Freestyle instruktören är klar!!

åh sååå kul det känns att få känna att både freestyleinstruktören, viltspårsinstruktören och Vatteninstruktören är klar !!!

Min kära ängel är dålig igen...

Idag så skulle jag städa ett flyttstäd.. japp jag hann vara där i en timme sen ringer dagis!! Felicia har spytt.. Östen är i Ö-vik och jobbar, ikväll är han på Hockey och så stannar han i lastbilen och sover där inatt.. YIPPIII !! ja gär sååå himla lycklig just nu!! men gott folk ha en strålande dag!!

nu finns MH´t att skåda på hemsidan

www.divatorpets.se kennel sidan och sedan hundarna och sen har du länken under Tages bild!


Konsentrations träningen fortsätter!!

Idag så körde vi linförighet med lite ombytta roller hmm. Jo det går till som så att istället för att säga fot och gå frammåt vilket man "alltid gör!!" Så gick vi bakåt! Jo kan tro att lilla blonda skallen började fundera på vad egentligen matte höll på med idag.. Och när vi gick frammåt äntligen så trängde matte Tage istället för tvärt om!! hmm mycket motion för HONOM (hjärnan) idag.. Sedan som "belöning" så fick han ligga platsliggning med huvudet ned!! hehe nä då han fick leka lite emellan, men snacka om tråkig träning men dock nyttig!! tids nog så kanske han taggar av och inte är sååå himla het när vi ska träna..



Men kort och gott så är jag mycket nöjd med tränings passet idag!!
kram och trevlig helg på er alla!!

Divakurs idag!!

Duktiga Ekipage gör det så roligt att leda dem! i dag så fick dom lite ideer om hur ingången ska gå till och störningsträning samt lite linförighet. självklart även platsliggning och inkallningar.. Det hela gick bra och jag hoppas även att ekipaget är nöjd..
Själv så tränade vi såklart också efter kursen. Tages platsliggning börjar ge sig lite, han lade ned huvudet utan tjat och såg ut att ligga lugnt och vänta.. tänk om det kunde komma nu!!!!!!!!!!!! men men vi har hela vintern på oss också men platsliggningen är ju så viktiga poäng så va ....n... Men det är lugnt jag är LUGN!!!!
hmm vem ska jag lura nu då!? hihi nä så faligt är det inte faktiskt..
Linförigheten gick som vanligt jättebra om man gillar heta hundar, han lämnar inte sidan men det känns som att har galloperar bredvid mig och det är tungt ska du veta. men jag har en glad hund och det ger mer än bra betyg!! Läggandet gick som vanligt kalas, det smäller riktigt i backen när jag säger kommandot. Inkallningen ja vad säger man om det,, jo då det går fort men han kommer och slirar in vid min sida..
ställadet går också bra, idag så körde jag frammåtsändande och sedan ställer jag han "där ute". Tycker det verkar som han tycker det är roligt även det. Ja vad gjorde jag sen då.. jo fritt följe men det är samma som med linförigheten het som bara den!!
Alltid roligt med en glad hund men hur tröttar man ut han???????????? kom med tips..
Sen tar jag gärna emot andra tips och ideer som du har när du tränar din hund.. tex hur jag kan försvåra fria följet med sitt under gång tex.. kom gärna med alla ideer som du har, jag sollar bort det jag inte köper såklart!! så kom med allt!!
kramen

Snöslask och duggregn kan det bli bättre..

väder att träna hund i? öh nä! och självklart så gick Linda och jag ut för ett lydnadspass. hehe skulle bli intressant hur hundarna beteer sig i dyngvädret. dessotom med en massa snö på marken.. Jo då det gick det också
Tage fick börja med hårdträning av platsliggning, jag har gett mig attan på att huvudet ska ned och det var ju lite att jobba på utan att lilltungan skulle komma ut och leka i snön.. ja jag kan ju säga så att hade jag en taggad hund innan så vet jag inte riktigt vilket ord jag ska använda nu.. Kanske dåraktig?!  Men men det gick med korrigeringar och massa beröm så låg han faktiskt med huvudet ned tills jag kom tillbaka och belönade duktiga du!!



Hihi nu när snön fallit så ser han inte så viiit ut dirrekt !! :-)

sedan gick vi fritt följe hihi jag har aldrig förr haft en hund som galopperar bredvid mig i vanlig mars!! hmm men han höll positionen ändå.. haha kan man mer än skratta så här i efterhand iallafall, måste ju ha sett riktigt kul ut. Tage hade kul i allafall och det är väl det som gör träningen värd att göra? Men med ett ordentligt kommando FOT igen så taggade han ned igen om så för en stund iallafall..
Lite läggande under gång bakade jag in i fria följet idag, och det gick som alltid en smäll i backen så låg han och väntade på nästa komando!! Likaså bakade jag in ställandet också i fria följet och det gick jättebra det också. men där belönade jag med att kasta godisen över honom..
Fjärrdirrigeringen gick också jättebra..
Frammåtsändande provade jag också och gissa hur det gick?! jo då det gick hyffsat förrutom att han blev högerstyrd.. hmm men efter lite korrigeringar och prov igen så funkade det också hehe..
Vi passade på att prova en budföring också och där ser vi att vi har en hel del att jobba på men det kommer nog det också..

Ja summan av kardemumman så gick träningen ganska kanon idag trots piss vädret! så visst är det ett hundväder alltid!! kram på dig


RSS 2.0