Tänk vilka framsteg på bara några dagar <3

Idag har vi fått träna ordentligt med 4hundmöten!! och det gick över förväntan :-) jag avvaktade tills jag ser kroppsspråket förändras från bara nyfiket till förberedelse.. då tar jag in Birger och lägger Mimmi bredvid så jag kan konsentrera mig helhjärtat åt Birger. jag tar fram frollic och matar samtidigt som jag berömmer med rösten :-) vilka framsteg!! fantastiskt nöjd med liten kille <3
Inkallningsövningarna under promenaden går bättre och bättre och idag kunde Birger tom gå lös längre och det gick kalas bra :-) Vi gick längs med floden idag så hundarna plaskade lite vatten och sprang i det så lite extra motion blev det där också :-)
Japp framsteg ger mig mer morot och Birger börjar tom få lite musklatur och fettvävnad :-)
Är så glad för snabba resultat :-) Funderar nu på att anmäla Birger till sin först utställning i Piteå där även Bolt och Bambi (Lufsen) också kommer ställas :-) blir lite mer träning ändå :-)

Sagan om Divatorpets Birger av Mimmi!

 
Lillkillen som fick det rosa halsbandet :-) Birger döptes till just det pga att mammas kompis som heter Birger, hans syster dog natten innan B-kullen föddes. Då jag fick höra det så sa jag att min första hanvalp som föddes skulle heta Birger efter mammas vän. Och så blev det :-) Birger var den som vart kvar längst av valparna då jag fick ett speciellt band till honom så det var honom och Bolt som jag valde mellan.
Bolt var den vitaste av dom alla men birger var nog den som var "värst" 
Sen när jag bestämde mig för att behålla bolt så fick birger flytta till Västerås till en tjej som studerade på Realgymnasiet inriktning hund. Dessvärre så gick det inte att han kunde vara kvar av olika familjeförhållanden. Så nu är han tillbaka hos mig och kenneln :-) 
 
 
Birger kom tillbaka till kenneln 2013-04-25 en torsdag och det var lillebror Ronnie och min Mamma som åkte till västerås och hämtade honom. Birger var som vanligt både glad och social <3 men däremot så var han i absolut smalaste lagret och kunde gott fått ha lite mer muskler :-)
 
Birger har inte någon dirrekt koppelvana och så vet han inte hur han ska bete sig när han möter andra hundar.. hmm utfall och skällande och massa dumma vanor som inte accepteras här hemma. Så vi påbörjar hårdträningen dirrekt :-) vi möter hundar: Birger får sitta och behålla lugnet när den mötande hunden och förare går förbi. Näää inte helt så lugnt och städat är det ännu, men det kommer. Birger är en otroligt envis och kaxig liten kille som verkligen visar sitt missnöje genom att ljuda med skällande och försök till någon attack när hundarna går förbi. 
hehe lite skumt måste ändå folket tycka att det är när dom är vana att se Mimmis och mina promenader där allting går som det ska och Mimmi går lös i alla situationer ;-)
 
 
Birger har fått ändrade vanor iallafall, nu äter han 1kg klass foder om dagen, han går på en långpromenad på morgonen omkring 8km lång i blandad teräng och både lös och kopplad, mycket kontakövningar och inkallningar under promenaderna. Sen jobbar vi på möten med hundar :-) Birger älskar att leka och kampa till min förtjusning <3
 
Den här bloggen kommer ni att kunna följa mina och Birgers framsteg och nedslag :-) Nu testas mina kundskaper också men jag tror nog vi kommer få ordning på detta lilla yrväder <3 på återseende :-)

Nytillskott i Kenneln!

Sessan 2år
är av rasen Cocker spaniel och är vårat nytillskott i kenneln :-) Hon kommer hem till oss i mitten av Maj 2013 och vi har förhoppningar på Sessan både inom utställning, lydnad, spår och sen jaktprov. Japp Annica och tjejerna kommer få en ny inriktning och vi längtar tills våran lilla Sessan kommer hem till Divatorpets Kennel <3
 

Med tungt hjärta <3

Det är med en tung sten liggande på mitt hjärta som jag skriver detta. Jag kommer att hoppa av träningen och aktiviteterna kring försvarsmakten samt även min älskade mentalbana :-(
Jag har som ni säkert inte har missat väldiga problem med mina leder i framförallt händerna, jag har fått intyg av läkaren att jag har kroniska ledsmärtor vilket känns med olika känslor att behöva säga det till alla.
Med detta så innebär det att jag inte har full kontroll på min styrka i greppet, kraften kommer och går och rätt som det är så kan jag tappa saker :-( Detta gör ju självklart att jag kanske inte ska hålla i en skarpladdad pistol :-/ men det är också det här med utelivet som det är mycket av inom försvaret, gå och röra sig snabbt och smidigt i terrängen samt kunna bära tunga packningar. Detta är orsakerna till varför jag inte kan fortsätta med försvarsmaktshund.
Min underbara mentalbana kommer jag av samma anledning att ta en paus ifrån då jag inte kommer kunna utföra den kamp och motstånd som krävs av mig som både A-figge och Testledare. Som B-figge vet jag inte om jag kommer kunna gå ut heller pga att du måste kunna dra i snören i rätt tid och jag vet ju inte när smärtan smäller till.
Det är som ni säkert vet, ni som jobbat med mig i framförallt mentalskogen att detta är den plats där jag trivs som allra bäst! jag älskar att jobba i oändliga mentalskogarna där man kan få vara i ur och skur, man vet aldrig om man får springa och dra eller trycka på knappar, man har ingen aning om vad för strul det blir från gång till gång.. ja helt klart ett underbart hundliv :-)
men som sagt just nu så pallar inte mina händer detta och därför måste jag ta ett sabbatsår även därifrån. med säkerhet lär jag komma ut och terra er som jobbar för ni kommer inte kunna hålla mig så långt ifrån ;-)
Jag väntar idag på att få en kallelse till Sollefteås reumatologavdelningen där jag ska få träffa en expert som förhoppningsvis kan hitta vad som felar och gör mig till den lyckligaste av dom alla och botar mig :-))
Japp hoppet finns även om det många gånger inte känns så ljust i tunneln.. Men men jag kommer fortsätta jobba med mina hundar och hjälpa andra som har problem osv. jag kommer att jobba med hund även om det inte blir riktigt i samma riktning som jag tänkte.
<3 Ha nu en superfin söndag alla goa där ute och är rädd om er <3 och era nära <3

Till salu!

Divatorpets Baloo av Mimmi är återigen till salu :-( Han är inte någon problemhund, han är en ung kille som inte fått sin miljö och socialträning som han behöver. Om du är eller vet någon annan som är intresserad av en aktiv arbetssam kille som älskar livet så hör av er!! priset är inget jag stirrar mig blind på huvudsaken är att han får ett bra och aktivt hem som han förtjänar.. ligger ute på blocket också på http://www.blocket.se/sodermanland/Vit_herdehund_hane_20120807_46253053.htm?ca=12&w=1&last=1
gå gärna in och kika :-) bra hem är ett aktivt hem där han får arbeta och även vara den goa familjemedlem som han förtjänar <3 ring för mer info 0733-64 95 36

Nu startar jag upp företaget på heltid!

Divatorpets hundtjänster och hundpromenader kommer starta upp inom kort! läs mer om detta på hemsidan http://www.divatorpetskennel.se/85558607 och dela gärna denna information :-) Jag hoppas att det kommer gå bra såklart och fortsätter självklart mina studier på sidan om :-) Hoppas på många glada hundar och hundägare :-) Ha nu en finfin dag och fortsatt trevlig helg <3

RIP vackra Divatorpets Börje av Mimmi <3

Den 31/3 2013 så hände det som inte fick hända :-( Lilla Diezel råkade ut för en olycka då matte var i tvättstugan och skötte tvätten :-( Diezel kröp in under tvn och förmodligen hade en boll eller benet där, men dessvärre så snörde han in sig i sladdarna och det hela slutade olyckligt :-(  
 
RIP lilla Divatorpets Börje av Mimmi <3 Diezel <3 och tack för den tiden du fick glädja din matte. Inget ont som inte har något gott med sig, nu fick Annelie en ny fin vän och vi hoppas att Annelie och Divatorpets Bolt av Mimmi kommer få en lång och fin träning och tävlings framtid :-) men framförallt en underbar relation tillsammans. <3 all lycka till <3

RSS 2.0