åsså var vi i Njurunda igår!

Platsliggning 10
Tandvisning 10
Linförighet 8
Läggansde 9
Inkallande 9
Ställande 8.5
Apportering 7
Hopp över hinder 6.5
Helhetsintryck 8
summan 170.5

Så med detta tredje pris så kan vi härmed titulera Tage med ett LP!

känns kanon nu när vi kan gå vidare till Lydnads klass 2 i augusti!!
Glad midsommar på er alla!!



En andra placering blev det också!!


ja då har man tagit tjuren vid horna..

idag så har jag utmanat min onda kropp med lite lydnads träning!! Jag mår iallafall bra av det även om inte min kropp alltid hänger med. Men idag så har jag ännu en gång blivit mycket nöjd med min ponke..

Linförighet mvg
läggande mvg
ställande vg
platsliggning MVG
apportering vg

Ja vad säger man om det då förrutom att jag är väldigt nöjd.. Nä då jag har inte vart och tävlat ikväll men för att ändra lite på kriterierna så gjorde jag en ny belönings poäng?! ja nä jag vet inte ens vad jag skriver själv och nä jag är inte full.. Men lite verktabletter gör väl sitt i samband med trötthet.
summan av kardemumman är iallafall att jag är mycket nöjd med dagens träning. I morgon så far vi till Njurunda för ett tredje första pris i lkl1!!
håll tummen men säg ingenting .. kram och sov gott när ni väl somnar...

Lydnad idag

Platsliggningen gjordes i 20min, han fick ligga medans jag gjorde ordning för resterande moment som jag skulle träna samt när jag tränade Mimmi. Mycket bra resultat!!
Mimmi tränade vi linförighet och ställde högre krav på henne idag och det tog hon väldigt bra. Nu sitter hon (inte) perfekt men hon sätter sig vid halterna!! bra resultat idag för lilltjejen.
Tages fria följe gick kalasbra det också, fick korrigera han någon gång vid vänstersvängen men han svarade dirrekt possitivt och jag är mycket nöjd med resultatet!!
läggande under gång smäller som vanligt i backen ;-)
ställande under gång också här gjorde han jättefint (vad jag kunde se) ;-)
sättande under gång fungerade också på första träningstillfället idag! ja jag kör DK och går inte alls lika långt ifrån som på ställande och läggande.. ;-)
rutan tog vi tiometers avstånd och jag hade bara två koner idag. Jag fick mata på han ut någon gång men tillslut så tjatade jag inte utan bara tog han i halsbandet och följde honom ut till bakom konerna och ställde han där. gick tillbaka till utgångsläge och belöningen kom.. Jag behövde inte tjata mer ;-) han fick bara två konor idag pga att jag vill att han ska veta att han ska igenom konerna! och jag tror han börjar förstå att någonting är det helt klart med dessa konor!! :-) Mycket nöjd även här med resultatet.
Fjärrdirrigeringen gjorde jag också på fem meters avstånd och han gjorde det klockrent från första provet!! suuuper doggy!! ;-)

Summan av kardemumman är att matte är mycket nöjd nu igen och det känns ju bara som Tage fått en nytändning med de nya momenten!! i just love that dog!!


jo då jag har tränat men inte uppdaterat så bra..

träningen går vidare och vi försöker träna in både BH provet och lkl 2. Jag tycker allting går som en klocka. Sättande under gång är lite svårare att utför och jag vet inte riktigt hur mycket jag törs köra in det heller för att inte förstöra fria följet! men men vi jobbar på och ipo lägret börjar närma sig.
Spåret försöker vi jobba på också, försöka ta bort denna förväntan på han. har börjat med godisspår och fått ned farten lite mer, meen lång väg kvar känns det som.
Mimmi då? jo då hon fick resultatet av skk att hon har fria höfter så nu ska vi jobba på med henne också så jag kan få meritera henne. ;-)
ha en skön kväll tills nästa gång

Yes!! Där satt den!!

Platsliggning 10p
Tandvisning 8p
Linförighet 7,5p
Läggande 9p
Inkallnande 9,5p
Ställande 8p
Apportering 7p
Hopp över hinder 7p
Helhetsintryck 9p
summan idag blev 168,5p
Första pris och en andra placering av 11ekipage!!

Och slutsatsen dårå.. jo skam den som ger sig!! Linförigheten gick sämre än dom andra dagarna MEN å andra sidan så var vi rätt möra båda två efter tredagars tävlande.
Ställandet fick han för några steg igen
Apporteringen ja jag slog ned den och hoppades på att inte Tage skulle hinna ta den innan jag fått ned den.
Hopp över hinder. ja han slog i och sen hoppade han in i mig!! hehe

Ja vad kan jag säga mer än att japp äntligen så gjorde vi det igen!! kram på alla..




Och Tack till Anna som passade mina barn idag så jag hade möjlighet att fara utan dom. Du är guld värld!!


ååååååhhhhhhhh vad billig min hund är nu!!!

Platsliggning 0
Tandvisning 9
Linförighet 9
Läggande 9
Inkallning 10
Ställande 7,5
Apportering 0
Hopp över hinder 9
Helhet 8
summa 141,5p

åsså förklaring/beklagande!!
Platsliggningen låg han istort sett hela platsliggningen, han satte sig en gång men lade sig ganska på en gång igen. Sen låg han och nosade och kröp lite och så tittade han på mig, (och matte låter honom hålla på) vad skulle jag göra då..:-( Hur som helst så låg han när tiden var ute!! och när vi går tillbaka så kommer Tage gladligen emot mig !!!!! åhhhh vad jag kände mig elak då!!! ville inte något annat än att få ta ta i han och lyfta tillbaka han!! MEN det får man ju inte göra juh... så jag tog emot han med ett fotkommando. Gick tillbaka till platsen där han skulle ligga och sedan fick han lägga sig igen innan jag satte upp han... jaja vet inte om han lärde sig mer idag än i går men i morgon såååååååå......... Då kommer han att ligga och vi får vårat andra första pris!!!!
Apporteringen påstod dom att det såg ut som att jag stoppade in apporten!!! ååååååååååååååhhhhhhhh så less jag blir på det också... men men i morgon så ska jag hålla den längre ifrån och han får ta den i vilket som!!! skit samma!!
i morgon är en ny dag och då kommer han ligga och jag slutar flumma med apporten!!!!

Ha en bra dag alla!!!

Lydnad kl 1 i Kramfors

Platsliggning 0,0
Tandvisning 9,5
Linförighet 9,0
Läggande 10,0
Inkallning 10,0
Ställande 7,0
Apportering 0,0
Hopp över hinder 8,0
Helhetsintryck 9,0
summa 141,5p

Och så kommer ursäkterna!! ;-) Platsliggningen förberedde jag han väldigt väl på så han kändes mycket säker.. Men då kommer det som inte får hända!! Tävlingsledaren säger till oss att han ska ta tvåans platsliggning istället pga att någon var SEN!!!
Jaja vi fick väl gå tillbaka och ställa oss på väntan då.. MEN då kommer den sista deltagaren och säger att hon avstår platsliggningen!! så då får vi gå in iallafall-... hmm inte något bra alternativ för mig och min Tage inte för i detta läge så har jag redan släppt nageln ur ögat på min herre så för att korrigera upp honom igen så snabbt innebar bara stress och pipande kom.. Så jag fick gå in med en pipande hund och förstod ju redan här att han inte skulle ligga kvar.... FFFFFFFFFFF ordet kan jag ju säga...
Sen så gick egentligen allting bra, ställandet gick han några steg och därför denna poäng. Apporteringen gjorde han en tjuvstart! och med detta så säger jag apport!! och det skulle jag inte ha gjort ;-( han tog apporten och höll så fint som han aldrig har gjort förrut, MEN vi fick nollan pga olydnad av MIG!!! Fan jag hade inte fått något förstapris iallafall utan platsliggningen men en åtta har jag fått förrut på apporteringen då han tjuvstartar!!!!
Men men nu har vi deltagit på första deltävlingen av Trippelchansen och vi har två tävlingar kvar!! så gode gud om du läser här!! se till så han ligger i morgon!!! pleaaaassseeeeeeeeee
;-) sov gott alla och så tar vi nya tag i morgon!!


HJÄLP....................

Jag har fått ytterligare en hund som tror hon är på speedwaybanan när vi går på spåret!! jag är liiite less på att hålla emot så jag bränner mig i händerna för att få dom att spåra lugnare.. hmm nä jag har provat med foderspår och det är inte heller intressant nog!! Spåret är det ända som gäller!! pinnar, godis och leksaker i spåret hjälper inte heller... hmmm jag börjar känna paniken!! f................n om man kunde få ett lugnt spår någongång!!! hmm men dom gillar det dom gör iallafall.... alltid något eller????

RSS 2.0