snö vallen som var tätt bredvid.. hmm jo då Tage går dit och gräver lite till då han vet att Matte vill ju ha den där.. men det innebär att han gräver ned apporten.
Obs att vi gör allt detta och letar apporten istället för att dirrekt strunta i apporten som ändå aldrig blev funnen. Och på spåret igen!! ds
Men men när vi lugnat ned oss igen så försöker jag få på han på spåret igen men lite fördröjning med kissande och lite nosande till. jaja tillslut så fick jag kommendera lite hårdare SPÅÅÅÅR då kommer han på det och fortsätter spåra. Tage tar vinklarna jättefint och markerar apporterna men så kommer en svart schäferblandning på vägen nedanför och går och gruffar hela vägen bredvid spåret. Så Tage kollar vad han håller på med men tillslut så fortsatte han sitt jobb ändå.. haha
Vilket härligt förutseende för ett första spår inte sant!! hehe men men slut klämmen är väl att HAN är ett spårämne!! Tage och jag kommer fortsätta och ta ett spår varje eller åtminstånde varannan dag fram till tävlingsdagen!
ha en toppen dag i det härliga vädret!! kram

Yes!! PM från Strängnäs BK har kommit!! nu är det bara att köra på!!

vill börja med att be till han där ovan!! -Snälla du gör så att det vita försvinner så jag åtminståde får prova spårmarken innan jag kommer in i appelltävlingen!!! liiiiite grönt kan ju vara bra.. ;-) annars så känns det som om jag kommer ha en väldigt het herre på spåret!! hmm jaja det får gå som det går!! Hoppas loka lingon och Roger också är anmälda och kom med!! ;-)

Men men nu är det dags att hårdträna på apportering och framförgåendet!! så jag ska försöka mig ut här utanför sen måste jag ha ett hopphinder också!! så jag kan öva hopp över hinder också. hmm iallafall sättandet på andra sidan hindret!! inga problem att hoppa ut och inte in heller MEN det där sättandet på andra sidan hindret kan bli ett problem.. men men får hoppas på mindre in på klubben på onsdag så man får fram hindret och kan träna hoppet!! och sen ska vi fortsätta platsliggningen också så den sitter stenhårt!!
Ja ni ser nu när jag vet att jag ska tävla så kommer tävlingsnerverna sig påminda!!

annat som jag gjort idag är att Aina ringde från härnösand och ville ha ett samarbete med oss på kramfors Bk. Träningstävlingar som är bokade är på härnösand den 26april och den 3maj!!

Nä nu ska jag försöka på med paltorna och ut med djuren!! träning träning träning!! Nu ska vi ha uppflyttningarna både från Lydnaden den 17april och sedan Appellen den 24april!! Here we gooo!!

ja nu har det varit ett tag sen jag skrev ser jag..

Helgen har varit i possetiv anda. Tyvärr så har det inte blivit så mycket träning den här helgen då vi har firat Alexanders åttaårs dag! Pappa och Helena, Christian och Danna, Mats och Linda och sedan Doris var de som kom och firade Alexander med oss. Ett härligt gäng och jag känner att det blir aldeles för sällan som det händer, men snart är det vår och då blir det oftare. Grillen vart elgrill inomhus då vädret inte riktigt kunde kallas vår. men men det gick bra det med och nu får vi hålla tummen för att vi kan grilla när jag fyller år iallafall..
Tack iallafall alla ni som kom för att förgylla denna stora killes åtta årsdag!


Men idag så har jag fått en ordentlig träning på voffarna mina. Tage fick ta ett lång pass ! som en lång linförighet med alla moment i! förutom platsliggningen dårå.
Jag körde först vanlig linförighet med vändningar på olika sett och varv, backade ganska raskt, jag gick sidled och vändningar på stället.. och han kändes himla med liksom! Så jag fortsatte med läggande under gång och sedan ställande och sen tvärtom och så provade jag framåtsändande och ställande på avståndet 15m och det gick kalas det också, förrutom att han vill vända sig mot mig då han vet att där är belöningen!! apportering gjorde vi både ettans och appellens och sen gick vi linförighet med apporten också innan han fick lämna av den. Inkallningen är som vanligt inte några problem heller.
Så det jag kände jag behövde ändra idag var just när han vill ställa sig mot mig i ställandet. så jag gick och gjorde det momentet igen och när han vände upp mot mig i ställandet så gick jag dit och ställde han rakt och gick tillbaka till utgångsläget och därifrån komenderade jag före. Så fortsatte jag ett par gånger, Efter det så gick jag och lade bollen på backen rakt framför honom och gjorde samma prosedur igen och då fick jag tyvärr inte stopp på han i tid! han glömde ställadet men det kom tillbaka när han fått tag på bollen!! hehe 


Jo och känner DU som läser detta att du har något bättre eller annorlunda sett att lära in det så får du gärna skriva detta.. Jag är tacksam för alla råd och tips!! ;-)


Mimmi fick känna på hur glad matte blev om hon satte sig på min vänstra sida! och sen hur gott och roligt det är att komma på inkallningen!! Framsteg även med vackra Mimmi Maräng!!

RSS 2.0