Idag så är vi glada igen!!

nä så faligt var det inte igår heller, men det där med tävlingsnerverna blir jag tokig på!! varför ska det behöva vara så? Klart att inte hunden fattar när jag är som jag är.. men men idag så är det en ny dag och solen lyser!! har varit på öppna förskolan idag och där har vi haft skrap booking .. kul grej men inte riktigt min sak att sitta och pillra sådär! men det blev en pekbok iallafall. 
solen lyser och det är mycket varmt ute. jag har klänning på mig hehe första gången i år..
Jag har idag klarat min fjärde dag med nutrulett och morötter!! hehe det känns bra det också. igår så grillade dom hamburgare på klubben och jag satt nog i röken och det luktade såååå himla gott men icke sa nicke!! så dålig karaktär har jag inte. Snart så är det helg ja i morgon faktiskt och då ska jag äta mat !! grilla kött och äta grönsaker tänkte jag.. sen på lördag så blir det grillad kyckling och grönsaker. så jag ska fuska i helgen men det har jag i planerna. sen på söndag så återgår jag till min diet igen! kram på er för nu ska jag ut i solen!!


brukscupen gick inge vidare!!

hjälp!! jag måste få psykisk hjälp med mina tävlingsnerver!! hur kan man bli sååå himla nervös när jag är på klubben och ställer mig redo för att utföra moment som vi tränar hur mycket som helst på? Jag är inte ett dugg nervös innan och inte förrän jag står där redo och tävlingsledaren säger just är föraren redo?? Ja säger jag och är så nervös att jag inte ens ser att hunden är på väg någon annanstans än på min sida!!
men men vi börjar med läggande, texas hamnar i en sämre possition men jag lägger han ändå på kommandot, vilket innebär att han lägger sig snett framför mig och det i sin tur resulterar i att jag trampar på hans tass.. INGE bra början kan jag ju säga. stackars hund!! Sen i all förvirring så får han väl för sig att han gjorde fel så då gick ingenting efter detta.... ja vad säger man? hur ska jag få koll på mina tävlingsnerver?? Jag menar om jag inte kan ha koll på dem på hemma plan inoff. för kompisarna hur ska jag då fixa en riktig off tävling? ja vi får väl se! nu ska jag gå och lägga mig för att titta på lost.

hmm inte så stor uppslutning ikväll!!

I kväll så kom Agne, Gunnar, Eva, Linda och Jag själv då på mötet!! jippi presis det engagemang som man kunde hoppas på kanske=( men men man ser ju vilka som är de hjälpsamma och som ställer upp. Vi får väl hoppas på att det blir fler till röjninen iallafall. annars kan det bli tungt....
äh sluta gnäll!! det finns ju iallafall några som kom eller hur. liten stark skara.
men men träningen ikväll gick inte heller någe bra. jag tror han var trött i kväll. och det får han väl vara han också ibland. så i morgon så ska vi vila på dagen så vi kommer frächa till brukscupen!! nä hej och godnatt!! kramizz

igår så blev det lydnad igen!

först så for jag och Linda ut på flogsta och tränade på morgonen! och det gick jättebra ända tills regnet kom över oss! ja det blåste en hel del innan också men det gjorde mindre. Sedan for vi ut på klubben och tränade med lydnadsgruppen.
Sedan idag så vart det latberget på förmiddagen och klubben i em/kväll! har rusmöte och röjningsmöte då så jag tänkte fara iväg tidigare så man hinner träna lite till. för i morgon så är det ju brukscupen igen!! hejja hejja hejja på TEXXAASS!
hehe kunde kanske låta bättre med musik till men ändå!! kram så länge

här kommer bilder från utställningsdagen!!

image29image30image31image32

Utställningen i Sundsvall

Klockan 03,20 så vaknade jag och kunde inte somna om. hmm andra natten som jag har svårt att sova!! Det kan inte vara bra att fundera så mycket för en liten utställning!! Men men nu är den över och vi träffade jill med krutrut och uppfödaren Sandra. sedan fanns där andra fina vitingar också. mycket kul och intressant dag.
Vi fick gå in som första hund och jag och mamma fanns på plats redan klockan 07,10! ja jag hade ju läst pmët och där stod klart och tydligt att man skulle vara på veterinärbesiktningen senast en halvtimme innan man skulle in i ringen och på pmet så stod det att det var start för första hunden klockan 9,00 i samtliga ringar så jag tänkte att det kommer nog att vara jättekön då jag ska dit och sen resulterar det i att jag får stressa igen! näää inte då
ingen kö alls var där när jag kom, så vi klev in tidigt som attan, ja vi var inte först men så gott som. När klockan sedan började närma sig 9 så kände jag hur paniken började klättra. hmm hur ska jag gå`? vart ska jag stå? och vilken färg på bandet är bäst?`ja många frågor som dök upp men jag hann som vanligt inte fundera så länge för rätt som det var så ropade hon in mig och Texas. Vilken tur hon pratade svenska!! så jag fick börja med att springa runt i ringen ett varv för att sen ställa upp honom inför domaren. hmm ja gissa om att jag fick jobba på lydnaden. men ett fot ja med flera dk så sprang han mycket fint vid min sida i ringen, på komandot stå så stod han en bra stund. när domaren kom fram och skulle känna på honom så stod jag där med frollic!! tack för frollicen!! så han vart så focuserad på godiset så domaren fick göra vad hon ville..... tom ta på svansen och kulorna!! fantastiskt.. kritiken får ni läsa om på hemsidan då jag har skrivit in den men jag fick iallafall en etta.. så det är jag nöjd med. hade ju räknat med en tvåa! så det var ju bara bra det. kram och hej leverpastej!!
image25image26

självklart så blir det träning på måndag sen är det ju brukscupen på onsdag!!

jo det saknades tydligen figgar överallt igår, både Timrå och Sollefteå ringde och frågade om man kunde vara med, Jättekul att man har kommit med i förfrågningarna men igår som sagt så var jag i härnösand!!
Men idag är det dagen som har fått mig att sova illa!! ska jag hitta? kommer alla papper att finnas som dom vill ha? kommer Texas att få bra kritik? ja alla de där svaren får ni i kväll eller i morgon!! för efter utställningen så ska vi till en av Tågabos hundar och grilla och leka!! ha en kanon dag, det ska vi ha!!

Mentalskogen hela dagen!!

Idag så har jag varit i Härnösand och figgat för Rottis klubben. Vi kom dit klockan 7,30 jag och Gunnar. Då jag kom dit så var det redan bilar där. wow tänkte jag som trodde att arrangörerna redan var på plats! men icke sa nicke, det var kursare som gick M2 och hade sin avslutning idag också så dom höll på och byggde banan!! jaha då slapp ju jag och Gunnar detta iallafall. Sen när beskrivaren Staffan Åsen kom dit så berättade han att de som gick kursen och hade avslutning idag skulle agera B-figgar!! jaha då vart det ännu mindre för mig och Gunnar.. Men men en trevlig dag med glassande sol och glada människor runt om en hela dagen!!
Vad jag gjorde idag på banan var avståndsleken, skotten, harbanan och skrammel så visst hade vi att göra ändå.. men det vart ingen stress då det dessutom bara vart fem hundar. God lunch bjöds det på också, kyckling, ris, jordnötter och sallad. Tackar för det Rottis klubben!!
Jag kom hem till mina änglar och min goa mamma som har passat barnen idag klockan 15,30 och då drack vi kaffe och gav tjejerna gröt.
nu är det bara att ladda batterierna tills i morgon då vi ska till Sundsvall och Nordic utställningen!! håll tummen för det lär vi behöva.
Efteråt så låter det som om vi ska hem till en tjej som har en syrra till Texas, där ska vi grllla och låta hundarna skita ned sig igen!! hehe Tack och godnatt för mig!!

nu är vi i Strängnäs!

I torsdags så åkte jag och tittade på marken i Nordvik, jag tyckte att den skulle passa alldeles utmärkt. Efter att jag varit där så åkte jag hem och packade bilen innan jag for för att hämta Alexander. När jag varit på Kaptenens förskola så for vi mot Stockholmooo. Japp jag, Alexander, tjejerna och Texas började våran färd kl 12.
Våran första stopp blev ganska tidigt, vi stannade på Mac donalds i Sundsvall då jag inte ätit någonting alls på morgonen. Sedan så tänkte jag att vi skulle stanna på Tönnebro men när skylten närmade sig så sov tre skönheter i bilen och då kände jag att jag stannar när de vaknar istället för att väcka dem.
Klockan 17,30 så anlände vi i Strängnäs och hos min moster Gugge. Vi fick fika och mackor där och sedan lyssnade vi på en Kirby dammsugsförsäljare hehe. Jo då hon var väl duktig men inte fick hon någon damsugare för närmare 30000kr sålt då inte.,.
Klockan 22 så slutade mamma min så då for vi för att hämta henne på sitt jobb för att sedan åka hem till henne. Fredagen så åt vi frulle först och sedan så for vi till Syrran min i Hemmesta och hennes tjejerl. Vi fyllde på bilen med lillebror som också skulle med. Där blev vi bjudna på middag och Östen kom också dit. Nattis fick sina presenter som var från oss, en nordman skiva och en hundring i ett kuvert. Hoppas hon blev glad!! Senare på kvällen så gick vi på fotbollsmatch, Värmdö IF  mot Sattsjöö-boo och Värmdö nattis lag vann med 3-0! grattis igen!!
Dagen efter dvs Lördagen så skulle Nattis ha kalas så ´mormor och Ove kom och en massa andra folk. Vid 16 så åkte vi därifrån och mot Strängnäs igen. Jag ringde Östen och sa att vi var på väg så han skulle också fara, vi skulle grilla hemma hos Gugge. Mamma, Ove, Ronnie, Östen, jag , Alexander och tjejerna for till gugge dit också Kusin Marie kom.. en mycket trevlig helg och nu är det söndag och idag så blir det att ta det lugnt... ha en bra dag!!

åh vad jag blir trött ibland

Hihi pinsamt men idag så var vi och tränade lydnad på Flogsta, Jag, Linda och Eva. Linförigheten gick bra men jag känner att jag drar ut på det i det längsta så han ska göra fel!! låter kanske skumt men min filosofi är att då kan jag korrigera där och sedan så blir tävlingen så mycket lättare sen då det är dax för den. Vid sakta linförighet så ville han gärna lägga sig. hmm ja då körde jag såklart ett ställande istället och kanon blev det!! åh vad skönt att det verkar fungera. Efter det så körde vi en inkallning ja eller vi påbörjade en inkallning men när Texas tjuvade så gick jag tillbaka och satt han igen och sedan så gjorde jag bara sitt stanna kvar en gång för att han inte ska få komma frammåt! Efter detta så gjorde vi ett läggande också och det small i backen!! haha där satt tian!!
Åter till inkallningen som tydligen har blivit ett svårt moment att sitta kvar. hmm killen kan det mesta som jag tar honom inför och sen när man kommer till inkallningen som bör vara enklast så misslyckas vi! ja vad säger man?
platsliggning gjorde vi också och han låg jätte fint och lugnt, han lade tom ned sitt huvud! jippi så då vill ju matte gå fram och berömma med en godbit.. hmmm så var jag där och förstörde igen..
Nä jag får sluta belöna annat än på avstånd och eller efter momenten, för han går igång när jag berömmer under momenten, så ytterligare en ajjabajja på matte!!
Ikväll så är det onsdag så jag får se om vi inte åker ut en stund till klubben ikväll också.. det beror på hur tjejerna beter sig och sover under dagen.. men jag kanske åker ut en stund innan allt folk kommer så har jag tränat färdigt när de kommer! hehe smart men då får jag ju inte någon kommendering vilket jag tycker att jag måste lägga in nu. Har bokat tid hos ådalenshundhälsa idag så Texas får ett bad av anna när vi kommer från Stockholm, två dagar innan utställningen men bättre en ren hund än en hårig!! hehe eller! ja dessutom så kommer dom ju från skåne ja systra iallafall och där har dom ju haft högsommar så mindre päls än henne lär han väl inte ha! haha ska bli kul att träffa jillsan igen!! och se krutrut också!!!
I em så har jag varit och tränat på klubben! det gick jättebra tycker jag. Anna Ahlström var där och tränade med sin grönis. och då går det fort och det är mycket springglatt, så Texas tyckte att det såg roligare ut än det vi tråkade på med, men men han gjorde iallafall det som han skulle. Sedan efter en stund så kom Linda ut och dirrigerade oss igenom hela ettans program, förrutom apporteringen dårå. Det gick bra, men det är mycket hjälper som man har lagt på sig. dubbelkommandon, slår mig på benet. det rycker i hunden på ställandet då han förväntar sig bollen! hehe jaja man får väl banta bort dessa också då men sen så är vi snart klara för officiella tävlings debuten.. när den är ser du på prov på hemsidan...... kram och godnatt!!

förlåt Eva

hmm sorry Eva min trogna läsare!  för att jag inte talade om för dig att vi skulle iväg och träna, :-( Då blir du väl ännu mindre min vän nu när jag säger att idag var vi på kramfors BK och tränade idag, dessutom så kom Annie dít, ja det var inte planerat!!  Linda och jag åkte ialla fall ut dit för att kolla om vi hade rep som vi kunde ha till MH banan och då passade vi självklart på att träna också, och Annie dök upp så hon tränade med oss ett tag. Men i morgon vännen så är du med igen!! hehe kram på dig! DS.

Nu till mitt riktiga inlägg!!
I morse så tittade jag på almanackan och kom på att jag hade rusmöte i kväll, jag samlade ihop alla papper som jag redan hade förberätt sedan förra mötet. Det gäller som du förstår att ligga lite före i planeringen när jag ska ha saker gjort annars så kommer jag oftast ihåg dem försent. .-( inte min starka sida där heller hehe. men det fungerar iallafall. Jag fick sms av Linda som undrade om vi skulle träna och självklart hakar jag på!! Träna bör vi annars dör vi!! nääää inte riktigt sååå illa. Men när vi ändå är på gång så är det ju bara att fortsätta tiden minskar ju och vi har mycket kvar att lära!! Ja eller förlänga och finjustera iallafall. Läs mer på lydnads länken på hemsidan.

Mötet i kväll då :-(  Vilken uppslutning!! Det vart jag Linda och Eva!! Ja det börjar ju närma sig att vi ska bygga banan snart och då hoppas jag att alla vet vad som ska göras osv..

Träning bestämdes iallafall för oss tre. I morgon klockan 09,00 på flogsta! hehe sista minuten känns det lite som eftersom jag far till Stockholm på torsdag och blir borta en vecka.. Ja självklart med alla tre barnen och hunden!!

nä nu ska jag uppdatera hemsidan och skriva ut protokollet efter mötet så det blir gjort innan jag går och slaggar!!

Lydnadsträning på Latberget idag och på klubben i kväll!!

Idag så kör vi hårt igen, lydnadsträningen på latberget var jag med Linda. Jag, Tjejerna och Texas kom en halvtimme tidigt men vi körde igång ändå. Linföigheten gick hyffsat, läggandet kan han klockrent nu!! men han vill gärna lägga sig innan komandot! haha har jag kört för hårt med det tro! nä då men med en kille som vill sååå mycket och är som sagt 8månader gammal, kan ju inte gå perfekt jämt eller?
Inkallningen gick jättebra förrutom att han lade sig ett par gånger när han väntade, men jag fick mycket motion ioch med att jag fick gå tillbaka till han om och om igen. hehe inget tjuvstart där inte. Men när han väl satt hela min gång sträcka så blev det ytterligare en klockren inkallning, jag har tjatat in han att gå runt mig nu så det börjar fungera bra men det är en låång väg runt mig!! men det kommer nog det också!
Sedan började vi med ställandet!! hehe ligg nähe sitt nähe hmm hopp då? inte det heller. ja ni förstår. men till slut så ramlade polletten ned här också så nu får vi köra lite mer ställande!! I kväll ska jag försöka att köra hela programmet!  Ska bli kul att se hur det går.
En platsliggning med annan hund "harry" var den första gången vi gjorde, och han lade sig fint, låg lugnt och till och med så lade han ned huvudet!! kanon juh!! Men sen kom den felade länken igen! hmm matte att hon alltid ska dra ut på det längsta, efter två minuter och Texas låg väldigt lugnt så lät jag han ligga i en till. hmm dumt att utöka för fort och som sagt detta var den första gången med en annan hund bredvid vid en riktig platsliggning. men men det kommer det också!
Jag är sååå himla glad över framstegen vi har gjort, Apporten då frågar ni nu! jo ni förstår kan jag få skippa den?? haha nä då den kommer den också, tids nog så förstår han meningen med att springa och hämta in ett dött ting. Apporten är rolig så länge den rör sig men sen  när den bara ligger där så ...... ja vill du ha den då får du hämta den!! är Texas talesätt!!
Nä nu vet jag inte mer att skriva så länge men som sagt det kommer mera!!

Idag så var vi på Viltspårs träning!!

åh vad kul vi har haft idag! en kanon dag med strålande solsken, jättetrevliga tjejer och så toppen hundar såklart. Japp nu är jag sådär sångglad igen som Östen brukar kalla det när jag kommer hem och Texas har gjort matte nöjd!! Det är ju såklart de flesta gångerna som jag har varit ute och tränat. Men som sagt så ibland så kan det bli fel och det är såklart aldrig Texas fel utan en massa orsaker som jag glömmer bort mellan varven. Men det var en klok människa som sa att En bra hund har aldrig dåliga dagar! hmm tänkte jag och många fler med mig säkert, men om man tänker efter så är det ju inte hunden som har en dålig dag när det inte går som VI förväntar oss!! inte sant? Ja jag vet ganska läskigt när man tänker i dem termerna.
Men egentligen om hunden hade en dålig dag skulle vinden blåsa för hårt för det? eller att barn eller andra störningar stör dennes arbete? Så om du ransakar dig själv så är det ju så att vi kommer alltid med dessa förklaringar till varför våran bästa vän gjorde fel eller sämre ifrån sig! eller?
Så om vi tänker på frågan igen!! Är det hunden som har en dålig dag?
Nä inte min hund iallafall. Nä det är jag som är den stora felande länken när någonting inte går rätt till! Har jag en dålig dag ibland? Japp det har jag, jag kan vakna med huvudvärk, kan klanta mig genom att tappa någonting eller så kanske jag tom gör illa mig!! ja det kan iallafall få mig i dålig dager. Jag tror nog att många kommer på sig själva om man tänker efter eller? Hmm många frågor idag men det är bara ja eller du själv som kan svara på hur det är för dig och din hund. Så slutsatsen till detta då? Japp nu skryter jag igen men FY vilken kanon hund jag har!! TACK Tågabos kennel som har gett mig min ängel!!

Lydnaden gick kanon men sämre med spåret!!

Idag var det en kanon fin dag, solen lyste och vinden låg på. Men det var varmt och vi åkte för att träna innan jag skulle hämta Alexander. Klockan 10 så träffade jag Eva på Flogsta där vi skulle träna. Eva har en höglöpande tik just nu men Texas gick med nosen högt ett tag men sedan när vi började träna så släppte han henne !! ordagrant!! läs mer på lydnad och spårtränings länkarna på hans hemsida.
Annars så har det varit en kalas dag! Solen har varit varm och ja dagen har bara rullat på... I dag så hämtade jag Alexander också så det är ju skönt att han är hemma där han ska vara!! Hmm ja ja jag vet att han inte är min men han är det ändå! Sedan är gubben min på väg hem också, jag älskar de här dagarna då allting faller på plats igen. Nä nu vet jag inte riktigt mer vad jag ska skriva ikväll. men ha en underbar dag och helg om du läser detta innan !! hehe kramizz

idag har jag fått bilen fixad

Härlig början på dagen! solen skiner och jag tvättar och hänger ut tvätt. Sen ringer Eva och berättar att jag kan komma med bilen idag så ska den bli fixad! tack för det. Evas kille fixade ordning någonting som han kallade volvosjukan, något glappt i kontakten mellan startmotorn och batteriet! Men så snäll som han var så ordnade han det åt mig. kram på dig och Eva såklart som har en så go karl!
På vägen hem däriftrån så passade jag på att lägga ett spår. tänkte jag skulle ta det när tjejerna vaknar igen dom sover nämligen nu., vad som är nytt idag är att jag har lagt ut en spårapport i spåret, bara en stor "slutapport" men ändå och sedan så har jag gjort vinklar 2st 90graders så idag är det som ett riktigt appellspår! får se hur det går för killen med det, ja i slutet så har han ett grisöra som väntar såklart!! hehe
Senare i kväll så är det ju onsdagsträning så vi får lydnadsträning i dag också! jippi!! det behövs då matte var så tuff att hon anmälde oss till lydnadstävlingen den 8juli på kramfors BK i går. hehe Så nu måste vi jobba hårt, men som man alltid säger, det är ju två månader dit!! klart vi är färdiga tills dess! hehe
nu får jag nog sota för det här förmodligen men ändå, klarar vi det inte så är det ju träning att tävla också. och sen är det ju jag som får jobba hårdare än vanligt. och dessutom så ser man ju om inte annat vad man behöver träna mer på eller hur!!
hehe nä nu får jag sluta innan jag får ångest! kram så länge

Ja nu har det varit helg igen och mycket hände....

Jag har fyllt 35år så jag har haft fullt med folk här! i veckan som var så va min mamma och lillebror här. sen på lördagen så kom fler familje medlemmar och även vänner! nä nu skriker mina tjejer så jag får fortsätta skriva senare!! kram så länge!!
Nu är jag tillbaka igen och klockan är visst redan 21,30!! Hehe tiden går fort när man har roligt. Jo sa jag att jag fått en förlovningsring i present? Nä men nu sa jag det. Det blev en Sarek som jag redan hade tittat på, och dessutom så tyckte vi båda att den är klart snyggast. Sen fick jag pengar, en snygg topp, våtdräckter och våtstövlar. Vackra blommor fick jag dessutom. hmm vad mer kan en flicka önska sig?
Och det bästa av allt var alla goa och trevliga gäster som förgyllde mina dagar i helgen, tack för det!!
Sedan går vi till dagens skörd då. Jo vi har varit ute och tränat idag! åh vad skönt att få träna hund igen hehe. Lydnad var programmet idag och vi började med linförigheten. Den var som vanligt. lite hoppig i början men sedan efter en tillrättavisning så gick han kanon igen. När han börjar bli trött så börjar han tränga och blir det för svårt att konsentrera sig så blir det hopplärka igen. Läggandet fortsatte jag jobba med och jag tror faktiskt att det börjar sitta nu, ja vi får självklart finjustera på momentet men själva läggandet är inte längre något problem. skönt!! Men sen provade vi apporteringen och ja vad ska jag säga, leka med apporten eller vad man än använder går väl an men när han ska bära på kommando så blir han sur och spottar ut. Ja ja vi får jobba hårdare med det, Inkallningen gick bra, jag försöker få han att gå runt mig istället för att han tar sats och stöd på mig ordagrant, vilket pinsamt nog alla mina hundar har gjort! så det måste ju vara någonting som jag gör eller? Jaja men att gå runt underlättar ändå vatten arbetet sen, för då vill man helst att han simmar runt som i budföring när man hämtar in figguranterna.
Men det är en senare fråga, snart så kanske vi kommer i vattnet också!! skulle ju vara guld.
Och på söndag så ska jag till Sundsvall där Texas uppfödare börjar med viltspårsträningen! jippi så kul det ska bli!!
nä nu ska jag kolla mailen igen!! kram så länge


RSS 2.0