<3 Mimmi är bara bäst <3


Fy fabian vad vi är bra!!

Min vackra Birger av Mimmi är såååå himla duktig :-) idag så tränade vi utanför flogsta badet :-) med oss hade vi Linda och Camilla med sina härliga hundar Caxa och Ödda.
Birger har inte träffat någon av dem förrut och ändå gick han bra att ta ut ur bilen, ta en liten kissvända och sedan in på planen. Inte ett ljud!! 
Vi körde på med inkallningarna och dom går kanoners, iallafall för det mesta. sen kan man ju inte rå för att det finns ett dike typ överallt man hamnar om man springer förbi matte!! hmm jaja oftast kom han till mig och ibland blev det missöde, eller glada skutt i diken :-) Följa john körde vi vidare på med position placering. vilket också blev otroligt bra, han börjar verkligen få in att han ska sitta när jag stannar!! :-) platsliggning provade vi på också korta pass såklart, men han låg kvar och jag är jättenöjd :-) det känns som att djävulen som kom hem för 1,5månad sedan har förvandlats till en kille som faktiskt tycker det är kul och lönsamt att följa matte och han gillar det dessutom :-) Underbar känsla!! Mattes lilla kille i rosa, det finns potensial även här <3
 

Den lilla rosa ska ut på lydnadskurs!

Lilla Birger går en intensiv träning till mötes :-) vi har kört så det knakar här i dagarna. med mig har det bara gått frammåt, vi kan nu gå förbi andra ekipage utan att se hans förvandling till den där transformers doggen som jag såg i början när han kom hem :-/ så det är ju mycket possitivt :-) Spåret har vi introducerat han på och det gick också över förväntan tycker jag :-) vi har ju en hel del att jobba på men han har helt klart ärvt mammas näsarbets intresseIdag så ska vi spåra igenSen i kväll så har jag "vågat" oss på en Lydnadskurs på klubben, får hoppas att det inte gått för fort fram, men jag tror nog att våran träning paralellt med Lydnaden blir nog kanoners :-) Vem vet, kanske vi kan hinna anmäla oss till en appell tävling redan denna säsongen :-) Ja uppföljning kommer här via Bloggen och facebook. På återseende :-)

Lite uppdatering om killen i Rosa

Birgers framgångar går som på räls Mimmi och Birger har kul ihop även om Mimmi ibland tycker Birger leker för hårt. Men rätt som det är så ger hon igen också så dom kommer bra överens.
Just nu så löper Mimmi så Birger tycker hon luktar väldigt intressant, inte riktigt så intresserad som en hanhund kan bli om jag säger så, så det går bra det också. Dock tycker han det är tråkigt att dom måste vara separerade när dom inte är under uppsikt.
Inkallningen går jättebra, men är det så att han är i fullt sjå att bita på Mimmi under inkallningen så blir det fördröjning och dubbelkommandon men det kommer väl :-) Lydnadsbiten kommer vi starta med så snart solen vill passa på att lysa igen :-) Men jag har jobbat på allmänlydnaden i först hand nu förrutom sitt och ligg.. så vi kör på kort och gott med det också. Tänkte också komma ut och lägga spår någon dag så får vi se hur det går .-)
ja det var ett litet inlägg om hur det går för Birger och mig i vardagen :-)

Framgångarna är många <3

Härliga hund <3 nu har Birger legat i hårdträning, koppelträning men framförallt möten med andra hundar! Jag bestämde mig för att köra skvallerträningen med honom då jag märkte att Mimmi blev osäker när jag försökte säga till Birger när han gjorde fel.. Så då får man ändra sig, gör om gör rätt.. Så jag började med skvaller träningen :-) och idag sitter han utan att ens resa ragg när den mötande hunden går förbi :-) idag gick vi tom fortfarande under gång förbi två hundar utan några fulheter!! japp det går åt mycket godis och engagemang men det känns så skönt när framgångarna blir fler än motgångarna :-) snart kan vi börja med lydnadsmomenten också :-) sååå härligt och vilken hund <3 Divatorpets Birger av Mimmi <3 han kommer att göra sitt MH den 22augusti tillsammans med förhoppningsvis fler divatorpare :-) ha en skön dag <3

RSS 2.0