Jo nu var det väldigt länge sen som jag skrev här!!

Men jag har faktiskt tränat ändå hihi
Dirrekt efter IPO lägret så tog vi faktiskt det lite lugnt ett par dagar, vi nöjde oss med att gå ned till vattnet och simma. :-) Jag tror nog att både Tage och Matte behövde den vilan :-)
Men sen tog vi tag i spåret igen och vi introduserade även Mimmi i det nya sättet att lära in spår..

Sen så har vi tränat lite korta spår och konsentrerat oss på noggranheten och tempot i spåret! Då Tage är så himla het och vet vad han ska göra så är han inte så lätt störd :-) vilket innebär att jag kan korrigera han i spåret och ändå få han att fortsätta jobba..

Mimmi är däremot inte lika inmönstrad i spårarbetet ännu så henne får jag försöka backa och bryta i spåret när det går för fort.

Dagens träning bestod av lydnad och spår och summan är som vanligt med Tage att jag är jättenöjd och funderar på hur eller vad jag gjorde rätt den här gången när han är så duktig!! Jag kan ändå inte låta bli att fundera på hur långt han skulle ha kommit med en annan förare, med tanke på hur många timmar vi lagt ned på denna lydnad!! Men som sagt jag är hans matte och han får helt enkelt leva med det hehe, vi får väl se hur långt vi kommer med det vi gör tillsammans.. Det jag vet helt säkert är hur mycket jag älskar denna jycke och hans vilja som många gånger har gett mig gråa hårstrån gör honom bara ännu mer speciell och han är min speciella jycke <3

Dagens lydnad då, jo fria följe både vanlig march, språng, sakta och sedan massa vändningar och svängar. Han har en otroligt fin possition nu och jag är jättenöjd för då han är med så är han grymt bra!!
Läggande under gång gjorde vi och det såg nog ut som vanligt :-) snabbt och tyst läggande
Platsliggningen gick jag ifrån honom ca 35meter och sedan gömde jag mig bakom en stor skylt. Han fick ligga i tre minuter och sedan gick jag tillbaka. Det är nästan som att han känns tryggare i platsliggningen när jag är gömd. Inga som helst tendenser att kliva upp eller nosa runt.. sååå himla skönt
Rutan fortsatte jag mitt race med att ställa ut två koner, jag lägger en target ca 10meter efter konerna och lägger bollen på targeten. Det första skicket så stod jag ganska nära och sedan succesivt så gick jag längre och längre bort från konorna! tillslut så stod jag ca 30meter ifrån dom och Tage sprang med full galopp rakt egenom konorna och sedan ut till targeten! sååå himla nöjd även här med jobbet.
Jag provade en inkallning med ställande och använde DK med handen, men jag är även här mycket nöjd med våran insats..
Sen spårade vi också, jag lade ut två foderlösa vinklar och sedan i slutet så lade jag en stor hög med foder och även en slutapport som han inte fick röra. Jag avslutade som vanligt med ett läggande och idag så låg även en slutapport där, och han rörde inte den alls!! Mycket nöjd även här!! Ferrari har funnit sin lägre växel och nu kör vi lite mer jämnspårigt!! <3

som sagt en mycket nöjd matte som sitter här och skriver detta!!

Mimmi då, jo hon fick ligga med koppel en bit ifrån oss när vi stod och pratade i grupp. Hon missade sig någon gång men kunde lätt justera detta och hon låg lugnt och fint. Sedan så gick vi lite fritt följe med sättanden och tränade lite possitioner.
Även mimmi fick ju spåra såklart och det går frammåt även här! en mycket nöjd matte även här!!

Super Mimmi som är ute på spårmarken!! jätteduktig och hon bara älskar att spåra!!


Första ipo dagen är gjord i går

Och vi hade en kanondag. på förmiddagen så kollade instruktörerna var vi ligger i lydnaden. Tage och jag fick såklart kritik om ingången och sen lite tips hur jag ska göra för att han ska vara aktiv i längre perioder under fria följet.
Lunch åt vi på pizzerian önox eller något sådant som låg i närheten.
Eftermiddagen kör vi Skydds arbetet och jag fick bra kritik. Tage startade snabbt och han har fullt och fast bett!! Tage tyckte den här leken var kanon kul så när han var klar och fick gå till bilen så satte han igång skallarbete !! hmm inte allt så kul men han tystnade efter ett tag när han förstod att det var över. :-)
En kanon dag och jag ser fram emot en till..


då inte jag hade någon fotograf med mig på ipolägret så fick ja nöja mig med andra vackra hundar.. :-) Här har vi Bolt in action
Här har vi hollendaren Bolt in action


Trevlig sommar

och semester har vi haft i Strängnäs hos mamma. Hundarna tillbringade sin semester hos Christer och hans familj i Härnösand.
Vi tvåbenta familjemedlemmar har varit och badat, shoppat, parken zoo och hos moster gugge. en mycket trevlig vecka har vi haft och solen har lyst varje dag, så något hundväder blev det inte 30grader varje dag!!
Men nu är vi hemma igen och härligt nog så lyser solen här också :-)
I dag så börjar vi jobba Östen och jag men mamma är här med sin väninna som också har semester. ha en trevlig vecka..

RSS 2.0