hmm

Nu var det ett tag sen som jag skrev här igen, och jag har varit och tittat på TAGE"!!
eller ja hon hade ju fjorton valpar så nio stycken har jag att välja mellan!!! kanske det blir en mer vit vem vet??

annars så har vi haft vårt MH nu och det gick jätte bra. kul med så många duktiga figgar!!
nä är inte på humör för att skriva nu så vi höras! kram

Första Alpnaeringspartyt i västernorrland

Ja det var ju tre år sen som jag stod och pratade om Alpnaering och nu så var jag där igen. hmm lite rosslig var jag men det gick ju bra ändå. Så nu är vi på gång igen!
annars så har vi varit på nordvik och kört igenom mentalbanan idag och självklart så var den kanon'!!!! Jag tror nog att jag personligen inte har varit på en bättre bana!! hehe ok det är ju "mitt barn" men ändå. Den ÄR bra!
Annars så har tjejerna varit på dagis och ätit idag, och det gick lite sådär! ´dom hade lekt mest med maten, hehe så det kan se ut hihi.. men men dom lär sig väl snart dom också.
Nä nu ska jag kolla om inte Sandra har uppdaterat lite bilder igen! hmm tiden går sååå sakta tycker jag. Men men idag är det onsdag så då är Tage en vecka och två dagar va!? öh har det inte gått längre tid ;-(
Nä nu ska jag nog lägga på och lägga mig framför dumburken ett slag! kram på dig så länge!!

Idag så har

tjejerna varit på dagis själva mellan 9-11! andra dagen som jag lämnar dem och det verkar gå jättebra.. I morgon så ska dom få äta där också, blir ju spännande att hämta dem och höra hur det har gått. Sedan så fick jag ett mycket roligt och uppskattat förslag/erbjudande idag!! men mer kan jag tyvärr inte läcka för tillfället men det har med hundar att göra kan jag ju säga iallafall!! hehe
Idag har jag också varit och shoppat loss på öppnaförskolan där dom hade bytardagen idag. Jag och Östen var där och lämnade in en soppsäck och två bananlådor med barn kläder.. och idag så kom jag hem med tre påsar med nya/begagnade kläder förståss men ändå. Duger säkert perfekt till dagis och sedan att ha hemma och slita på. så jag är mycket nöjd med dagen hitills iallafall. Men efter klockan 14 så ska jag tillbaka dit för att se om jag fick någonting sålt också eller om jag har gjort en dålig affär idag kanske hehe.. nä jag gjorde ju fynd iallafall men jag hoppas ju såklart att jag slipper hämta hem allting som vi dumpade där igår.. jag vill ju hellre hämta pengar så klart.
I morgon så ska jag, Östen, Linda, Gunnar och Annie till Nordvik och prova banan. Två hundar blir det som vi provar på, Harry och Witza! en landseerhanne och en rottistik. Jag börjar bli skapligt nervös för söndagen då vi ska offentligt få köra med våran egenbyggda mentalbana!! åh efter det så ska jag ta en förtjänad semester och ta hand om mitt eget och de mina..... Ska bli skönt att förbereda för att lilla Tage ska komma hem också. I går så uppdaterade eller rättare sagt gjorde jag om hemsidan som förr var Texas, nu är den Tages!!
JO  sen letar vi ju fodervärdar också.. så är det någon som är intresserad så hör av er! Sandra på Tågabos kennel har mycket fina hundar, mentalt stabila och arbetsvilliga hundar! dessutom så verkar dom bli vitare än Texas var så då går dom nog bra på utställningar också!! Så som sagt är du eller vet du någon som är intresserad av en Tågabo valp så hör av dig!!
nä nu ska jag kolla lite tv! hörs sen

I dag så var det inträdesprov

på bevakningen! Grattis till Linda som har inte mindre än två stycken kanonhundar!! Japp både Baniq och Harry fixade inträdesprovet för hemvärnet och bevakningen. Det ända som påpekades var att Baniq är väldigt ung och barnslig, vilket hon förmodligen växer i! och sedan har vi den undersköna Harry boyen, Jo ni förstår att han tycker inte att det ska vara så att dom ska behöva sitta tysta i skogen då matte och hundföraren försvinner utom synhåll! så i trettio minuter så satt Harry och skällde ihållande. Vilket innebär att jag och Harry har tre månader på oss att träna bort dessa dumheter. Observera att han inte skällde för att han var osäker eller någonting sådant nä du han tyckte bara att han inte skulle sitta där uppbunden vid ett träd!! så nog får vi jobba på det alltid.. frågan är ju bara hur vi ska jobba med det? måste in andra okända människor som kan banna och tillrättavisa han när han skäller. För kommer jag eller Linda tillbaka så har han ju vunnit en kamp till.... hmm
Nu kom just Felicia förbi och det känns som om det är blöjbyte!! Jo en sak till i morgon så är Tage och hans syskon en vecka, dvs att det bara är sju veckor kvar!! kram så länge

En dag i Matfors....

blev det idag. Linda och Harry tävlade lydnads klass två och fick 158.5 p! surt sa räven!! men hon kom överst på pallen iallafall. Personligen så tycker jag att domaren var väl hård! jag tror inte att hon gav en ända tia!! ja förrutom platsliggningen självklart. Sen när Harry och Linda då missa första priset pga fjuttiga en och en halv poäng så tycker man ju att det är ännu surare..
Sedan så var Eva och tränade i Ö-vik och det gick visst inge  vidare det heller. Men men det är bara att ta nya tag och lär så länge man lever...
Självklart så håller jag tummen för Eva som ska tävla i morgon också..
Själv så håller jag tummen för Linda och Baniq och sedan jag och Harry att vi fixar inträdesprovet i morgon till bevakningen!! så många tummar hålls det i morgon men nu ska jag glutta på tvn innan det blir kväller! kram så länge

I går så var det en månad sedan

som våran älskling försvann från oss. Jobbigt men med Tages födsel så görs helt klart saken lättare. Eller om lyckan kanske gör så vi glömmer? Nä glömma gör man nog aldrig men däremot så är lyckorna oftast starkast och framtiden är ju den vi ska leva för, ellerhur?
Annars så var vi på Nordvik igår och Mentalbanan är nästan klar nu, Östen, Linda,jag och Lovisa var där och kastade sten, Östen röjde mer som vi kom på och ringde till en kille som skulle fixa dit sanden som vi ska försöka fixa. Sedan fick han peil på en kille som jobbade med maskinerna på Nordvik och fick ett telefonnummer till han som har hand om traktonerna. så vi kommer att hinna!!! hehe ja jag vet, min oro är säkert onödig. Östen har lovat mig att banan ska bli klar i tid. Och han jobbar stenhårt. sååå skönt att ha en karl som är att lita på, och påbörjar han någonting så gör han det klart och han gör det noggrant också. Tur som vi har så är Lindas karl Mats av samma sort!! Utan dem som dessutom inte är medlemmar på klubben så hade vi förmodligen inte varit färdiga på länge.......... Tack för det!
Efter det så var det bevaknings kurs igen! På söndag så har vi inträdesprovet så det ska bli kul!! Då får vi se om Harry och jag kommer med och får chansen till att få krigsplacering, ja om ett år blir certifieringen! så vi har ju tid på oss! Ska blir kul att få prova på någonting nytt som jag sedan förmodligen kommer snöra in Tage i också. men han måste ju bli äldre först! hihi idag så är han väl tre dygn!! grattis!!

Nä Jill!!

en kalle hade vi ju! :-)

Åh vad spännande!!

Nu börjar det visst hända någonting!! håll tummen för att en Tage finns där inne!!

Nu vet jag att det fanns inte mindre än fem Tage där och två tikar!! and shes still going.....

Grattis till Sandra och Alaska för den stora lycka ni fått!! fem tikar och fem hannar!! kram på er!!


Nedräkningen har börjat!!!!

I dag så har kropps temperaturen visst sjnkit på Alaska, i morse var den 37grader och den ska visst öka till runt 38grader (enligt Sandra, uppfödare på Tågabo kennel) Så nu sitter jag på helspänn och bara hoppas att allting ska gå bra och att min eller ja våran Tage ska komma frisk och stark till världen!! Han är mycket välkommen!!! om någon hade missat det :-)
Själv så har jag varit ute i sökskogen idag med träningsgruppen, skönt att få figga lite så man kommer i form igen hihi.. Och jag tror att det uppskattades också av de få som kom på dagens träning. Solen höll sig väl gömd men uppehåll var det och vindstilla. Tre hundar blev det så dagen gick snabbt....
Annie skickade ett sms och berättade att hon och wizta klarade certet på bevakningen och är numer tjänstehund!! Mega Grattis till er!! vad ni är duktiga!!
På söndag så ska jag och Harry kolla om vi klarar inträdesprovet på bevakningen. Så lycka till till oss också hehe.... Men innan det så ska vi träna bevakningen på onsdag också så vi kan träna lite till tillsammans... kan ju behövas. Linda och Baniq ska ju också göra inträdesprovet på söndag så lycka till på er också!!
Nä nu kom mamma och ska fika.. Ha det bäst så länge!!

I går så var vi på bevakningskursen

Japp intron med Harry har blivit gjord och jag är mäkta impad över hur lätt han gick med mig för att arbeta fast matte Linda och syrran Baniq satt rakt emot oss i skogen. Lite jobbigt tyckte han nog att det var då vi satt i bastjänst, bara ligga där och vänta på att få jobba!! det är tufft och sedan som sagt när matte och syrran sitter mitt emot. sedan gick vi en bevaknings stig där två figgar var utlagda, den ena var en vindfigge och den andra en ljudfigge. Både Harry och Baniq fixade de här uppgifterna jättebra. och som sagt jag är impad på Harry som dessutom gjorde det med en annan förare än sin älskade matte! Tack till Linda att jag får låna Harry Boy!!

I dag så är det en mindre bra dag! hmm det mesta känns jobbigt men allting går ju ändå som vanligt! Nu är dumpen (overallen) på plats, skrammel lådan och skrammel är där, spökskärmarna är målade och spökdräkterna sydda, avståndslekens beklädnad är sydd, harbanan har plattats ut och väntar bara på hjul som är beställda och kommer förmodligen idag.
Det som ska göras är att Sten ska krattas och kastas bort från harbanan och sedan på med sand och sågspån och hjulen så är den klar också!
PMen är skickade och köket är beställt så nu är det bara att köra på!! såååå skönt det ska bli efter detta !! då ska jag ta en paus över resten av hösten och vintern och bara ha bevakningen och självklart lilla Tage (när han kommer), annars så ska jag engagera mig i familjen osv. Ja just det ja jag ska vara medinstruktör för provapå kursen som vi kommer att ha på klubben. Men det är ju bara kul att få komma ut i skog och lära spår, sök och uppletande!! ja budföring brukar det också bli. Det ska bli kul!

Vädret är mulet och grott kanske det är därför som jag inte är på hummör alls. Men det är fredag och tjejerna är inte dirrekt piggare tyvärr, de sover fortfarande dåligt på natten pga hostan. Alexander börjar visa försylning även han och hostar så nu undrar man bara NÄR ska detta sluta?? Jaja nog med gnällande nu, Det finns alltid de som har det värre!
och när det är som värst så kan det ju inte gå sämre, eller?
haha kram på er så hörs vi sen

Oj nu var det ett tag sen som jag skrev här....

Men det är väl så när dagarna egentligen ser detsamma ut, nä det gör de väl inte och framförallt inte nu. Men det var på något sätt roligare och jag visste vad jag skulle skriva när jag hade varit ute med Texas! Alltid hände det någonting då.
Vad har hänt nu de här dagarna då? jo Evelina som har varit sjuk i över en vecka nu är inte bättre och dessutom så har Felicia tagit efter så nu hostar och snorar båda tjejerna :-(
Själv så är det som vanligt, har inte tid att känna efter men jag har köpt viks som jag propagerar mig med och näsdroppar. Syrran är det meningen att vi ska fara till i helgen men jag vet inte om jag törs, det känns som en dålig repris när tjejerna är dåliga och vi far till Stockholm. Det var ju sist då dom var dåliga och jag for ändå som Felicia fick lunginflamation och båda hade öron inflamation.. så näää det är ingen lockande syn som jag har.
Men jag pratade med Syrran och även mamma om detta idag och jag sa att jag ska svara i morgon ifall jag törs eller inte!!  Hmm tråkigt då jag vet hur syrran blir, ja besviken och känner sig sviken och att jag inte bryr mig.. hmm jobbigt för jag älskar ju henne och tjejerna hennes massor och självklart så längtar jag tills vi ses... men men jag vet också att hon skulle inte fara om hennes döttrar var sjuka heller så jag tror att även om hon känns som ledsen så tror jag ändå att hon förstår mig innerst inne.. jag hoppas det i allafall. Men men vi får väl se, i morgon som sagt ska jag bestämma mig.. Så allting beror ju på om hur tjejerna låter och verkar i morgon... kan ju alltid hålla tummen!!

Sen har Östen idag varit och fixat på Mentalbanan och i morgon så planerade vi att fara dit och mäta avstånden så inte de har krymt och sedan se hur pass marken har lagt sig på harbanan.. Men det börjar kännas som om vi är klara och kan köra vårat första MH på Nordvik där vi har våran mentalbana..
Nä nu spelar Sverige mot Ungern så det måste man ju se. ha det bra!!
Åh vad jag längtar tills lilla Tage ska komma till världen!!

I går så vart vi bjudna på middag!

Tack Birgitta och Jorma för den goda och mycket trevliga kväll. hoppas vi kan göra om det snart igen.
Idag så går det lugnare till kan jag säga, tjejerna sover och Östen och Alexander ska åka ut på Nordvik och bygga harbanan! Mats är ju självklart med han också! I kväll så blir det fotboll såklart när sverige spelar vmkval. nä nu ska jag gå och vila lite medan tjejerna vilar
kram så länge


Skönt att höra dom orden!

Om ni tittar på föregående dags kommentarer så förstår ni vad jag menar!

Annars då? jo då nu känns det bra, planerna stiger och jag börjar längta otroligt mycke efter lilla Tage! :-) Var på djur affären och tittade på valphalsband idag, och jag hittade ett as coolt! Lite militär mönstrat med vadderat! Halsbandet var ju ballt och det var kopplet också ända tills jag såg priset på kopplet!! hmm 300:- för ett vadderat nylonkoppel!! det tyckte ja var lite för häftigt för mig som kommer att använda läder koppel nästan med detsamma! men det är ju fint med valpkoppel som ser ut i samma som halsbandet när dom är valpar iallafall.. men men vi får väl se. har ju lite mer tid på mig då valparna inte äns är födda ännu. Idag så fick jag se en bild på tjocka Alaska!! gud vad fin hon är..

Östen och Mats har hållt på och planerat harbanan och börjat förbereda morgondagens arbete som planeras bli ute på Nordvik och mentalbanan. Om nu vädret tilllåter!! snälla regnet ! vänta tills på söndag eller någonting!! Nej föresten då ska jag skriva och hjälpa till med Agillitytävlingarna som vi har på klubben i helgen.

I kväll så är jag och Östen bortbjudna till ett par kompisar på middag, vi ska grilla och äta och dricka gott!! ska bli skönt att komma hemifrån utan barnen bara vi två också.. Ronnie min lillebror och hans tjej Emma ska ta hand om barnen medans vi är borta. Jag hoppas det går bra!! kram så länge
 

Äntligen

så ska jag försöka sätta punkt för det här med Texas. Enl obduktionen så blev det inte något annat än akut cirkulations svikt. Detta säger egentligen ingenting så Sandra (texas uppfödare) ringde till Ebba som var den veterinär som obduserade min Texas. Och enligt veterinären så om man kunde jämföra med någonting (vilket man självklart inte ska göra) så skulle det vara förtidig spädbarns död! detta har hänt vissa individer som är vid runt ett års ålder. Detta sker inte på någon speciell ras eller kön! utan det kan hända vilken hund som helst.  
Dvs att Texas var helt frisk och sund, ingenting som tyder på att det skulle vara genetiskt eller medfött!!
Så snälla ni som har blivit osams med andra eller smutskastat eller pratat skit!! Hör av er till de som blev utsatta och var rakryggad och be om ursäkt! Om inte för personerna som det gällers skull så för linjerna som skulle ha tillfört den vita herdehunden de fina arbetslinjerna och den goda mentaliteten som är värld att behålla!! 
Jag hoppas och tror att jag ska kunna som alla andra skriva om mina känslor och tankar här i bloggen. Jag har aldrig varit mycket för en dagboksskrivare men när det gäller vad som går bra så vill jag att ALLA ska kunna läsa och en del kanske tom kan ta tillvara på det som jag skriver, vem vet!?  Men då vill jag ju också kunna känna att jag ska kunna skriva här när det är svårt och problemen kommer.
Har någon någon annan åsikt om detta så låt bli att läsa min blogg eller så talar du om för mig att jag ska SLUTA skriva här!
Annars så finns ju ett annat alternativ och det är lösenords skyddat! men då känner jag ju också att då är jag ju inte öppen för alla och vad är det annars för vits att skriva här? Detta var ännu en gång MINA tankar och funderingar!!!
Ha en bra dag och jag hoppas att ni får ett fint och sorgfritt hundliv framöver!!
kramizz

Nu undrar ni säkert vem Tage är!!

hehe jo ni förstår att min kille Östen vill vara med och bestämma lite även i hundvärlden! och då han inte är med och bestämmer hund så vill ha bestämma namnet!! Texas som heter Tågabo kallekadett!! dvs ett lågiskt namn är KK.. men Östen ville inte behöva eller han snarare vägrade gå ut och kalla hunden för kk!! hehe jag själv tyckte det var ballt, men men som sagt då jag får välja hund så får väl han välja namn!! Texas blev det den gången!!
Och nu så har han bestämt att Tage blir vårat nytillskotts namn!
Alaska är ju snart höggravid och jag håller alla tummarna för att det blir en fin och bra hanne i den kullen!! som vill flytta hem till oss!! Men men vi får väl se när hon bestämmer sig för att kläcka!! äh ha en bra dag så hörs vi kanske i morgon eller i kväll!!

RSS 2.0