två hela veckor har gått

sen min bästis gick vidare till den fria världen! eller hur man nu vill försköna det hela! en bild som jag funderar på att hedra min Texas med att brodera han på träningsvästen som jag har köpt! här kommer bilden!

vad säger ni? kom med förslag!!!
här kommer en tidigare bild som jag hade i tanken också men här är han så ung!

Men tyck gärna till om vad ni tycker!!
Jag ska som sagt brodera in hans ansikte på ryggen av min väst!!

Annat som har hänt idag är att jag har blivit med hund på försvarsmaktens utbildning!! hehe nä jag har inte köpt en ny, nä jag ska få låna Harry!! Den vackra och duktiga Harry boy! Då Linda går med Baniq så kan ju jag gå med Harry eftersom jag inte har någon hund att gå med. Dessutom så får ju Harry ytterligare en merit! förhoppningsvis! :-)
Jo då så Harry och jag ska försöka bli samspelta så vi klarar graderingen till tjänstehund och hundförare! spännande värre! Sedan så har Linda och jag bestämt att vi far till Nordvik och ska kratta till harbanan på tisdag, så vi får våran bana fin och bruklig tills vårat MH den 28 september!! så är du inärheten på tisdag så kom dit vettja!! Kan behöva all hjälp vi kan få, då den har lyst med sin frånvaro många gånger!! men men skam den som ger sig och det är ju faktiskt en idiell eller hur det nu stavas! Så man jobbar ju gratis men de som jobbar kommer att bli ihågkomna..
Nu är det kväller och tjejerna sover, ska straxt lägga Alexander också då det är lekis och dagis i morgon, men om jag fick det rätt i fredags så ska jag lämna tjejerna i morgon för första gången.. hmmm får väl se hur det blir med det. Evelina är fortfarande förkyld och Felicia börjar bli snorig hon med... Men men allting går ju sin gilla gång! sov så gott tills vi hörs igen!! kramizzzzzz

i dag så börjar försvarsmaktsutbildningen!

japp klockan tio så åker jag till klubben för att börja min hundförarutbildning inom försvarsmakten. Ser fram emot den men det hade ju varit kul om Texas varit med som planerna var. men men så ville det sig inte så jag går själv utan hund nu så kanske man har lite försprång med valpen som kommer! hehe fast ja jag vet att dom måste vara arton månader innan certet! men men man kan ju förbereda!! nä nu ska jag ta han om tjejerna! hörs sen

Lycka till Linda och harry!!


Här sitter snyggingen som har vunnit både utställnings champ, och vatten arbets champ. måste ju nästan bli flugsvamp snart eller? hehe I helgen så är dom i västerås och tävlar SM!! hmm är dom duktiga eller är dom! HEJJA på er iallafall!!

Annars så har det inte gjorts så mycket idag, varit på invänjning på dagis och det går bra som vanligt! och sedan for jag hem till mamma för att hjälpa henne lite i hennes lägenhet lite. Sen for vi och hämta pizza och nu sitter jag här!! hehe hektisk dag eller hur´??
nä nu ska jag försöka få ihop lite till skallet och berätta om mentalbanan!! kram så länge!!

Onsdagsträning idag!

Åh vad jag längtar tills allting är klart och jag kan planera kommande hund! hmm har visst redan börjat planera hur jag ska träna den nya, haha man måste ju vara förberedd!! Jag vill bara ha klart med allting!!
På lördag så börjar försvarsmakten sin utbildning hundförare! gissa vem som ska vara med, jag kommer att vara figge och gå utbildningen på sida av, och det prov som man går som hundförare kommer jag också att gå. så sen är det bara hunden som ska utbildas. hehe lätt va?? Nä men då är iallafall jag utbildad och så har jag ju gått allting så jag vet vad som ska tränas på! hunden måste ju bli 18månader innan man kan serta in den iallafall så jag hinner med det också. Spåret som man går är på en km! så det är ju alltid någonting man kan börja träna som valp. Jo det hade jag ju tänkt ändå men kul att ha mål.
nä nu ska jag gå och natta mig själv en stund. Mina tankar ligger som vanligt hos en god vän!! jag hoppas snart att jag kan få vishet i vad som hänt dig min bästis.

I dag så är det måndag igen

och vi började ju på inskolningen på brunnedagis i fredags och idag så var vi där igen. Mycket trevlig personal men idag var Evelina lite kinkig, men då jag var och bytte på felicia så var det inga problem alls. men så fort som jag visade mig igen så skulle hon upp i knät..
Efter inskolningen så gick jag och tjejerna bort till rondellen där Linda och Eva tränade på. Inte med samma engagemang stod jag där och kollade in träningen. Dom är duktiga både Linda med sina Harry och Baniq. Men även Eva och  kramsjuka Kira. hehe dom är så goa allesammans.
Själv så kretsar som vanligt tankarna runt och funderingarna på VAD hände? Jag har mer eller mindre bokat en ny hanvalp ifrån Sandra på  Tågabos kennel då jag vet att Texas syrra Alaska ska ha valpar, men det tar sån tid med allting känns det som. Jag står still och jorden rullar ändå!! hmm jag vill bara få rätsida på detta som hänt och sedan så vill jag ha en ny valpis..... Ni som är hundägare förstår förmodligen det tomrum som jag känner, Ni andra tänker säkert att hon är inte klok som har två små tjejer, Alexander och sedan vill ha en valp igen!! hehe det gör ingenting ni får fundera som ni vill. :-) och är det så att ni undrar över någonting så hör gärna av er till mig!!
kram så länge!!

Nu är det kväller! jag har varit hos mamma idag och hjälpt henne med gardinstången. Sedan har jag skrivit till både skallet och vita svepet idag. en lite historia om vad texas och jag gjorde tillsammans. Östen är på väg hem i kväll redan, ska bli skönt att få hem han. Det blir så tyst när måndagen kommer då östen har farit till jobbet och Alexander är lämnad på förskoleklass... hmm tänk vad tomt det ska bli när tjejerna ska lämnas på dagis också! huwwa det känns inte alls bra. men men så är det ! nu kollar jag hammarby.aik och just nu så  står det 1-1! hejja AIK!!
nä nu ska jag gå ned och göra varma mackor tills gubben min kommer! kram på er alla och håll tummen för att jag får besked från obduktionen snart!

Hmm idag så har jag just inte gjort någonting speciellt

det gamla vanliga bara. jobbigt då det är sju dagar sedan min älskling försvann från mig, vet ännu ingenting heller.  Dagen har gått i antii tecken, ingenting har varit kul och jag har varit lätt irriterad :-( Kanske pga allting runt som har hänt. eller så är jag bara slut helt enkelt. Kul är ju iallafall att jag och Östen funderar på att åka till lapplandshotellet där vi om vi åker ska på Wallmans julshow! Det är någonting att se fram emot.
nä nu vet jag inte vad jag ska skriva! kram så länge


Idag så vara vi på Ö-vik BK

Linda och Harry tävlade lkl2 och dom glänste!! härligt att se hur bra han kan vara när han är på topp!! lite damp hann han ju med såklart på apporteringen som han kollade in domaren och resterande av de som satt där. men han släppte inte apporten så en femma fick han för det. Sedan har vi denna hemska inkallning med ställande, där är det svårt för en sååå stor hund att först gallopera och sedan på mattes kommando kunna stanna så himla fort! haha bromssträcka måste man ju räkna med, men dom fick en femma där också. sedan var det bara nior och tior!! Mega grattis till mina träningskamrater!! ni är såå duktiga.
Sedan så fick jag möjlighet att krama på två vitingar också! himmel så fina dom är! Och lite roligt var att valpen som är fem månader nu var efter ciwi! hmm kul !! jättefin var hon och med det lilla som jag såg så gillade jag det! Sedan hade dom en ettåring också som likaså hon var jättefin..
Jag ringde och kollade hur lång tid det kunde ta för obduktionen igår och det kan ta upp till fyra veckor!! så jag får sluta springa och jaga postbilen, svaret kommer hem till mig så jag får väl vänta. Just nu så visste dom inte mer än att -akut sirkulations svikt! så stod det visst på hans papper. Mer kunde dom inte svara på just nu.
Nä nu ska jag gå ned till familjen och mysa lite! kram på er alla!!


I dag så har jag varit på klubben och lyssnat..

på hemvärnet! Planerna var att gå med Texas men då det som har hänt hände så fick jag gå dit själv. Ja jag lurade med Linda iallafall. Hmm tyvärr så måste hunden vara minst 10 månader tydligen så jag lär väl få vänta IGEN då..... Men men någon gång så kommer den där hunden som följer mig och mitt tempo genom både bruks tävlingar, vattenprov, och även som blir tjänste hund. jaja om jag inte finner en unghund som jag vill ha så får jag la vänta ... Men som sagt den som väntar på något gott väntar aldrig för länge sägs det.. Jag kommer att gå utbildningen på sidan om och hjälpa till med att figga osv.. alltid lär man sig någonting och sedan då min nya bebis blir tillräckligt gammal så kör vi!!
Appro på väntan så har jag fortfarande inte fått några svar från Uppsala, hmm måtte väl svaret komma i morgon så jag slipper vänta över helgen också.. Jag tror det är det som är det allra jobbigaste i dag denna väntan och förundran om vad som egentligen hände... Jag hoppas idag att det inte är någonting som får mig att tveka på rasen VH. eller vissa linjer men men vi får väl se. Alaska väntar ju valpar och jag är mäkta intresserad av den kombinationen. Ska visst bli ena riktiga monster sägs det.. haha kul säger jag! Men som sagt allting ligger på is nu innan jag får svar om min älskade Texas. Uch jag ryser när jag tänker på att dom skär och karvar i min bäbba. hmm men men så får jag inte tänka, han är inte där längre så han känner verkligen ingenting.
Nä nu vart det jobbigt igen. Vad ser vi fram emot nu då,, Jo tjejerna ska börja inskolas i morgon på dagis. Brunnedagiset som ligger bara här nedanför oss. Skönt och kul men ändå läskigt att någon annan ska ta hand om mina barn på dagarna!! det ger mig rysningar må ni tro. Själv så är jag på gång att börja skolan igen, tänkte lästa foto. och sedan så tänkte jag bli duktig hundfotograf. och i mitt blivande företag så kommer detta också att ingå... hehe ska bli sååå kul!! nä nu är klockan mycket igen! kram och god natt på er!!

och nu är jag hemma igen!

och trevligt var det på klubben! många som gav mig ideer hur jag skulle välja deras raser istället hehe rottis och tom finsklapphund eller lapskfinnhund ja eller om det var falsk finnhund! hehe kärt barn har många namn. Men näää jag kände inte riktigt för något av det. Jag väntar såå på besked om vad min älskling råkade ut för. hmm mycket funderingar
som snurrar. jo idag så kom hundförar västen som Linda och jag har beställt, skit snygga var dom. nu ska jag bara hitta ett snyggt foto på Texas huvud som  jag ska brodera dit! Till minne av min Texas, min första viting "fast han var gul!" hehe Han ska vara mitt ansikte uttåt eller logga menar jag såklart. Nä nu vet jag inte mer vad jag ska skriva så ha en god natt så hörs vi säkert i morgon! kramizz

Idag är det en ny dag .....

Jobbigt som vanligt innan man kommer igång och börjar dagens rutiner. Mitt nya sett att skingra tankarna är att planera hur jag ska lägga upp träningen för den nya valpen som jag ska inskaffa! Ja nu måste man ju börja om igen och då kan man ju sätta sig ned och fundera på vad som skulle kunna ha gjorts anorlunda!! hmm svårt att veta egentligen då i mina ögon var Texas presis som jag gjorde han!! eller skönmålar jag han nu tro? ja det vet bara mina träningskompisar..........
Tack ännu en gång för alla fina ord i både bloggen och i gästboken, alla  ni som tänker på mig och Texas. Ni ska veta att det betyder massor att veta att ni finns och ger oss en tanke......
I kväll så är det onsdag igen och klubben som hägrar, hmm kommer att bli jobbigt kan jag tro att åka dit utan min älskling men men man ska ju ta tjuren i hornen och möta problemet istället för att det kommer ikapp en... hehe nytt ordspråk kanske, fiffigt va? Uch här sitter jag med gråten i halsen och känner hur jag själv försöker förskingra tankarna som hela tiden kommer åter.. Men jag tror det är nyttigt att åka dit ikväll iallafall och nu behöver jag ju inte att någon tittar till tjejerna heller! alltid någonting possetivt.
Jag har fått pengarna tillbaka från de tävlingar som jag hade anmält oss till, inkl utställningen. Men det från Timrås MH har jag ännu inte hört ifrån. JO idag ska ni veta så kom Vita svepet!! hehe lite irroniskt va? men kul ändå, även mitt medlemskort var med så NU är jag med i rolliansen! hehe Har funderingar på att skriva i tidningen om vem jag är och vem Texas var osv.... Jag hoppas att obduktionen kommer snart för då kan jag ju även kanske ge svar på vad som egentligen hände med hans plötsliga bortgång.... Hmmm svårt att uttrycka sig här då jag har förstått att mycket som skrivs här kan och blir missförstått.... Jag får väl försöka hålla det kvar inom mig istället. Men jag tror att de som känner mig och fick den chansen att lära känna Texas förstår mig och vad jag menar.
Hihi jo Linda och Lovisa var här idag och gav tjejerna presenter! kan ni gissa vad de fick? jo spargrisar och på dem så står det -Till min hund! haha kan det bli bättre? och sedan så hade dom köpt en agillity tunnel! fast nu var det visst till barn men ändå det såg ut som en tunnel som finns på agillity banorna!! Tack snälla Linda och Lovisa, ja Mats också dårå som självklart också var med på presenterna.
Nä nu ska jag kolla lite annat. får se om jag skriver någonting i kväll! kram på er

I dag så har jag varit och skingrat tankarna i Birsta

finns det någonting som bättre är än att få tänka på allting annat än just dagen som är? Idag så fyllde ju tjejerna Felicia och Evelina ett år och till mig i morse så "sa" dom - I dag så vill vi fara till Birsta på mac donalds?? ja jag förstår vad ni menar men dom sa då så!! hehe så mamma, mormor och tjejerna for till Birsta. Vi började på ikea. sedan tog vi mc donalds och där introduserades tjejerna med pommes. Jaa  äpplen hade dom redan provat så va f--- n måste ju få någonting nytt!! hehe och mamma fick en hamburgare!! nice!! efter mc donald så gick vi runt i gallerian och myste ja det var helt klart första gången som jag kunde gå och bara trivas kändes det som. Och inte tänka på någonting annat förrän man kom till djuravdelningen. ja självklart så hamnade jag där......
men men dagen har gått bra och nu är det lite mer än två dygn som min baby varit borta...... och fortfarande så är det så overkligt................

Hur kan man veta vad som har hänt innan svaren kommer??

Till er andra så är jag jätteglad i att ni hör av er och ger mig era tankar i den sorg som jag och min familj har med Texas plötsliga död.
Men vad jag blir förundrad över är
HUR I HELA FRIDEN KAN MAN SPEKULERA OCH LÄMNA SKVALLER INNAN OBDUKTIONEN ÄR KLAR??
Om någon kan och vet vad som drabbade min Texas så vill jag också bli medveten om detta! Vi har en sorg som jag inte klandrar någon annan än ev mig själv som inte riktigt vet vad som jag skulle ha kunnat göra för att hindra det hemska som har inträffat!
Men hur som helst så vill jag att alla ska veta att jag inte klandrar varken uppfödaren eller hanhunds ägaren för det som har hänt. Jag vill istället tacka för att ni gav mig den hund som vart en av mina absolut bästa vänner. Texas fungerade perfekt i alla lägen! han hade en mentalitet som många andra saknar och en arbetsvilja som jag älskade!!
Så TACK Sandra och Birgitta som gav mig chansen att få träna och älska en sådan perfekt hund!!
Tyvärr så hann vi inte visa vad vi kunde prestera ihop men i mina tankar så vet jag.........

Grattis till mina ettåringar!!

Idag så är det födelsedagar hemma hos oss! Tänk vad tiden går fort, och barnen växer så det knakar. Dom drar sig upp så dom står, kryper snabbt och vill gärna gå om någon håller dem i händerna! Grattis i massor till mina änglar. Tänk vad ni betyder mycket idessa tider. utan er så hade livet varit hårt i dagsläget!


Uch nu har det gått över ett dygn..

och inte har jag kunnat sova i natt. Alexander har sovit som en gris som vanligt men jag och Tjejerna har varit vaken näst intill hela natten. Jag låg och lyssnade efter tassarna på nedre planen som jag är så van att höra. Men inte ett ljud mer än tjejerna som sovit oroligt . Så nä det känns inte bra idag heller, men men det går väl över, ska sätta mig och kolla efter lite valpar och försöka få suget!!
Men det är ju inte så att jag känner ett lockande att börja om igen, visst att valpar är söta vid 8 och 9 veckors ålder men sen då fram till de är en 9-10 månader!! då dom börjar bli roliga att träna.. hmm ja visst finns det possetiva och negativa saker man kan säga men livet måste ju gå vidare och jag är inte klar med Vit herdehund på långa vägar som det känns nu iallafall. Men vi får väl se obduktionen vad den visar också så det inte är någonting som rasen bär på eller kanske just de linjer som Texas kom ifrån! jag hoppas verkligen att det finns en orsak till allting som har hänt. men som sagt mer om detta kommer.....

tänk vad fort allting kan ändra sig

Idag så har vi fått sorg. Min käraTexas har somnat in! Jag är tom av saknad och förvirrad i tomheten av  den plats som du lämnade efter dig.
Texas var pigg och kry i morse som det verkade, lika glad och ivrig att få komma ut som vanligt. Jag for glad i vågen till Härnösand där vi skulle hålla vårat MH för Kramfors BK.
Efter halva dagen så ringer Östen och talar om att Texas har gått bort! jaha skrattar jag - ta och hämta hem han då! hihi

Men jag hör att min älskling inte låter som om han skojjar när han säger i luren - Han är död!! orden ekar i mitt huvud ännu, åh vad svårt det är. Jag vet inte hur jag ska uttrycka min ångest eller längtan efter hans lilla ettriga men underbara sett att vara på. åh vad svårt. Nä nu ska jag försöka få några timmars sömn! hörs sen!

Haha jo visst du kan ju försöka bita ihop när man har

munnen full med grejjer!! hehe Lydnadsträningen gick jättebra nu måste jag rusa!! syrran och gänget kommer!! kram så länge

Hm idag så blev det inte någon träning på morgonen

för mig iallafall. men mina två musketörkompisar tränade i häll regn!! Men i kväll så är det ju onsdag så då tänkte jag fara dit vid 17 för att träna lite idag också. Man vill ju inte missa någonting heller!!
Annars så är det inte så att jag var en slöfock som var rädd för regnet nä faktiskt inte, jag var och tittade på ett jobb!! japp och det kändes lite konstigt att leta jobb igen.. hmm har jag verkligen varit hemma med tjejerna i ett helt år redan!?? japp det har jag och dom är stoora nu!! Så jag ringde till dagis idag också och där fick jag veta att jag ska börja inskolningen på fredagen den 22 augusti klockan 09,00. Så den dagen dvs tävlingsdagen så får jag skippa träningen, om jag inte gör någonting på dagen dårå..
I kväll iallafall så tänkte jag träna på samma som i går, platsliggning, rutan och apporteringen. några förflyttningar blir det väl också.. så får vi se hur det går med det.
Hundsportsgruppen hade telefon möte i går kväll och vi var tre deltagare. pratade om lite allt möjligt och att VH klubben gärna tar emot priser som kan bli vandringspriser. Sedan så ska jag göra en skiss på hur ett Årets Allroundhund skulle kunna utformas på ett bra sätt. Det som tävlas är Lydnad, Bruks, Viltspår och Utställning. Så det ska väl inte bli så svårt tycker jag. 
Nu är det uppehåll och solen börjar faktiskt titta fram!! Så passande då man ska till klubben om ca 1,5 timme. Nä nu ska jag se vad barnen har för sig!! kram så länge!!

 Japp i kväll så blev det effektiv träning. Lite förflyttningar och sedan fritt följe med skott :-) Hopp över hinder och lägganden blev det på schemat. Men det får ni läsa om på hemsidan Texas under lydnad om ni är intresserade. Men allting gick bra och jag är nöjd! kram och godnatt!!

klart dom är söta!! jag vet vem som har gjort dem!! hehe

I dag så är kanske överskriften lite skum!! men om du läser kommentaren som Eva har skrivit i gårdagens blogg så förstår ni säkert sammanhängandet!
Uch snart så blir mina töser ett år. F--n vad fort det har gått och inte har jag fått sova en hel natt och sova ut ännu heller men men jag får väl vänta ett år till kanske! hehe nä så illa ska det för hoppningsvis inte bli.. Men nog är jag trött alltid och det kan man kanske förstå..
Idag så har jag eller vi tre musketörtjejerna! hehe där fick jag till det jag med! Ja vi var iallafall ute och tränade lydnad i morse. Idag så tog vi in frammåtsändandet till rutan som i lkl 2 och det gick över förväntan faktiskt, men jag har ju en kanon hund som just nu är inne i en fas som heter gör så mycket som möjligt för att bråka med matte innan träningen! Ja kanske en slags trotsålder men skam den som ger sig. Jag fick korrigera upp han innan jag gick in på träningsplanen och där inne så började vi med en platsliggning. HAN låg hela tiden!! jag gick fram och åter ställde mig bakom och på fel sida!! Eva gick med Kira framför nosen på Texas och Harry som faktiskt låg kvar även då!!! Matte är impad!! Så vi får väl hoppas att det håller i sig. Sedan provade vi som sagt någonting nytt, dvs frammåt sändande till rutan. Och det gick också jättebra!! ja det var ett nytt moment så perfekt kan man ju inte få det första dagen iallafall. men iallafall så tror jag att han börjar hajja vad jag vill att han ska göra och det är jag mycket nöjd med, och han också för inte några tjafs över huvudtaget vilket jag tyckte kändes riktigt bra. Sedan provade vi apportering men då böt jag ut mig själv så Linda fick prova och övertyga Texas att apporten ÄR rolig. hehe inte såå lättlurad men han ville ju ha godiset så nog tog han den frivilligt men om han ville lämna in den? Det är en annan fråga!!  Men vi bråkar ingenting med det heller, som jag känner så är det inte så många koff i lkl 1 utan vi satsar på en bra apportering vid lkl 2 och appellen!
Nä nu har jag skrivit mycket här känns det som och i morgon så blir det inte någon träning på morgonen då jag ska på jobbintervjuv klockan 11. Så jag får satsa på onsdagsträningen, då ska vi gå igenon vad som finns på klubbstugan och förbereda mer så allting är iordning på Söndag då vi har vårat första MH i Kramfors BK´s regi. Tyvärr så är inte banan klar ännu men vi har hyrt in oss på Härnösands BK.
I helgen så kommer syrran och hennes familj till oss!! gud så kul det ska bli att träffa mosters stora tjejer igen och syrran också såklart!! Dom kommer upp för att gratta mina stora tjejer som blir ett år den 19augusti!! åhh sen är dom ju stora!! och Texas också den 4september!!
Nä nu måste jag nog uppdatera hemsidan också!! kram så länge!!

Åh vad roligt väder träningen fick idag!!

Hehe vi bytte plats idag till Brunne planen! då vädret var regnigt och jag inte får in stora vagnen i bilen så bestämde vi oss för att träna på hemma plan. Stora vagnen blir tjejerna mindre blöta i och den har jag regnskydd till. Tyvärr så tyckte inte Evelina att dom skulle vara torra så rätt som det var så låg hennes ben utanför regnskyddet! haha

Träningen i sig gick bra idag. Jag, Eva och Linda bytte strategi idag och valde ut tre moment som vi skulle träna idag var, och jag valde läggande, inkallningen och ställande! Det kändes verkligen som om vi fick någonting gjort på riktigt idag. Vi tog en hund åt gången och sedan stod två och stirrade och komenterade och gav tips om ändringar! Mycket effektivt tycker jag och jag tror de andra också kände att vi fick den hjälp som vi ville idag. För Texas så gick det jättebra, läggandet tog vi i sakta march så han fick konsentrera sig ordentligt och det gick jättebra, sättandet efter momentet däremot var mindre bra om man inte gillar studsbollar!! hihi men jag lade ned han igen och gick ifrån, sedan gjorde vi det ett par gånger och då satt det. inkallningen fick jag rådet att komendera fot när hunden är framför mig så kanske han slutar med loven där bakom.. Ställandet gick också kanon faktiskt, jag satte han inte utan gjorde helt om och berömde han efteråt..
Som sagt en mycket effektiv träningsdag har vi haft idag och planerna är att vi åker ut i kväll också.. Och vi har bokat dagarna frammåt nu fram till tävlingen den 22augusti så vi ska försöka ha ett första pris den dagen... man måste ju ha mål!!
Sedan pratade vi ihop oss att vi ska försöka åka till andra klubbar och träna också. Så jag har kontaktat Cicki i Sollefteå, Eva har kontaktat Annika i Ö-vik, vi pratade om att  ev kontakta Mia i Timrå och Annika Hälldin i Härnösand också!! kalas kul tycker jag att det är!!
så nu kör vi!!!

god kväller!

Åh äntligen söndag och jag har fått träna lite hund. Japp idag så åkte vi ut och tränade vatten. Det kunde behövas efter helgen och mammas flytt, ja lillebrors också dårå. Full rulle har det varit från fredag morgon klockan 10,00 då vi hämtade lastbil och släp på ok här i kramfors. Sedan bar det iväg till södern. Vi höll full fart hela tiden då jag kände att tiden var min fiende. Planen min var att vi skulle hinna packa båda lägenheterna på kvällen så vi kunde fara hem fort på lördag morgon. Men verkligheten blev att vi for dirrekt till Åker och hämtade soppor som skulle till grovsoprummet, sedan for vi till mammas lägenhet och tömde den. Tyvärr så tog det längre tid än jag planerat så vi var i åker igen klocan 24! Då det var kolsvart ute och vi måste stuva om i lastbilen och släpet så blev jag tvungen att ge mig så folket fick sova. Det var jag, Lillebror Ronnie, Mamma Monica och sen en kompis till brorsan som kallas lillen. Jag tror att alla behövde sova en stund så vi gick och lade oss vid 00,30 och sedan så ställde jag klockan på 06,00! Å då så gick jag upp och ropade och hojtade så alla skulle vakna så vi kunde sätta igång igen. Med lite stönande och suckande så fick jag fart på grabbarna . ja mamma och jag var ju redan på gång. Vi gick ut och hämtade bilarna och sedan började flytten igen. Klockan 10 så var vi färdiga och åkte hem till min moster Gugge som bor i länna i Strängnäs, Tack för den godast frukost jag ätit på länge!! Kaffe och kokade ägg och mackor!! sååå gott när man inte har fikat på morgonen. Inte äns kaffe tog jag mig tid för att dricka så gissa om det var gott och efterlängtat när  jag kom till min kära moster.
Klockan 11 så fortsatte färden och flytten. bara 50mil kvar sen ska vi bara tömma och sedan är vi klara!! huvva vad mina flyttkarlar inte gillade min opptimistiska förklaring om hur dagen såg ut!! hehe
Jo pärlan är det dags för verkstad igen! Hon gillade inte tönnebro eller så älskade hon den platsen, för både på dit resan och hemresan så ville hon inte starta igen när jag väl har stannat!! hmm inte någonting som jag har lagt in i tidsplanen men det gick ändå. vi rullade igång henne!! hehe men nu ska hon till verkstaden igen, jag hoppas att dom hittar felet någon gång så jag slipper detta tjafs. Men som det verkar nu så är det när hon är varm och har jobbat hårt som felet visar sig.. men men vi får väl se, jag är då ingen bilmeck!!
Idag då? jo vi tränade vatten och Texas gjorde framsteg igen. Han sprang ut och hämtade figge i vattnet och det utan hjälp den sista gången så jag hoppas att det släpper snart, Ska skaffa mig ett bättre halsband så figgen kan ta i det istället för svansen, hans päls är för kort för att kunna hålla sig kvar i den. Så det blir vårt nästa projekt att inskaffa ett halsband som vi har till vattenträningen..
Annars så har jag som sagt inte hunnit träna hund den här helgen så det känns ju bra att vi ska träna i morgon också fast då blir det lydnad.. Nä nu ska jag gå och lägga mig. ha en trevlig kväll

Platsliggnings träning sen förra veckan!!

spårträningen från förra veckan!!

och så här fint lade han sig och väntade på matte vid slutapporten!!

Nu fick ni lite bilder också, Kojjan är klar men jag måste få den på bild och hinna få in den på datorn också! men snart så kommer bild på den också! kram så länge

hmm varför pratar folk?

Vad är det som får andra människor att prata om vissa sk vänner utan att vännen får vara med i diskutionerna?
Vad är det som gör att vissa pratar om istället för med andra människor?
Vad är det som lockar folk att snacka på sidan istället för att komma face to face?

I vanliga fall så hade jag kommit med svar på dessa frågor i denna text som kommer efter men den här gången så blir jag mållös... japp du hörde rätt..

Tur är väl då att jag inte är någon deppare, jag försöker alltid se saker och ting från den possetiva sidan, och jag har såå mycket självkänsla att jag vet att jag behöver inte fler vänner än de jag har och som är mina riktiga vänner... Alla andra kan sluta göra sig till besvär för att försöka se ut som en bra vän. jag har allting som jag behöver! En underbar karl som jag älskar högre än livet självt, sedan våra underbara barn, ja självklart är Alexander inräknad där också!! Mamma har flyttat nära och lillebror lika så. och sedan så har jag som sagt mina vänner som jag värdesätter mycket högt dom med. Sedan såklart min Texas!! Jo idag så blev hans nya hundkoja klar också, jag hoppas att han tycker om den för det gör jag. Men som vanligt så tar han inte skydd förräns han verkligen behöver det typ när solen är för varm eller vinden tar i kan jag tänka mig. Så fin fin päls lär han få när hösten nu börjar närma sig!
Jo idag så har vi varit på Rövarbyn viid skulebergets fot. kul för ungarna men själv så tyckte jag väl att det var så där. men huvudsaken att barnen hade kul..
Träna hund skulle vi göra i morse jag och Linda men det vart att skriva PM och sedan så kom Helena Danielsson dit och då vart en massa surr!! så någon träning idag blev det inte så jag får satsa på morgon dagen!! både lydnad och spår är det som står på listan!! Så jag får ta mig i kragen i morgon igen!! och Någon tidning från VH har inte kommit heller!! hmm
I helgen så ska jag till Strängnäs och hämta upp mammas och brorsans grejjer! Skönt för dem att få sina saker till lägenheten och Östen blir hemma med tjejerna, så nog kommer det att gå undan!! Så vi hämtar flyttbil och släp klockan 10 på fredag här i Kramfors och sedan bär det av. Vi ska ordna till två lägenheter och jag tänkte att vi kör på tills vi stupar eller att det är klart på fredagskvällen och sedan så sover vi så vi kan fara hem igen på lördag morgon!! På söndagen så ska Östen återigen börja jobba i Stockholm så då blir det som vanlig igen! nä nu är ju mamma och brossan här också!
Nä nu ska jag kolla lite på tvn innan jag får somna in i drömmarnas horrisont!! hehe kul att man kan skriva av sig här ibland!! kram kjam på er alla

lite bilder från simningen














Super grattis till Linda och Harry!!

Idag så gjorde ni det igen!! Åh vad duktiga ni är våra träningskompisar Linda och Harry!! I dag så kammade ni hem SUCH, CK, CERT, CACIB och BIR Inte bara duktig utan vacker också!!  Så här snygg är han!!

Ammatör Fotografen är min bror! Ronnie

kram på er

To day is a better day

Japp idag så känns det bättre iallafall, jag släpade med mig brorsan och mina tre barn till shopping! först så vart det dollarstore sen så vart det Ica kvantum, jag fick handlat och sedan for vi hem för att städa. Alexander städade sitt rum och jag städade resten av huset. damsugandet fick jag hjälp på undervåningen av lillebror, då han tröttnat på att stötta mina änglar som absolut inte ville vara stilla och med morbror när mamma är nästan överallt!! Där händer det alltid någonting!!
Å på eftermiddagen så kom Anna och Agneta över och vi åt Tacos tillsammans, jätte gott nu när det var så länge sen som vi åt detta här hemma. Vi drack gott kaffe och tog en tekila rose till! mmm så gott det också. Men dock så är det nog inte sååå bra för min mage som jag försöker få bort!!
Grattis till kusin Cissi!! som fyller år i morgon. Önskar jag kunde komma över och gratta men det blir liite långt för en snabbfika :-)
Nä nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar med mina änglar när dom vaknar. Jag hoppas att min älskling kommer hem i natt, Han är ju i näsåker på Urkult och jobbar som ordningsvakt!! så kanske om det inte blir för sent eller att han är för trött så kommer han nog hem redan i natt. annars så blir det i morgon bitti. Kör försiktigt älskling!
Nä nuu så ska jag gå och lägga mig på riktigt, ska ju träna hund i morgon tänkte jag!! Så sov så gott tills nästa gång!!

Idag så är det inte någon

vidare bra dag för mina leder! grått och trist väder gör mina leder väldigt sköra känns det som och ryggen blir öm och jag känner mig helt enkelt som en äldre variant.. men men som jag skrev i går också det kan ju bara bli bättre!!! Jag for tidigare till sandö i dag och tränade lydnad med Linda, jag var inte alls pigg men det gick iallafall. Platsliggningen tränade jag extra mycket på så den ska sitta någon gång.. självklart så blev vi störda under den då det kommer en Risen ned för backen och efter så kommer en liten liten blandis tror jag att det var. Matte och hennes kompis kom efter i banken och fick stopp på Risen hannen men den lilla hann fram och hälsade på Texas som fick sin belöning genom detta! hmm men jag hann iallafall och sätta upp Texas så inte detta också blev förstört! hmm inte alls min dag idag som sagt.
Klockan 11 så kom gänget med vattenhundar så den egentliga träningen skulle börja. Jag struntade i att bada då jag är rädd för att jag ska bli sämre. Sedan klockan 12.30 så kände jag att jag orkar knabbt sitta uppe länge så då gav jag upp. Jag for hem och började elda i öppna spisen! Och nu sitter jag här!! Varmt och skönt är det inne nu, tjejerna ligger och jollrar på golvet och Ronnie och jag har parkerat i soff läge. Östen är ju på Urkult i helgen så han for i går och Alexander är ute med kompisarna. Mamma jobbar till 21 idag men i morgon så slutar hon 16. Då planerar vi att äta Tacos, det var länge sedan som detta serverades hemma hos oss...
Nä nu ska jag fotsätta kolla på Tv´n och känna lugnet framför brasan.. I morgon så tror jag att traktorn ska komma och platta till på Nordvik också, skönt om det blir gjort också. Hoppas jag mår bättre då och att vädret är bättre också.

RSS 2.0