och idag kom vi äntligen ut och träna igen!

idag var vädret så läckert varmt med våra 16gr och solen lyste!! Sen hörde Östen av sig och berättade att det var 22 gr i stockholm! hmm dom ska väl alltid vara värst? Nä då värmen här räckte och solen med den. Man fick ju vårkänslor och jag hängde ut tvätten för första gången i år!! hehe bara det är ju kanon ju. Sedan tog jag fram krattan och började kratta av slänten där Texas springer i löplinan. hmm alltid skönt att göra detta då det brukar kunna ligga lite glömd lort under snöytan. Men det som var är nu borta och gamgräset likaså! så nu är det fritt fram för det fina gräset att växa. Sedan fortsatte jag med krattan på mellan planen där också vårat hus står. Krattade även där, ja jag hade redan fuskat i rabbatten då jag såg att krokusen idag blommade såååå fint! haha
nu är ni avundsjuka va ni stockholmare!! era krokus har väl redan blommat ut kan jag tänka!! hehe När jag ordnade med krattandet så var mamma inne och använde sugstina! så då slapp jag ju det idag. Nu när våren är här på riktigt så fälls det ju en hel del, hoppas han har någon päls kvar på utställningen som är den 25maj i Sundsvall. Ska bli så kul att träffa de andra som har valpar från Sandra och kolla in skönheterna. ja inte för jag förväntar mig några ettor dirrekt på utställningen men ska bli kul att surra en massa skit och hundträning.
apropå det ja så tog jag och Linda med oss hundarna och min lillebror som också är på besök ut på klubben. Vi kom dit kl 18 och började träna dirrekt. linförigheten gick väldigt bra, jag har slutat tjata om sättande och han kunde ju det ändå så det var ju bra. Sedan så provade jag med läggande och det fungerar väl men väääldigt seeeeegt. så vi tog fram apporten och försökte med den, nähe du ska du ha denna grej så får du minsann hämta den själv!! så sa min hund till mig då jag försökte få honom att gilla apporten och leka med den! Ja du läste rätt, jag har tom gått över till att leka med apporten, jag kastar den och han gillar ju att springa men att ta den i munnen och hämta in den till matte!! nädu inte den här gången iallafall. Så då återgick vi till läggandet och försökte få snabbare sådana. Platsliggningen gick också bra idag, ja han låg själv och inte full tid men ändå  så blev det rätt och det är ju huvudsaken. I morgon så måste jag försöka mig på ställande också!! så har vi snart gått igenom alla lydnadsmomenten i klass 1. Hoppet gjorde vi också såklart och det gick kanon! både ett tillbaka hopp och ett appellhopp provade vi idag och det gick jättebra. När vi sedan gav oss med lydnaden så lade sig 'Texas ned vid min sida, hehe killen blev visst slut idag men dock vad duktig han va idag!! kul och bra med en sådan trevlig arbetsnarkoman!!


Nu är helgen slut

Äntligen vardag!! hehe nä så illa har det inte varit alls, I fredags så gjorde jag ingenting i hundväg. Men däremot så städade jag toaletten, damsög, tvätta och diska i vanlig ordning, Det är så skönt när det är gjort, Lördagen så hade kramfors tivoli och loppmarknad eller vad det heter, så vi åkte ned till stan hela familjen och gick på marknaden och tittade på Alexander när han åkte karuseller. Efter detta så gick vi till Pizzeria Huset och åt pizza jag tog en öl till maten också. mmm det var gott det. Efter detta så åkte vi hem och drack några öl där hemma också. sen kom Anna och Lucas över och då blev jag sååå dans sugen så jag följde med Anna hem till sig där hon gjorde sig i ordning och sedan for vi ut. Det blev först en hojklubb och sedan kramm.
En trevlig dag och kvällen lika så. Men inte någon hundträning blev det då heller. hmm Söndagen då!? Nä du idag så var jag ganska seg och Anna och Lucas kom över även idag för att leka med Alexander. Så någon hundträning har det helt klart inte blivit på hela helgen!!! uch vilken dålig matte jag är. men men det blir ju vardag i morgon igen och det känns ju bra.
En kort vecka blir det då det är första maj på torsdag så Östen trodde han skulle få åka hem på onsdag. Jag ska iallafall gå med tjejerna, Alexander, mamma min och min lillebror Ronnie som är på väg upp.hehe ska bli kul att träffa dem igen. stackarna åker ybuss och den är i kramfors kl 23,40 så jag har beställt en taxi som ska hämta upp dem på bussstationen.
nä nu ska jag kolla vidare på internet. men vi hörs och störs!!


RUS möte hos mig idag!

Idag så har det hänt en del! Mamma tycks vilja komma hit tidigare så hon är hjärtligt välkommen, kan behöva den hjälpen om jag ska kunna städa ordning här till helgen efter valborg! Jag hoppas såå mycket att det kommer att bli solsken då så vi kan sitta på altanen och dricka en kall öl eller om det blir cider, sedan se grillen hur den lagar ordning min saftiga köttbit, och till den så ska jag ha potatisgratäng och bea sås, ja lite sallad också såklart! ja det är vad jag har planerat för att fira min enkla 35års dag..
Men men idag så kom Alexander hem igen, skönt att ha han på hemmaplan. Sedan hade jag RUS möte i kväll kl 18, mötet gick bra och ordförande Agne var med, han kom med det glada beskedet att vi får bygga våran MH bana på Nordvind Naturbruksgjymnasiets marker. ÄNTLIGEN så har vi fått grönt att köra igen! får se om vi inte hinner bli färdiga med banan innan den 3 augusti då vi skulle hyra Härnösands bana.. Ja vi får väl se hur bra vi jobbar.. Vi har redan fått förfrågan om Landseer klubben får komma och ha MH på våran bana, och vi accepterade detta. så nu har vi lite tidspress också. hehe härligt. Kanske också VIt herde hundsklubb vill komma hit någon gång och göra MH.. Ja det får bli någon annan kull än där Texas ska gå iallafall, men det vore kul!!
Mötet vart lyckat och det känns som vi är på väg igen!! härligt och dessutom så fick jag reda på att min älskling är på väg hem också!! skulle ringa och säga godnatt och då var han i gävle!! Älskar när familjen är samlad!! Nä nu ska jag hoppa in i duschen innan jag går och lägger mig! kram för idag!!

Första tävlingen är gjord!!

haha tävling och tävling men det är brukscupen som är gjord och hur det gick får du läsa under prov och brukscup! Ja på Texas hemsida såklart!
Närverna som matte måste jobba hårt på är det största problemet men nu är den första tävlingen gjord iallafall och jag fick beröm om att vi kommer att få en jättefin linförighet när vi är klara! och det känns ju jätte bra att få det berömmet. Hoppet var presis som om Texas ville visa att det här kan jag!!! så han hoppade innan kommando och jag la dit ett hopp fort som den så tävlingsledaren påpekade att jag måste vänta på komando!! haha jaja men vi fick en femma för det iallafall ja ärevarvet var väl pricken på iet. Apporteringen gick som förväntat. jag nöjde mig med att han öppnade munnen och tog apporten, det gav visserligen inga poäng men vi är ju fortfarande i inlärning och jag vill inte bråka med apporten någonting onödigt. Apporten kommer tids nog.
Jag är nöjd med dagen i det stora hela! som sagt Texas är ju bara sju månader gammal och vi har ju i stort sett bara hårdtränat lydnaden i en månad så vad mer kan man begära? nä ingenting!! När vi är färdiga så kommer det att synas även på poängen!!

Tisdags träning idag!

I dag så har jag varit på klubben och tränat igenom momenten till brukscupen som är i morgon.  Hehe jo visst är han väl ung när det gäller konsentrationen men det går bara det att  man får säga till vad han ska göra och sluta flamsa. Så går han riktigt fint. Hopp över hindret fixade han gallant idag. Apporteringen däremot har vi mycket kvar att lära. det ska ju inte vara lätt att lära in allting!! Platsliggningen får vi också öva en hel del på och försöka få bort det roliga!! vad det nu kan vara. hmm nä han vet nog bara inte vad som jag förväntar mig av honom när jag har lagt honom. han har lätt för att komma till mig som i en inkallning haha. men inkallning från läggande tar vi någon annan gång!! hehe
Tjejerna har inte viljat  sova någonting idag på dagen, så då kanske dom skulle vilja sova när jag är på klubben!! hehe nähe du inte mina bruttor inte, i bilen så sov dom på vägen dit dvs en kvart sen var de vakna igen tills vi åkte hem därifrån hihi Men de är såå goa och jag älskar dem över allting annat!!
image24
Något trötta i vagnen men dock vakna!! kan ju missa någonting!!

Idag så blev vi solokvist igen! jag och tjejerna

Japp idag så är det måndag så då åkte våran lilla kille iväg till sin mamma, han måste ju vara där också hmm. Men men det går det med, man börjar bli van med att vara ensam med tjejerna på veckorna och på helgen så är huset fullt igen! hehe Ja vi hinner ju inte tröttna på varandra iallafall. Nä då. I fredags så kom Östen faktiskt hem så vi kunde äta middag ihop!! kul säger både jag och Alexander som faktiskt för en gång skull inte var hemma, vi var och shoppade i Sollefteå med Helena "pappas fru". Vädret var strålande solsken och vi tog årets första mjukglass. mm så smaskigt!
image20image21
här har vi också de tuffa syskonen byström med sina nya solglasögon!!
image23
det var fredagen som sagt. efter shoppingen så åkte vi hem och gjorde tunnpannkaka och pappa kom hem!!
Lördag morgon så åkte jag ut och tränade sök, när jag sedan kom hem så gjorde vi mat och åt ihop, sedan så gick Östen och lade sig en stund då han skulle jobba på hullsta gård i Sollefteå på natten. Söndag så var jag på Distriktskonferensen SBK och C-RUS. När jag sedan kom hem igen så hade redan Östen åkt till Stockholm igen, så den här helgen fick vi inte så många timmar ihop men ändå! det är ju som sagt inte någon risk att vi tröttnar på varandra.
Idag så har jag varit med Anna istort sett hela dagen, jag blev nedbjuden till henne på middag också, och undertiden som jag åt så fick ett spår ligga men det får du läsa om på brukssidan på Texas hemsida!! kram och hej leverpastej!!

i dag är det söndag och jag har varit på konferens hela dagen!

Hej hopp! i går var vi i sökskogen och det gick jättebra, men det får du läsa på brukssidan på Texas hemsida.
Här ska jag berätta vad jag har gjort idag. Jo jag var på konferens i Sollefteå på Hullsta. Och där började dagen med en föreläsning med Jan Gyllensten som berättade lite om sig själv först och sedan pratade han om mentalitet, mycket kom in på den nya MT som gäller nu. Efter det så kom vi in på inlärning både om vanlig sådan och även för lite mer "hundproblem" . Mycket intressant tycker jag och jag skulle gärna gå och lyssna på honom någon mer gång. Kanske även en kurs för honom, ja vem vet vad framtiden utspelar.
till lunch så fick vi potatis, stek och grönsaker, mmm mycket gott var det också!
Efter lunch så hade vi C-rus möte, roligt att träffa alla och det bestämdes att vi ska ha två möten per år. Så det känns ju bra tycker jag då vi är ganske "nya" med bana och allt. då kan man behöva den hjälp man kan få.
Nä nu ska jag uppdatera Texas hemsida också innan jag går och lägger mig. I morgon ska vi träffas på klubben kl 10,15 då jag ska hämta ut mitt paket från loobo i morgon!! spännande värre!! Så jag lär väl skriva här i morgon också. kram på dig som läser här....

skav sår idag :-(

Idag så var det en alldeles kanon dag!! morgonen började inte för bra med 15grader inne på nedervåningen.
Men efter lite ved i brasan så var snart huset varmt igen..
Sedan kom solen också, jag satte igång att damsuga nedervåningen, vilket jag gör varje dag förvisso Texas fäller ju nästan ingenting nu när det pendlar mellan vårvärme och kallgrader. hehe men som sagt det är ju bara att ta fram sugstina som fixar jobbet på ett kick.
När sedan jag var klar med damsugning, diskning och en tvättmaskin hann jag med så klädde jag klart tjejerna och sedan åkte vi ned på stan. Vi började på Hemköp och sedan till Dollarstore. Japp nu gjorde jag av med pengar igen, hmm men det var säkert bra och ha saker, och sedan kläder till barnen våra och ftyspåsar.
Efter våran shopping "Sussanne var också med" så gick vi och tog en korv, dit dök också Anna upp. Sedan gick vi upp till dagiset för att hämta våra stora barn, och efter det så gick vi till skolan för att hämta Lucas som är Annas pojk.
Efter det så åkte vi hem till Annas mamma som fyllde år idag. och där blev vi bjudna på prinsess tårta och sedan pizza och läsk. hmm kanon att slippa laga mat för en gångs skull!!
sent sa räven men helt plötsligt så var klockan halv åtta och tjejerna började bli riktigt griniga.. Så jag klädde oss och Alexander sig själv såklart. och åkte hem. och nu sitter jag här!! ja det var min dag som dessutom resulterade med mycket motion men skavsår på hälen.. uch det är inge kul det gör ont. Så idag så blev hundträningen inställd från våran sida. men men kan ju vara bra med en vilodag ibland..
hej hopp med farbror frej! ja eller hur det är godnatt iallafall..


hmm lite försenat inlägg!

I går var det söndag och dagen med stora D för oss som går m4 i härnösand.  Vi skulle bygga upp mental banan och sedan figga för åtta hundar. Sju dobberman och  en schäfer var det anmälda men det blev bara sju dobber och en schäferhund! åh gissa om han var snygg. Helt svart och hur öppen och fin som helst. En mycket fin herre må jag säga.. hehe kanske det blir en svarting också någon gång!
Men åter till våran stora dag, den började kl 5,00 för mig då jag vaknade upp för ja jag vet inte vilken gång i ordningen då alla tre av våra barn har väckt mig den natten.  Men då klockan var fem så tänkte jag att jag ska bara sträcka på mig och sen kliva upp tyst och försiktigt så barnen får fortsätta sova. När jag sträckte på mig och jag kollar på klockan igen så var hon 5,30!! ups nu vart det brott, klockan sex stod Linda utanför och ska hämta mig.
Väl framme i Härnösand så vart vi fem minuter sen än när vi skulle vara där men det gjorde tydligen ingenting då ingen annan heller var där.. Hmm som vanligt när vi åker till Härnösand så är vi först på plan haha dom måste ha en annan tid i härnösand helt klart! hehe
Men vi satte igång vårt arbete så fort som de kom och öppnade åt oss. til våran förvåning så var det visst bara vi som skulle vara figguranter. Hihi ja ja det vart visst hela dagen idag med, tur att ja förvarnade pappa och Helena att jag inte hade någon aning om hur länge jag skulle vara där. Dom änglarna ställde upp och passa våra barn då Östen måste iväg tidigare till jobbet och när jag som sagt inte visste när jag skulle komma hem igen.
Kanon kul var det iallafall hela dagen. vi Eva,. Linda och jag turades om att dra dumpen, skrmlet och skjuta, Eva tog id på hundarna och linda och jag turades om att skjuta.
Lisa och Gunnel var domare, Anders ifrån Ö-vik var testledare och Laine och Torbjörn Eriksson vars hundar det var som testades..
Mycktet beröm fick vi även fast jag tror vi gjorde någonting allehop som kanske inte gick riktigt som det skulle. Jag fick skramlet att inte skrammla alls!! som tur var så gjorde vi alla moment två gånger och jag fick skramlet tre gånger så två av tre så skramlade faktiskt skramlet!! tur är väl det. .
Nu har vi bare en gång kvar på kursen och det blir måndagen den 21april kl 18,30. Då är det ett muntligt förhör och sedan så är vi klara med M4 kursen!! kanon kul  ju då är man a-figge med specialmoment socialgumma!!
image17
Här har vi mina kurskamrater Linda och Eva, bilden är från ett tidigare tillfälle då vi var på M4 kursen i härnösand

Alexander fortfarande sjuk!

Idag så har vi haft ännu en dag innomhus, man känner att man blir slöare än vanligt när man inte kan gå utanför dörren i stort sett. Nu börjar ögonen kännas tunga då jag har setat här ganske länge idag. haha Ja vad gör man för att få tiden att gå annars?
Idag har jag rensat i förrådet, min mamma var sååå gullig och tog hit en massa lådor som visserligen jag har haft hemma hos henne. hehe men jag behövde dom inte så dom åkte in i förrådet eller rättare sagt i bastun!
Nu har jag iallafall gått igenom detta så jag vet vilka som ska fraktas vidare till just förrådet!
Så kanske att man skulle ta en bastu i morgon hmm gud så skönt och en kall öl i handen!! japp det är bokat!! hehe
Gubben min är på väg hem nu äntligen, han jobbar som grävmaskinist och har fått jobb i Sollentuna eller rättare sagt så jobbar han i rotebro. Jobbigt värre när barnen har varit sjuka då han bara kommer hem på helgen. men men måste man så måste man. Här hemma så är det ju lite svårt att jobba som grävmaskinist på vintern vilket är en ganska lång period här uppe.
I stockholm så vet jag inte om dom har någon kärle i backen någongång under vintern. men vad vet jag! Alexander hade 39,4 gr feber idag så han är fortfarande dålig men tjejerna känns bättre iallafall.
Idag så har jag anmält mig till en viltspår kurs i Almnäs. Det ligger vid Södertälje så jag har bokat in mamma som barnvakt också, smidigt då hon bor i Strängnäs som ligger ca fem mil därifrån. så jag kommer ju sova där också. Alexander hade 39,4 i feber idag, tjejerna verkar ha blivit piggare iallafall så förhoppningsvis så blir Alex också det snart.
I morgon så är det fredag och dags för träningsgruppen i lydnad att träffas igen. Ja hoppas verkligen att det kommer folk i morgon så man får några att träna med. Men jag vet ju att Linda kommer iallafall. Linda och jag fick ju smak på spåret nu i veckan då det gick så bra! så vi har ju planerat att vi ska kunna lägga spår i morgon innan träningen och sedan gå spåret efter lydnads passet men vi får väl se vad vädergudarna säger om det, Idag så har det fortsatt att snöa så nu är det dags att börja skotta i morgon. Hmm skönt att gubben kommer hem som sagt..
Åh vad jag längtar tills jag ska få träffa de nya människorna på viltspårs kursen, och sen är det ju såå himla kul att gå kurs också.. man kan aldrig lära sig förmycket.
Idag har jag ju självklart uppdaterat Texas hemsida med ny länk! Viltspåret såklart! Ja det ska bli kul som sagt men nu så börjar nog orden ta slut och ögonen börjar john blund ha fyllt nu. så jag får nog gå och lägga mig och försöka sova en stund. På Östens plats i sängen så ligger en sjuk Alexander hmm han snarkar!! men men vad gör man inte för ett sjukt litet barn, för att vara sex år är inte såå himla stort när man är sjuk, men sen är han ju kille också!  nä kramizz och godnattizz

Hm ska det börja om nu eller?

I dag så kom Alexander hem med feber och halsont, tjejerna har hostat lite grann men jag hoppas det inte börjar om nu!! Felicia hade 38gr feber när jag tog den på dagen. Evelina verkade inte vara febrig så hon slapp undan idag. Vad har jag gjort idag då? nä absolut ingenting modet och styrkan försvann liksom när jag fann att Felicia var febrig.. Ska inte jäntan få vara frisk och kry snart? :-(
Så idag har jag varkligen inte gjort någonting mer än nödvändigt, typ lagat mat släppt ut hunden, gett hunden sin mat och rastat av han igen och igen. Snön har fallit hela dagen vilket inte får mitt humör på någe bättre heller. Vi var sååå nära våren i förra veckan och i går förregår så var det gräs och visserligen massa slask men nu så känns det som om jag kunde väl ta att min vita herde var svart när vi kom in osv.
Jag pratade med syrran idag och nu känns det som om den ända gången som vi pratar vid är när jag har något att ta upp som jag inte gillar.. Hur kul är det då? Syrran och jag är ju Bästisar och har alltid varit så varför ska det behöva bli en massa groll?? Jo jag vet varför, det är mitt fel, jag kan bara inte hålla tyst helt enkelt. Jag kan inte gå och va arg och undrande utan jag måste bara fråga ... Hmm ibland så kanske det skulle vara bäst att inte lyssna, eller låta bli att planera för då kan ju någon annan planera istället så har jag heller inte någon anledning till att bli irriterad eller förundrad..
ja ja vi får väl se vad vi ska göra åt detta!!
Någonting som var possitivt idag var iallafall att min älskling skickade ett medelande på telefonen och berättade att han kanske skulle få åka hem på torsdag!! Åh vad lite som egentligen behövs för att göra en grå och trist dag till någonting helt annat!! haha tackar för det älskling..
Det är ju konstigt egentligen hur saker kan bli, för tre år sedan satt jag hemma i min lägenhet i Åkersstyckebruk och funderade på vad som egentligen saknades i mitt liv. och vad som egentligen skulle hända i framtiden, hmm ja jag kan ju säga att jag trodde ju inte riktigt att jag tre år senare skulle sitta i hus med en karl,  tre barn, hund jo hund skulle jag garanterat ha gärna i plural! hehe
Och så sitter jag här dessutom och är fortfarande så där så det ibland pirrar i kroppen när jag tänker på han! Att det faktiskt kan kännas så efter tre år är inte det coolt så säg. Nä nog med kärleksprat nu!! jag kan ju bara tilllägga att jag unnar alla att dom någon gång ska få känna den riktiga kärlek som jag faktiskt känner. synd är väl att han inte är så intresserad av hundar som jag men ja ja någon brist finns det ju alltid!! hehe nu har jag fått skriva av mig igen och gud så bra det känns! kram och god natt!!!

Tackar Sandra för den braiga hund jag har!

I dag så har jag haft en både skrämmande hemsk dag till en kanon dag! jo då jag pratar om hundträning!! men det är där det har gått kanon! det kan ni läsa under bruks och lydnad på Texas hemsida!
Det hämska är att bilen inte ville starta och där stod jag med tjejerna och hund på kramfors BK!
Tack och lov att Eva var där och att hennes karl är en klippa!! Tack ännu en gång!! kramizz
jo jag glömde ju tala om att jag har beställt ny spårsele i svart läder och en flätad spårlina special och en ny apportbock!! ska bli kul att få lite nya grejer till Texas som bara får arva allting!! hehe


M4 utbildning på lördagen och provapå spår, sök på söndagen!

Nu har vi tränat socialgubben också! haha nog hade vi kul ja det hade vi. Finns det någonting som är bättre än när man får larva sig istort sett hur mycket som man kan och man får beröm för det också!! haha Ni skulle prova på mentalbiten själva. Kanon skoj. Å kommande söndag så ska vi vara i härnösand kl 07,00 och bygga MT bana, sen ska vi figga! det ska bli såå kul att äntligen få jobba på riktigt.. Dobberman hundar är det som har MH på lördagen och MT på söndagen, Laine och Torbjörns uppfödning tydligen så det ska bli extra roligt.
Söndagen som idag då!! jo det får ni läsa på Texas hemsida och under Bruks! här kommer en bild som pratar ganska mycket för sig själv tycker jag.
image14
Är det kul eller bara kul!!

Onsdag och medlems möte!

Lydnads gruppen skulle träffas kl sex och träna innan medlemsmötet idag. Och det gjorde vi, Jag började med att ta texas i kopplet och tjejerna i vagnen och gå en sväng under skottlossningen som börjar 18,15. Texas kollade upp under första skottet men sen fortsatte han med sitt nosarbete och kollade vilka andra som gått och kissat där han ska gå. Ingen som helst reaktion på de andra tre skotten.
Jag och Texas gick ned på gräs planen och tränade. Sedan när vi kändes ganske klara. Ja tjejerna började böka och gråta och jag ville inte att dom skulle bli alltför upprörda innan vi ska in på mötet så jag avslutade träningen. vi hann iallafall med både linförighet och läggande.. och det gäller ju att ta en sak i taget jaja två då!!
Sen gick vi fram till pudellisterna och dalmantinen som också är med i träningsgruppen den nya!! Så vi ställde oss och pratade och Texas lade sig ned vid mina fötter hur cool som helst fast någon av pudlarna gör lekinviter och piper. Strålande Texas! Matte är såå nöjd! Sedan blev det tid för mötet, Det gick ganska snabbt och det kändes ju bra. Det som inte kändes bra var att någon har haft långa fingrar och lånat pengar från HUS kuvertet som ligger på klubben för onsdagsträningarna. hmm aldrig kul när någonting sådant händer.. Hoppas att det reds ut och att inte det är någon som har tagit pengarna, kanske en felräkning eller någonting sådant. Man kan ju alltid hoppas.. nä ha det bäst tills vi ses igen!!

Bakar tagen idag!!

Idag så har jag varit så duktig att jag har bakat bullar! Ja medans tjejerna sov så började jag. Evelina vaknade lagom när jag hade bakat ut och lagt alla på plåt! snacka om timing!! sen satt hon i en barnstol i köket när jag penslade och hade på pärlsocker och gräddade dem..
image13

valpkursen!

Japp igår var vi på valpkurs och visst är jag duktig!! Tyvärr så har matte blandat någonting i maten så jag hoppar som en kängru vid hennes sida! men jag gör ju mitt bästa! haha nä mest när jag är lös, jag tror att det beror på att jag såå gärna skulle vilja leka med alla dom andra busarna som verkligen är tuffa som springer ifrån deras mattar!!  wow då skulle min matte bli så arg så jag vet inte vad! så ja lämnar det till dom andra tuffingarna. Matte har ju dessutom godis som jag får när jag är hos henne. och sen ryter hon så om jag råkar sniffa på polarn som går förbi.. hmm människor är konstiga va?? Först tar dom med oss till världens största lekplats med massor med lekkamrater och sen kräver dom att man ska vara lugn och konsetrerad på ens egen matte!! Snacka om dubbel moral va?? Sen platsläggandet då? Ja då tror hon på fullaste allvaret att jag tänker lägga mig i blötan på komando!! hmm tror hon inte att jag har någon som helst stålthet i kroppen? nä du glöm din dröm!!
Ja det var nog Texas ide om vad som egentligen hände i går. Och visst är han duktig, 7månader gammal och han är på god väg till ett fin linförighet. Fria följet är som tidigare sagt som en kängru som jag har på sidan av mig. Men han håller ändå ganska bra possision och sätter sig på komandot.
Läggandet fick jag jobba hårt med, han ville inte lägga sig på komando och framförallt inte på min vänstra sida!! hmm men efter ett tag så blev han trött och då la han sig på kommandot iallafall! haha det är ganska roligt att han är sååå himla envis när det gäller hans egen "rätt" Att han inte fattar att det inte är lönt! för har jag sagt ligg så menar jag ligg om jag så ska hjälpa honom att lägga sig fysiskt!! Men men som sagt, läggandet kom till slut och matte vart nöjd, Fast han fick lägga sig och sätta sig i de dyngigaste ställena sedan. För en hund som inte lägger sig på komando för att det är blött !! nä inte i min ägo iallafall!! bra träning i går och idag så ska vi träffa lydnadsgänget också. Det är dessutom klubbmöte ikväll så då blir det länge på klubben.. kram på er alla!
image12

lydnaden då?

Jo då vi har tränat det också! vi har provat på läggande, platsläggande, linförighet, inkallningen såklart och sen på apporten! hmm ja att lägga sig på kommando är inte dirrekt någon hit för SIR Texas, tyvärr!! men men det kommer väl det också efter mer träning, när han börjar bli trött så känns det som om han inte orkar tjata emot längre så då går läggandet bättre.. ja vi får jobba mer på det som sagt.. Apporten då? haha jo den är rolig så länge jag trodde jag skulle få lämna matte med den!! hmm sen när jag fick koppel på mig och blev tvungen att ta apporten på kommando! näää där går väl gränsen för vad en stor stolt karl som Texas vill ge med sig! :-) så där får vi också lära oss på någonting roligare sätt!! hmm men lite motstånd måste man ju ta annars är det väl inte någon konst att träna hund eller?
fortsättning följer. I kväll så är det valpkurs igen! kul!! kram och hej leverpastej

Sökträningen den 29mars!

Idag så gjorde han illa sig! ingenting allvarligt men han fick sig en smäll av en pinne, förmodligen på en nerv i bakbenet!
Texas började bra! han gick ut på djupet och fann sina figguranter så där gick det riktigt bra. Han verkar ha släppt på bandet mellan oss på stigen och figgarna i skogen, förrut så kändes han lite orolig att lämna mig på stigen men idag så gick det kalas bra..
Tyvärr så hann vi inte med så många skick för på tredje eller om det var det fjärde skicket så hoppade han över ett fallet träd där det stod ut en massa hårda grenar, inte för smidigt kanske! haha Man kan ju skratta åt det efteråt så här när man vet att han inte fick några skador.. Men lilla killen skrek till i skogen och kom till mig haltande, lade sig framför mig så jag fick känna efter, när jag och sökkompisen Anna Ahlström kollat honom lite snabbt så fick han gå upp igen. Och du må tro att lillkillen haltade och tyckte synd om sig !! men glömde snart bort att halta när ingen brydde sig om honom. :-) Och när matte tog fram trossen så glömdes det onda helt bort! jaja han är ju en ögontjänare och grabb... vi avslutade dagens träning där!!

Nu när påsken och sjukdomar och allt annat stök är över

Så är det dax för kalas! Alexander fyller hela sex år och det händer nu på torsdag den 3april!! Så inför denna stora händelse så har jag förberett med paket och inbjudningar och ballonger, godis och tårta!! ja inköp av det iallafall. Jag tror bestämt att vi har funnit bra paket till grabben i år! haha nä inte tänker jag avslöja det nu.. nä du får vänta tills han fått det. kanske att han har hunnit lära sig läsa eller ber någon annan att göra det så det törs jag inte chansa på....
Öh vad har jag gjort sen jag skrev sist då? Jo jag for till Sollefteå och sög ur örat på Felicia och sen fick vi fortsätta med salvan i en vecka till. Nu har jag slutat med den så nu ska vi avvakta tre dagar och se så det får behållas torrt och fint. Annars är det till att åka tillbaka till Sollefteå igen och det lovar jag att jag undviker om ja kan..
Hundträningen då? jo då jag har varit på både sök och Lydnadsträningar och ska iväg idag också så jag får skriva hur det gått lite senare för nu kom linda!

RSS 2.0